Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivínští doplnili kádr a chtějí se posunout výš

 
pátek, 12. srpna 2022, 10:17

Protivín - V minulé sezoně skončili fotbalisté Protivína na 12. místě. Letní příprava proběhla podle představ trenérů. Mužstvo se podařilo vhodně doplnit a v nové sezoně chtějí Protivínští navázat na zlepšené jarní výkony. O ambicích Protivína v novém ročníku krajského přeboru jsme hovořili s trenérem Miroslavem Říhou.

Jak s odstupem času hodnotíte umístění v minulé sezoně?
Celkově určitě pozitivně, protože jsme do sezóny šli s úzkým kádrem doplněným vlastními odchovanci, kteří, věřím, získali spoustu zkušeností. Jaro bylo lepší podzimu, takže to mělo vzestupnou tendenci a na to bychom chtěli navázat v nové sezóně.

Příprava byla krátká. Stihli jste všechno, co jste si naplánovali?
Ano, příprava probíhala v domácích podmínkách, v tréninku jsme odtrénovali vše podle plánu a věřím, že jsme dobře připraveni. 

Kolik jste sehráli přátelských zápasů a jak jste si v nich vedli?
Doma jsme prohráli s Nepomukem i s Roudným, vyhráli v Chýnově a zúčastnili jsme se turnaje ve Čkyni, který jsme vyhráli.

K jakým změnám došlo u vás v kabině? Kdo přišel a kdo naopak odešel?
Konečně u nás převládají příchody před odchody, za což jsem velice rád. Do Skal odešli Ihar Barbotkin a Saša Hrynevich. Dále se po půlročním působení Tomáš Zeman vrátil do Podolí. Přišli Pavel Váverka a Daniel Bečvář (bratr Davida) z Vodňan, Adam Petr a Václav Kulík (bratr Karla) z Písku a Tomáš Kupka z Prachatic. Všechno jsou to mladí kluci, kteří již mají zkušenosti s dospělým fotbalem a měli by zkvalitnit náš kádr.

Došlo u vás v klubu k nějakým dalším změnám?
Co se týče hřiště a zázemí, tak u nás již léta vše funguje na vysoké úrovni a je těžké ještě něco zdokonalovat. U A-týmu mám nového kolegu Honzu Hornáta a k mládeži jsme přivedli šéftrenéra Martina Kozáka. Věřím, že i díky nim opět zkvalitníme tréninkový proces v celém oddíle.

Máte jasno o základní sestavě?
Není zásadní základní sestava na první utkání, podstatné pro nás je, aby všichni hráči dostali odpovídající minutáž a měli motivaci na sobě dál pracovat.

Jak vidíte vyhlídky Protivína v nové sezoně?
Oproti minulé sezóně se nám podařilo tým doplnit, jak v realizačním, tak hráčském kádru, takže věřím, že bychom se mohli pohybovat o něco výše. Chceme být všem týmům důstojným soupeřem, hrát ofenzivní a náročný fotbal pro soupeře.

Koho považujete za největšího favorita na prvenství?
Osobně jsem zvědavý na nový ročník, jak se změnila síla jednotlivých týmů a na kvalitu nových manšaftů. Nahoře by podle mého měly být Olešník, Hluboká, Milevsko, Jindřichův Hradec, Osek a určitě nějaké překvapení, jakým byl vloni Rudolfov.

Soupiska FK Protivín

Brankáři: Pícha Václav, Váverka Pavel, Branštýl Vojtěch

Obránci: Zach Miroslav, Vojta Radek, Dan Ion, Kvasnička Ondrěj, Kupka Tomáš, Štěpka Vojtěch, Sháněl Tomáš,

Záložníci: Vorel Zbyněk, Leroy Abatawa, Nedvěd Michal, Bečvář David, Bečvář Daniel, Vojík Tadeáš, Janeš Matěj, Urban Michal, Hrachovec Patrik, Hodinka Karel

Útočníci: Vorel Jaromír, Říha Martin, Petr Adam

Realizační tým:

trenér Miroslav Říha

asistent Jan Hornát

kustod Bohuslav Jarolímek

vedoucí Petra Štěpková

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama