Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Nováčkové vstoupili do soutěže plni elánu. Trhovosvinenský Gažák nastřílel čtyři góly

 
neděle, 14. srpna 2022, 10:40

Jihočeský kraj – Úvodní zápasy nového ročníku krajského přeboru, který odstartoval 2. kolem, přinesly několik překvapivých výsledků. Plni elánu vstoupili do soutěže oba nováčkové. Semice po výtečném úvodu utkání přehrály 2:1 Milevsko. Ještě lépe si vedly Trhové Sviny, které přejely Dražice 5:1, když čtyři góly vstřelil Lukáš Gažák. Nečekala se ani výhra Olešníku v Jankově o šest gólů, i když tři body pro hostující celek takovým překvapením nejsou. Nepodařený vstup do soutěže má za sebou Tatran Prachatice, který nestačil na omlazené béčko Táborska. V jediném nedělním utkání viděli diváci v utkání Jindřichův Hradec - Protivín osm branek. Domácí u Vajgaru zvítězili 5:3. Duel třetího nováčka Hluboké s Třeboní byl odložen na 31. srpna.

Fotbalisté Semic vlétli do utkání proti favorizovanému Milevsku s nováčkovským nadšením a v 9. minutě už domácí hnáni parádní diváckou kulisou vedli 2:0. Premiérový gól Semic v krajském přeboru zaznamenal ve 3. minutě Filip Blažek, o šest minut později přidal další branku Luděk Zborník. Hosté byli tímto průběhem zaskočeni, ale postupně se dostávali do hry. Výsledkem jejich narůstajícího tlaku však byl pouze jeden gól, který vstřelil ve 38. minutě z penalty Daniel Petřík. Pro domácí to byla historicky první výhra v nejvyšší krajské soutěži.

Také Trhové Sviny se na svůj první zápas v krajském přeboru velmi dobře připravily a po velmi dobrém výkony smetli hráči Spartaku obávaného soupeře z Dražic vysoko 5:1. Skvělým individuálním výkonem se blýskl Lukáš Gažák, který během dvaceti minut stihl nastřílet čistý hattrick. A to nebylo z jeho strany všechno. Dvě minuty před koncem upravil svým čtvrtým gólem v utkání na konečných 5:1. Hosté skórovali v Trhových Svinech vlastně dvakrát. Kromě Jiřího Štechera se trefil ještě Lukáš Stuchlík, ten však bohužel pro svůj tým do vlastní sítě. Výhra nováčka byla zasloužená.

Až nečekaně vysoko vyhráli v Jankově fotbalisté Olešníku. Po celé utkání byli o třídu lepší a zaslouženě zvítězili vysokým rozdílem. V první půli se skóre měnilo pouze jednou, když si nešťastně srazil míč do vlastní branky Tůma. Ve 48. a 51. minutě se prosadili Hezoučký s Kaláškem a poté už bylo pouze otázkou, na jakém čísle se hostující gólostroj zastaví. Nakonec po gólech Vonáška, Vojty a Beka byl konečný stav 0:6. Jankov si v utkání před pěknou diváckou návštěvou nevypracoval žádnou šanci. „Zápas hráče Olešníku v Jankově bavil,“ uvedl vedoucí poraženého mužstva Petr Maxa.

Junior Strakonice vytěžil v duelu proti Týnu nad Vltavou z minima maximum a vyhrál brankou Mášky ze začátku druhého poločasu 1:0. Byla to vlastně první domácí střela na hostující bránu. Hosté litovali nevyužitých šancí, protože zejména v prvním poločase byli lepším týmem. „V první čtvrthodině byli hráči Týna silní na balónu a přehrávali nás,“ přikyvuje vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka. Velké příležitosti v první půli nevyužili Maitak a Dumbrovský. Po přestávce Olympie zahodila i penaltu. „Z výsledku jsem zklamaný, nezasloužili jsme si prohrát,“ řekl trenér Týna Václav Mareš.

Dělbou bodů skončilo utkání mezi Osekem a Rudolfovem. Na góly si diváci museli počkat až do druhého poločasu. V 59. minutě rozehrávali domácí trestný kop po faulu na Cardu. Míč si postavil Jan Hoch, hostující obrana čekala spíš centr, domácí kapitán však překvapil brankáře Teringla u přední tyče. S prázdnou se ale rudolfovští fotbalisté z horké půdy Oseku nevraceli. V 81. minutě dostali možnost zahrávat standardku také hosté. Centr Říhy téměř od půlící čáry přistál ve vápně na hlavě nikým nehlídaného  Marka Sládka a ten hostům zařídil zasloužené vyrovnání.

Do soutěže vykročili pravou nohou fotbalisté B týmu Táborska, kteří dominovali v Prachaticích, odkud si odvezli všechny tři body za vítězství v poměru 1:3. Tatran nebyl v závěru sezóny v dobrém rozpoložení a nedobrou formu si přenesl i do prvního utkání nové sezóny. Omlazené Táborsko bylo lepším mužstvem a v 16. minutě šlo do vedení gólem Ondřeje Pravečka. Vedení táborských mladíků zvýraznil ještě do poločasu Jan Pajer. Jakoukoliv šanci na bodový zisk domácí definitivně ztratili v 74. minutě, kdy třetí branku hostů přidal Matyáš Ott. Tatran už jen stačil korigovat čtyři minuty před koncem Linhartem z penalty.

S fotbalisty Jindřichova Hradce se počítá jako s jedním z favoritů krajského přeboru. Tuto roli celek, který na jaře sestoupil z divize, v neděli s Protivínem potvrdil. Domácí se do svého soupeře zakousli a ve 23. minutě vedli po brankách Tomana, Waníka a Votavy už 3:0. Protivín dokázal o chvíli později Radkem Vojtou snížit, tříbrankový náskok ale Jindřichohradeckým ještě do poločasu zařídil svým druhým gólem Votava. Hosté však zbraně nesložili a ve druhém poločase se jim podařilo zápas zdramatizovat. V rozmezí tří minut se trefili Vojta s Petrem a rázem to byl jen o gól. Klid na domácí kopačky vrátil v 79. minutě Martin Toman, který se stal třetím dvougólovým střelcem v utkání. Jindřichův Hradec tak ve velmi slušně hraném utkání zvítězil 5:3. Rozhodčí Krčín neudělil v zápase ani jednu kartu. 

Výsledky 2. kola krajského přeboru


FC AL-KO Semice – FC ZVVZ Milevsko 2:1 (1:0)

Góly: 3. Blažek, 9. Zborník – 38. Petřík (pen.).

Rozhodčí: Albert – Mach, Novotný. Delegát: Třeštík. ŽK: 3:1 (Keclík, Listopad, Holub – Mar᠆van). Diváků: 300.


Spartak Trhové Sviny – TJ Dražice 5:1 (3:1)

Góly: 8., 16., 20. (pen.) a 88. Gažák, 12. L. Stuchlík (vlastní) – 12. J. Štecher.

Rozhodčí: Vican – Boček, Cigáň. Delegát: Kučera. ŽK: 3:4 (Kurali, Macák, Gažák – Horka, Turek, M. Štecher, Tůma). Diváků: 150.


SK Jankov – FK Olešník 0:6 (0:1)

Góly: 36. Tůma (vlastní), 48. Hezoučký, 52. Kalášek, 68. Vonášek, 76. Vojta, 77. Beko.

Rozhodčí: Lepič – Krčín, Mráz. Delegát: Urban. ŽK: 3:2 (Jirkovský, Tůma, Hüttner – Hezoučký, Beko). Diváků: 288.


FK Junior Strakonice – FK Olympie Týn n/Vlt. 1:0 (0:0)

Góly: 63. Máška.

Rozhodčí: Němec – Jeřábek, Petričák. ŽK: 3:2 (Rybák, Smola, Bílý – Mezera, Dobal). Diváků: 85.


FK Tatran Prachatice – FC MAS Táborsko B 1:3 (0:2)

Góly: 86. Linhart (pen.) – 16. Praveček, 35. Pajer, 74. Ott.

Rozhodčí: Votava – Dimitrov, Leiš. ŽK: 3:4 (Jak. Rauscher, Pravda, Linhart – Koblasa, Praveček, Ott, Jelen). Diváků: 80.


Osek – Rudolfov 1:1 (0:0)

Góly: 59. Hoch – 81. Sládek.

Rozhodčí: Mach – Albert, Novotný. ŽK: 0:2 (Prokeš, Pouzar). Diváků: 150.


FK J. Hradec 1910 – FK Protivín 5:3 (4:1)

Góly: 4. a 79. Toman, 23. a 41. Votava, 9. Waník - 29. a 62. Vojta, 65. Petr.

Rozhodčí: Krčín – Vican, Votava. Bez karet. Diváků: 100.


 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Jan Klein, Michaela Mikešová
 


 
Reklama