Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslav přejela Hořovice, Katovice a Č. Krumlov přivezly zvenku po bodu

 
sobota, 13. srpna 2022, 22:12

Čechy – Nadmíru úspěšně si vedla jihočeská družstva ve 2. kole divize A. Katovice podruhé za sebou a Č. Krumlov dokázaly uhrát venku remízu. Soběslav se na domácí půdě revanšovala za předchozí porážku na Chodsku. Celé vystoupení završila nedělní výhra Sokolu Lom nad Mariánskými Lázněmi.

Výsledky Jihočechů ve 2. kole divize A:


FK Viagem Příbram B – SK Otava Katovice 2:2 (1:1)

Góly: 42. Švestka, 71. Vokřínek - 38. Uher, 74. Kadula. Rozhodčí: Schveinert - Šálková, Mičan. ŽK: 0:3 (Štěch, D. Bálek, Kotrba). Diváci: 120.

Katovice: Švehla – Cibulka, Janoch, Kostka, Chylík – D. Bálek, Kotrba, Sládek, Štěch – Uher (87. Požárek), Kadula (92. Habor). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Kadula, celý tým.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Jsme spokojeni, podařilo se nám podruhé za sebou bodovat na hřišti těžkého soupeře. Hrálo se na hlavním hřišti a pro některé kluky to byl top zápas. Domácí byli kvalitnější na balónu a my jsme hráli na brejky. V první půlhodině jsme měli tři gólové šance, kdy jsme mohli jít do vedení. Po vedoucím gólu Uhra nás domácí zmáčkli a podařilo se jim vyrovnat. Druhý poločas se odehrával ve stejném duchu jako ten první. Domácí byli dál silnější na balónu, zatímco my jsme byli zatažení a vyráželi do rychlých brejků. Domácí se dlouho nemohli prosadit a vypadalo to, že se ubráníme, ale v 71. minutě se Příbrami podařilo krásnou střelou z pětadvaceti metrů dát vedoucí gól.  My jsme ale nesložili zbraně, vrhli jsme všechny síly do útoku a Kadula dokázal vyrovnat, když utekl obráncům a přehodil brankáře.“


SK Aritma Praha – FK Slavoj Č. Krumlov 1:1 (1:0)

Góly: 45. Ielitro - 59. Růžička. Rozhodčí: Dohnal - Hamouz, Beneš. ŽK: 1:3 (Komárek – Matuška, Růžička, Svoboda). Diváci: 120.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, M. Švec – Kolář (46. Parakhnenko), Kuna, Matuška (72. Svoboda), Novák (79. Vančura), Vávra – Strapek, Růžička (84. Vaněk). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: celý tým.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Věděli jsme, že Aritma je jedním z favoritů soutěže a doma bude velice nepříjemná. To se potvrzovalo zejména v prvních dvaceti minutách, kdy se Aritma snažila hrát nátlakový fotbal. My jsme ale zodpovědně bránili a nepouštěli jsme soupeře do větších šancí. Mrzí mě akorát, že v poslední minutě prvního poločasu jsme dostali po rohovém kopu gól, který propadl na přední tyč. Jinak se nám dařilo eliminovat útočnou hru domácích tím, že jsme vyráželi do protiútoků a stačili se i vracet do obrany. Po jednom z našich brejků a centru Vávry se podařilo Růžičkovi hlavou vyrovnat. Domácí se pak dál tlačili dopředu, my jsme zase spoléhali na brejky, stav 1:1 už ale vydržel až do konce. Získali jsme důležitý bod na hřišti favorita.“


FK Spartak Soběslav – SK Hořovice 4:0 (2:0)

Góly: 11. Boháč, 43. Pavlík, 54. D. Vaněk, 87. (pen.) Podhradský. Rozhodčí: Nejedlo – Vnuk, laik. ŽK: 3:1 (Zeman, Bouchal, Mazouch – Puchmertl). Diváci: 221.

Soběslav: Červenec – Zeman, Kubart (84. Podhradský), Boháč (60. Rubick), Větrovský – Pavlík (76. Mazouch), Bouchal, Hoffmann, F. Vaněk, Kutner – D. Vaněk (60. Hájek). Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: Hoffmann.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „S výsledkem jsme spokojeni. Vypadá jednoznačně, lehký zápas to ale nebyl. V 11. minutě jsme se dostali do vedení po nedorozumění hostujícího brankáře se stoperem, ale pak jsme měli zhruba na dvacet minut paradoxně útlum, kdy Hořovicko bylo lepší. Závěr poločasu však patřil zase nám a zvýšili jsme na 2:0. V poslední minutě jsme neproměnili ještě další vyloženou šanci, takže ten rozdíl mohl být i vyšší. Ve druhé půli jsme očekávali, že hosté začnou víc šlapat, takže jsme se zatáhli hlouběji. Přežili jsme jednu šanci soupeře, vlastně jedinou za celý zápas. Vzápětí jsme dali na 3:0, potom z penalty na 4:0 a závěr jsme zvládli bez problémů. Hořovicko bylo kvalitním soupeřem, ale vzhledem k počtu šancí je naše výhra zasloužená. Za první tři body jsme rádi.“


TJ Sokol Lom - FC Viktoria Mariánské Lázně 4:0 (2:0)

Góly: 4., 31. a 84. Musiol, 75. Vávra. Rozhodčí: Šálková – Langmajer, Kastl. ŽK: 1:2 (Tauber – Drahorád, Holub). ČK: 0:1 (48. Štůla). Diváků: 320.

Lom: Pecháček – Mácha (78. Madar), Slavík, Vávra, Janů (61. Kučera) – Grobár (61. Neužil), Skopec - Škrleta (82. Škarda), Šimák, Tauber (46. Kubovský) – Musiol. Trenér Bárta.

Nejlepší hráči: celý tým.

Martin Bárta (trenér Lomu): „Relativně brzy jsme vstřelili velmi důležitý první gól. Druhý gól nám pak dal jistotu do další kombinace a mužstvo se zklidnilo. Po vyloučení hostujícího hráče na začátku druhého poločasu už bylo prakticky rozhodnuto, soupeř byl s přibývajícími minutami stále odevzdanější. Pak jsme naše vedení navýšili na 4:0 a mohli jsme dát ještě další dva góly.“


Ostatní výsledky

FK Komárov – TJ Jiskra Domažlice B 1:0 (0:0), 54. Pužík.

SK Senco Doubravka – SK Petřín Plzeň 3:3 (1:1), 43. a 70. Fleissig, 90. Česák - 27. Demeter, 51. Klich, 62. Vodrážka.

SK Klatovy 1898 – SK Tochovice 2:1 (1:0), 36. Mészáros, 66. Janda (pen.) - 49. Jendruščák.

SK Horní Bříza – FC Rokycany 1:4 (1:2), 7. Mašek - 12. Kroc, 27. Plzák, 47. a 64. Černý.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama