Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Katovicích střídá Repu s Pavlovičem duo Štěch a Kostka

 
čtvrtek, 4. srpna 2022, 23:28

V Katovicích se těší na další divizní sezonu. Vloni skončili hráči Otavy na šesté příčce, když dlouho drželi naděje na třetí pozici. Skvělí katovičtí fanoušci už na hřišti neuvidí dlouhodobě zraněného Pavloviče a na nějakou dobu špílmachra Repu, který si plní pracovní povinnosti v zahraničí. „Rádi bychom se pohybovali v horní polovině tabulky,“ nastínil cíle kouč Přemysl Šroub.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy?
Jsem vcelku spokojený. Akorát nám Prachatice den před utkáním kvůli malému počtu hráčů odřekly zápas, což nám přípravu trochu narušilo. Odehráli jsme kvůli tomu o jeden zápas méně. Jinak hráči trénovali poctivě. Do přípravy nám zasahovaly dovolené, na to jsme ale v amatérském fotbale zvyklí.

Jak se vám dařilo v přípravných utkáních?
První utkání jsme odehráli v Jankově, kde jsme vyhráli, tuším, 4:1. Pak jsme prohráli s juniorkou Plzně 1:2 a v závěrečné generálce na půdě Dobříše jsme zvítězili 7:1.

Co vám zápasy ukázaly?
Všechny tři zápasy splnily svůj účel, vyzkoušeli jsme nové hráče a nový styl hry. Ukázaly nám, jak na tom jsme.

Hovořil jste o novém stylu hry? Jak bude vypadat?
Budeme chtít hrát pořád stejně, tedy za zajištěné obrany vyrážet do rychlých protiútoků. Tou změnou stylu jsem myslel to, že jsme vyzkoušeli některé hráče na jiných postech, než jsou zvyklí.

Můžete představit nováčky v sestavě?
Novými hráči jsou Dominik Štěch z Olešníku a Matěj Kostka, který je odchovancem Junioru Strakonice. Naposledy hrál ve Lhotě u Plzně, protože v Plzni byl na škole. Nyní se vrátil a zamířil k nám. Oba zapadli do mužstva dobře. Výkonnost na divizi mají a jsem s nimi po přípravných zápasech velmi spokojený.

Skončil v Katovicích některý z hráčů?
Kariéru ukončil Daniel Pavlovič, který si obnovil zranění vazů v koleni. Dále odešel Michal Repa. Jako profesionální voják zamířil na půl roku na misi do Litvy. Tito dva hráči nám vypadli a dva nové jsme místo nich přivedli.

Máte pověst mužstva, které je zvlášť doma velice silné. Jaké máte ambice letos?
V soutěži je řada nových mužstev, tak nevíme, co od toho očekávat. Budeme chtít hrát tak, abychom neměli starosti s udržením a bavili naší hrou fanoušky, kteří nás jezdí podporovat i na venkovní utkání. Rádi bychom se pohybovali v horní polovině tabulky.

Máte informace o nových soupeřích v soutěži?
Silná bude určitě Příbram, která své béčko odhlásila ze třetí ligy. Když to doplní o hráče z áčka, bude to těžký soupeř. Podobné to bude s béčkem třetiligových Domažlic. Velkou neznámou pro nás bude Horní Bříza nebo Komárov. Musíme si je nastudovat na videu, než na ně narazíme.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama