Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Absolut oslaví 25 let zápasem s Interobalem

 
úterý, 2. srpna 2022, 13:01

České Budějovice - Futsalový Absolut slaví čtvrtstoletí své existence a vedle bronzové druholigové medaile z uplynulé sezony si pro své příznivce připravil další potěšení. Již tento čtvrtek se totiž utká se soupeřem z nejvěhlasnějších, Interobalem Plzeň. V tělocvičně Lokomotivy v Suchém Vrbném tak budou k vidění aktuálně nejzářivější jména tuzemského futsalu!

Psal se rok 1997, kdy byl partou „absolutních“ nadšenců kolem 18. skautského oddílu z Českých Budějovic založen futsalový klub Absolut a přihlášen do tehdejší nejnižší soutěže, II. třídy. Nyní, o celých 25 let později, je tu stále ten samý klub, aktuálně však působící ve 2. nejvyšší tuzemské futsalové soutěži.

Významné jubileum klub oslavil stylově – při premiérové účasti v 2. Futsal lize západ skončil na 3. místě a slavil tak zisk bronzových medailí. Tím však oslavy nekončí!

Jako poděkování si pro všechny příznivce připravili přátelské utkání s jedním z nejvěhlasnějších soupeřů, Interobalem Plzeň. „Vlastně nevím, na co diváky nalákat dříve – Plzeň je poslední léta výkladní skříní našeho futsalu. Jedná se o předposledního mistra ligy, v uplynulé sezoně mají za sebou úspěšné působení v Lize Mistrů a jen těsně jim unikla obhajoba titulu. Jejich kádr je tvořen prakticky jen českými nebo slovenskými reprezentanty, to vše pod taktovkou trenéra roku Marka Kopeckého“ zve na utkání manažer klubu Radim Staněk a s úsměvem dodává: „Naše klubové motto je již dlouhá léta „Absolut, co jméno, to hvězda“ a tentokrát to bude výjimečně platit i o soupeři!“

K vidění bude v akci historicky nejlepší střelec české futsalové reprezentace a několikanásobný futsalista roku, Michal Seidler, a další futsalisté tvořící jádro české a slovenské reprezentace – Ondřej Vahala, Michal Holý, Lukáš Rešetár, Gabriel Rick, Peter Kozár a další!

Kvůli rekonstrukci Sportovní haly se utkání odehraje v tělocvičně TJ Lokomotiva v Suchém Vrbném s výkopem od 19:00 hod. „I já bych rád tímto pozval všechny na toto utkání. Jako poděkování za Vaši přízeň jsme si pro Vás připravili volné vstupné a navíc se každý příchozí může těšit na dárek v podobě (ne)alkoholického nápoje!“ dodává Jan Pirnos, předseda a jeden ze zakládajících členů klubu.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach