Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešník opustily tři zkušené opory, cíle se ale nemění. Bavit sebe i diváky a hrát na čele

 
čtvrtek, 11. srpna 2022, 10:50

Olešník - Většina soupeřů považuje fotbalisty Olešníku za jedny z hlavních favoritů soutěže. Kádr však opustili tři zkušení hráči. Jak se je podařilo nahradit, to se dozvíte z rozhovoru s koučem Olešníku Romanem Chlumeckým.

Vloni skončil Olešník druhý za Českým Krumlovem. Převládá spokojenost nebo zklamání, že jste se nestali přeborníky kraje?
Jak už jsem psal po konci sezony, jsem spokojený, poněvadž do posledního kola jsme bojovali o mistra krajského přeboru. Na druhou stranu si myslím, že se z toho dalo vymáčknout ještě více. Uvidíme, jak to dopadne letos.

Příprava byla krátká. Stihli jste všechno, co jste si naplánovali? 
Byla krátká, ale vše, co bylo v plánu, jsme odehráli a odtrénovali.

Kolik jste sehráli přátelských zápasů a jak jste si v nich vedli? 
Celkem jsme odehráli čtyři přátelská utkání a jeden turnaj. Z přáteláků máme bilaci dvě výhry a dvě porážky. Něco jsme si vyzkoušeli, zahráli si všichni a o tom příprava je.

K jakým změnám došlo v kádru Olešníku? 
Odešli nám tři hráči. Kariéru ukončil Nýdl, Šíma zamířil do Německa a Štěch do Katovic. Nejspíš nám budou chybět, ale takový je fotbal. Až sezóna ukáže, jak jsme na tom. Řešíme to každý rok a vždycky jsme si s tím poradili. Nově k nám přišli Jakub Martinec z Lokomotivy České Budějovice, Petr Rajzl z českobudějovické Slavie a Tomáš Vrážek z Plané u Českých Budějovic. Jsou to mladí a draví kluci, kteří mají kvalitu i chuť na sobě pracovat.

Došlo u vás v klubu k nějakým dalším změnám, novinkám? 
K novinkám asi ne, ale zpestřením bylo, když si za nás zahrál v přáteláku proti Písku Bořek Dočkal. Myslím, že hlavně pro mladé hráče to byl super zážitek.  

Máte už jasno, jak bude vypadat základní sestava? 
Ještě máme týden, tak uvidíme.

Jak jsou cíle týmu v nové sezoně? 
Chceme hrát fotbal, který nás a diváky bude bavit. A samozřejmě hrát na čele tabulky.

Koho považujete za největšího favorita na prvenství? 
Dle mého budou hrát nahoře Milevsko, Hluboká a Jindřichův Hradec...

Soupiska  FK Olešník

Brankáři: Tomášek Pavel, Miřátský Filip

Obránci: Kalášek Jakub, Vojta Lukáš, Nohava Pavel, Miklík Martin, Tomášek David, Heller Dominik, Vrážek Tomáš, Nygmet Daulet

Záložníci: Szó Robert, Lafata David, Vonášek Jan, Beko Matúš, Rožboud Stanislav,Tomek Pavel, Rajzl Petr, Pícha Karel

Útočníci: Toth Jakub, Martinec Jakub, Hezoučký Pavel, Dudek Lukáš, Maruška Tomáš

Realizační tým: Chlumecký Roman, Řehoř Tomáš, Pekárek Václav

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle