Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav rozšířila kádr a hodlá porušit tradici, že jaro je lepší podzimu

 
pátek, 5. srpna 2022, 16:08

Už je to sedm let, co soběslavský Spartak vyhrál krajský přebor a od té doby vystupuje v divizi. Minulý podzim byl jeden z nejhorších během zmiňované „sedmiletky“. V jarních odvetách se spartakovci zase zvedli a z dvanáctého místa se vyhoupli na sedmé. O přestávce se podařilo přivést kvarteto nových hráčů, na druhou stranu se hledají členové do realizačního týmu. „V Soběslavi je fajn,“ láká zájemce trenér Radek Hajič.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy?
Byla tak krátká, že se snad ani nedá vyhodnotit. Hráči dostali měsíc volno, stejně jako každý rok. Začali jsme trénovat 18. července, takže jsme se připravovali zhruba tři týdny. Během nich jsme sehráli tři zápasy, všechny jsme vyhráli, určitě to ale ještě bude chtít nějaký čas, aby si vše sedlo.

Nebude to handicap, že jste s tréninky začali tak pozdě?
Nemyslím si to. Věřím, že jsme schopni navázat na povedené jaro. V jarní tabulce jsme byli třetí hned za Přešticemi a Dynamem. Jaro jsme přitom odehráli maximálně ve třinácti lidech, takže věřím, že to půjde. Kádr jsme vhodně doplnili, a pokud se nám budou vyhýbat zranění, nemáme se čeho bát.

Jak se vám dařilo v přípravných zápasech?
Porazili jsme Kamenici nad Lipou v jednoznačném zápase 6:0. Pak jsme vyhráli na Složišti 2:1 nad osmnáctkou Dynama. Nakonec jsme porazili v pohárovém utkání Jankov 3:1. První poločas byl takový rozpačitý, druhý už jsme odehráli podle našich představ. Mrzí nás, že nám na poslední chvíli odřekla zápas Hluboká.

Co vám zápasy ukázaly?
Ukázalo se, že máme čtyři kvalitní kluky, kteří jsou schopni naskočit kdykoliv v průběhu utkání nebo i od začátku v základní sestavě. Určitě budou platnými hráči a zvýší konkurenci v mužstvu. Věřím, že mužstvo zvednou, protože budou muset přidat i ti, na které nebyl dosud vyvíjen takový tlak.

Zaznamenali jste v Soběslavi nějaké hráčské odchody?
Už na jaře odešel Milan Mazouch, s čímž jsme počítali. Bohužel jsme neudrželi brankáře Colina, ten by měl nastupovat v třetiligovém béčku Dynama, a ani dalšího gólmana Dudáka, jenž skončil z pracovních důvodů. Zůstal nám Martin Červenec a jemu by měl krýt záda Voříšek. To je z odchodů všechno, ostatní zůstávají.

Přivítali jste naopak nějaké posily?
Největší posilou by měl být Tomáš Kubart, který hrál tři roky třetí ligu za Pardubice. Do útoku přišel rodilý Soběslavák Dan Vaněk, což je bratr Filipa Vaňka. Dobře se jeví Jaroslav Větrovský, který přichází z Táborska. Přínosem by pro nás mohl být i mladý Jakub Vrána z Dynama České Budějovice, což je důrazný kluk a projevil zájem hrát v Soběslavi. Díky panu Nývltovi, našemu předsedovi, máme čtyři nové a kvalitní fotbalisty. Nyní máme poměrně široký dvacetičlenný kádr.

Co očekáváte od nové sezóny?
Doufám, že konečně chytneme začátek a vyjde nám podzim. Zatím jsme vždycky měli lepší jaro. Fotbalem chceme bavit především sebe a diváky, aby na nás chodili. Samozřejmě je od sponzorů tlak i na výsledky. Věřím, že ty se dostaví. Vyzkoušeli jsme si, že jsme schopni hrát mezi čtveřicí nejlepších týmů.

V soutěži přibyly nové týmy. Co od nich očekáváte?
Některé nové týmy jsou pro nás velkou neznámou. Je těžké shánět informace o soupeřích, jako jsou Horní Bříza, Tochovice nebo Komárov. Nevyzpytatelná budou béčka Příbrami a Domažlic. Silně budou tradičně týmy Klatov, Doubravky a Petřínu Plzeň. Hlavně jde o to, abychom hráli náš fotbal. Pak budeme úspěšní.

Prozradíte ještě nějaké novinky z klubu?
Největší ztrátou je odchod mého asistenta Romana Hřiba, který využil nabídku trénovat jinde. Potřebujeme především rozšířit realizační tým, protože jsem na to zase sám, a to není dobře. Hodil by se i vedoucí mužstva. Sháním tedy k sobě asistenta, tak kdyby měl někdo zájem… V Soběslavi je to docela fajn (úsměv).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Michaela Mikešová