Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Víme, do čeho jdeme. Jenom se potřebujeme rozkoukat, tvrdí kouč krumlovského nováčka

 
pátek, 5. srpna 2022, 16:42

Teprve potřetí v historii se podařilo krumlovským slavojákům během devadesáti let od založení klubu triumfovat v krajském přeboru. Podruhé u toho byl lodivod Václav Domin, který dovedl mužstvo k prvenství po 19 letech. Čerstvý šedesátník a bývalý útočník zelenobílých se divize neobává. Ta se bude hrát pod krumlovským zámkem po čtvyřleté přestávce a domácí zápasy se budou hrát nově v sobotu dopoledne.

Před několika lety jste možnost postoupit do divize nevyužili. Co se o té doby změnilo, že jste nyní na nabídku kývli?
Tehdy jsme měli možnost postoupit z druhého či ze třetího místa. Já ale razím zásadu, že mužstvo by mělo být první, aby si zasloužilo postoupit.

Co na to říkali hráči? Byli všichni pro?
Diskuze s hráči na toto téma proběhla. Nezúčastnil se jí pouze Václav Beránek, který už měl po sezóně namířeno do Zlaté Koruny. Kromě Kořínka, který studuje a nestíhal by tréninky, souhlasili s postupem do divize všichni. Bylo nám ale jasné, že kádr bude třeba posílit.

Souhlasil i kanonýr David Růžička? Ten se ještě na podzim moc netvářil, že by chtěl hrát divizi…
Řekl bych, že v jeho případě zapracovalo fluidum krumlovské party. Hráči si o tom popovídali a takhle to dopadlo. To, že David Růžička bude pokračovat i v divizní soutěži, je pro Slavoj dobře. A pro mě taky (úsměv).

Byla letošní letní příprava náročnější?
Hráči určitě polykali větší tréninkové dávky, trénovali čtyřikrát týdně. Jeden den jsme zařadili posilovnu. V přípravných zápasech jsme fyzicky ani jednou nepropadli, stačili jsme i třetiligovému Benešovu.

Jak se Slavoji dařilo v přípravných utkáních?
Prohráli jsme s béčkem Dynama České Budějovice 0:3, v Kájově jsme porazili Kaplici 1:0, v Bavorovicích jsme vyhráli nad Hlubokou 4:2 a na závěr jsme podlehli v poháru Benešovu 0:1.

Co vám tyto duely ukázaly?
Řekl bych, že v duelech s Kaplicí a Hlubokou byl hlavní problém v neproměňování šancí. Proti Kaplici jsme ale taky byli po čtrnácti dnech přípravy trochu utavení. Přáteláky však beru především jako pokračování kondiční přípravy a důležité budou až mistrovské zápasy.

Mluvil jste o posílení týmu. Kteří nováčci se v Českém Krumlově objevili?
Přišla čtveřice mladíků z juniorky Dynama. Jedná se o Trmala, Vančuru, Matušku a Koláře. Ještě bychom rádi přivedli jednoho útočníka. Na zkoušce byli u nás Parakhnenko z Roudného a Řepa ze Čtyř Dvorů. Zatím jsme se s jejich kluby nedomluvili, protože mají vysoké požadavky, ale uvidíme, jednání budou ještě pokračovat. Pro ty hráče by bylo dobré, kdyby si mohli zahrát vyšší soutěž.

Kdo naopak odešel?
Podle očekávání odešel Václav Beránek, jenž ve svých sedmatřiceti letech zamířil do Zlaté Koruny. Dále skončil Kořínek, protože z pracovních a studijních důvodů by nezvládal čtyřikrát týdně trénovat.

Na úvod vás čeká další divizní nováček z Horní Břízy. Cítíte větší šanci uspět v prvním utkání?
Soupeře jsem viděl na videu a o Horní Bříze víme jenom tolik, že postoupila ze třetího místa Plzeňského krajského přeboru. Neznáme ale úroveň této soutěže. Případná výhra by nás určitě pozitivně nakopla. Tři body z prvního domácího zápasu by byly na rozjezd dobré.

Domácí zápasy budete hrát poněkud netradičně v sobotu dopoledne. Bude vám to vyhovovat?
Tento termín si vybrali samotní hráči. Bavili jsme se o tom a odhlasovali si, že budeme hrát dopoledne.

S jakými očekávání vstupujete do divize?
Divizi jsme před několika lety hráli, takže víme, do čeho jdeme. Jenom se potřebujeme zase trochu rozkoukat. Bude záležet jenom na nás, jak se předvedeme. Ideální by bylo pohybovat se v půlce tabulky.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FK Slavoj Č. Krumlov