Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličtí v další přípravě zdolali Zlatou Korunu

 
neděle, 31. července 2022, 10:14

Kaplice - K dalšímu přípravnému utkání si Kapličtí do domácího prostředí pozvali účastníka I. B třídy ze Zlaté Koruny. Čas dovolených se projevil na sestavách obou celků.

Hosté dorazili k utkání jen v deseti hráčích, a tak Spartakovci soupeři vypomohli, když modrý dres Zlaté Koruny oblékli Lhotský s Bártou.

Už tak zkušený tým soupeře v letní přestávce doplnili další dva exkrumlovští Slavojáci Michal Kroupa a Václav Beránek.

V kaplickém dresu se poprvé v letní přípravě objevil rekonvalescent Jiří Divoký a novic Marek Procházka.

I když nedlouho před zápasem dost vydatně zapršelo, tak hřiště bylo takřka v dokonalém stavu.

První střelecký pokus zápasu si na své konto připsali domácí, ale Štrbačka mířil jen nad bránu. Na druhé straně o chvíli později měl přesnější mušku po Rytířově přihrávce Persán, křížný pokus dokázal Schneider vyrazit.

Na první gólovou příležitost se čekalo pouze do deváté minuty. Skóre zápasu mohli otevřít Spartakovci. Z levé strany centroval Pál, přetažený balón si v šestnáctce zpracoval Gutheis, ale gólman Trnka zasahovat nemusel, zakončení nebylo přesné.

Hosté byli při svých střelách přesnější, gólman Spartaku se musel mít na pozoru. Ve dvacáté minutě střetnutí po Persánově přiťuknutí střílel po zemi k levé tyči Šebelka, Schneider jeho pokus dokázal vyrazit.

I v dalším průběhu zápasu se do zakončení dostávali hráči obou týmů. Následující minuty byly však více v režii domácích hráčů. Ve 28. minutě po Divokého přihrávce střílel Štěpánek, ale jen do míst, kde byly připravené rukavice brankáře Trnky.

Po půlhodině hry Divoký z levé strany prudce nastřelil míč do vápna, na zadní tyči v gólové pozici Pál míč mezi tři korunské tyče nenasměroval.

Skóre se změnilo v minutě třiatřicáté. Domácí měli výhodu rohového kopu. Přetažený centr od praporku poslal Gutheis, balón vrátil do ohně Mokoš a Jan Štrbačka dopravil míč do sítě – 1:0.

Vzápětí mohli Spartakovci své vedení navýšit. Po spolupráci Štěpánka s Pastierem byl v dobré střelecké pozici Gutheis, ale Trnkovu svatyni přestřelil.

Z vedení se domácí neradovali příliš dlouho. Po faulu Štěpánka na Lhotského se pískala penalta, kterou s přehledem proměnil Jan Šebelka1:1.

Nedlouho poté stejný hráč pálil z levé strany nad Schneiderovu branku. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu. S výkonem svých svěřenců v prvním poločase nebyl trenér Ginzel příliš spokojený.

Hned v první minutě druhého dějství si vzali Kapličtí vedení zpět na svou stranu. Procházka vyvezl míč středem hřiště, posunul jej Pastierovi, který kolmicí hledal nabíhajícího Gutheise, ten sice stačil proti vyběhnutému Trnkovi zakončit, ale prakticky neměl šanci jej prostřelit, ale odražený míč poslal pod břevno Filip Štěpánek2:1.

V 51. minutě po pěkné akci Mokoše s Pálem byl ve střelecké pozici Divoký, křížná rána se mezi tři tyče znovu nevešla. Na druhé straně z hranice šestnáctky pálil kaplický Bárta ve službách Zlaté Koruny, střídající Bílý míč směřující k jeho pravé tyči dokázal vyrazit. Akce pokračovala, střela Persána skončila vedle domácí svatyně.

Pak pokoušel střelecké štěstí kaplický Gutheis, Trnku však překonat nedokázal. Poté zahrozili Zlatokorunští. Po rohovém kopu Šebelky hlavičkoval Rychtář, Bílý byl pozorný. Gólman Spartaku svůj tým podržel i nedlouho poté, když si Šebelka narazil míč s Bártou, pálil tvrdě po zemi, Bílý stačil zakročit.

Na druhé straně Štrbačka vybojoval míč pro Popova, ten pálil nad bránu Zlaté Koruny. Pak se o slovo zase přihlásili hosté. Čtvrthodinu před koncem po odraženém míči pálil nebezpečně Persán, povedenou táhlou tvrdou ránu Bílý dokázal vyrazit. O chvíli později pálil nad bránu hostující Zajíc a na druhé straně po Nowakově přihrávce vyslal přízemní střelu Gutheis, Trnka míč v pohodě lapil.

Definitivně se o výsledku rozhodlo osm minut před koncem střetnutí. Vávrovu dlouhou přihrávku si před vápnem zpracoval Marek Procházka a technickou střelou z levé strany na zadní tyč pod břevno elegantně překonal Michala Trnku – 3:1.

V samotném závěru mohl korigovat Šebelka, ale branku Spartaku minul. Utkání tedy skončilo výhrou favorita, která se však nerodila vůbec snadno. Hosté prokázali, že mají kvalitní tým plný zkušených fotbalistů a jistě budou v sezóně patřit k aspirantům postupu.

TJ Spartak Kaplice – SK Zlatá Koruna 3:1 (1:1)

Branky: 33. Štrbačka, 46. F. Štěpánek, 82. Procházka – 36. Šebelka (pen.). Rozhodčí: Bartůněk – Juráň, Ernst. Bez karet. Diváků: 70.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, T. Vávra, Doubrava, Mokoš, Gutheis, Procházka, Divoký, F. Štěpánek, Pál, Pastier. Střídali: Nowak, Svoboda, N. Popov, F. Bílý, Lhotský.

Z. Koruna: Trnka – Zajíc, Kroupa, Beránek, Rytíř, M. Král, Persán, Šebelka, Lhotský, Rychtář, Bárta. Střídal: J. Král.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec