Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Favorit svou roli bez problémů zvládl

 
čtvrtek, 23. června 2022, 09:58

Lišov - K poslednímu zápasu o body přijel do Lišova suverénní lídr a v podstatě od dvacátého kola i vítěz skupiny. Motivací domácích byla snaha přerušit sérii patnácti vítězných zápasů a případným bodovým ziskem vylepšit své postavení v tabulce.

Začátek zápasu byl opatrný až ospalý, což se ve velkém vedru a dusnu dalo očekávat. Přineslo to střídavě jen několik nepřesných střel a nedotažených útoků.

Ve 20. minutě se už radovali domácí, když po autu hostů vybojoval Račák míč, přihrál jej Klabouchovi, který centroval vpravo Hlaváčovi, ten obehrál obránce a střelou na zadní tyč otevřel skóre - 1:0.

Domácí ožili a měli dvě možnosti, když po trestném kopu Račáka střílel Klabouch, míč srazil obránce k Faktorovi a ten jej poslal Konečnému „do koše“. Poté zaujal slalomem „ala Masopust“ Matěj Šachl, když míč z vlastní poloviny proháčkoval před branku, ovšem z hranice vápna přestřelil.

Zkušení hosté nezpanikařili a využili první hrubé chyby domácí defenzivy, když důrazně narušili kostrbatou a nepřesnou rozehrávku. Míč sebral na levé straně Kadlec a okamžitým centrem překvapil obranu i váhajícího Dejčmara a míč do prázdné branky dorazil Hájek - 1:1.

Domácí klesli do kolen a mohlo být ještě hůř, když v 41. minutě prudce vystřelil Antoš, Dejčmar míč bezpečně chytil. Ve 44. minutě vyrazil tvrdou střelu Hájka, Klabouch byl při odkopu faulován. V poslední minutě se do vápna proháčkoval Kadlec, míč mu do rohu ukopl Koláček, po jeho rozehrání Kokešem si přetažený míč na zadní tyči našel nekrytý Stráský a hlavičkou trefil boční síť.

Poločasové prognózy se shodovaly, že takový konec by byl dobrý a kdo dá gól, vyhraje.

Do druhého poločasu lépe vstoupili hosté, když ve 47. minutě rozehráli trestný kop ze strany od tribuny, na přetažený centr naskočil opět Stráský a hlavou poslal míč podél malého vápna. Nikdo z domácích jej neřešil, a tak doskákal k Antošovi, který jej napálil na branku. Celý stadion už viděl gól, ovšem Dejčmar doslova „tygřím skokem“ míč vyrazil do rohu.

Tento vynikající zákrok domácí bohužel nevybudil, a tak hosté v 51. minutě využili další hrubky v defenzivě, když po dlouhém výkopu Konečného za polovinu, nedůrazu a nedohodě šli do přečíslení Antoš a Škoda, který od něj dostal míč před prázdnou bránu - 1:2.

Po dvou minutách přišla další rána do domácího sebevědomí, když Kolafa využil nebývalé volnosti, navedl si míč z křídla před velké vápno a asi ze 23 metrů, chvilku sám nevěřil, že trefil „vingl“ 1:3.

V 58. minutě z trestného kopu neprostřelil Kokeš zeď, vzápětí rychlý útok zakončil Hájek střelou do vyběhnuvšího Dejčmara. V 60. minutě zahrával trestný kop asi ze třiceti metrů Kandl, sražený míč dobíhal Hlaváč, trefil ale jen Konečného.

Útoky se střídaly na obou stranách, jako by si všichni chtěli poslední kus sezóny užít. Skóre se už nepohnulo. Dejčmar dvakrát vychytal Antoše, Konečný Kandla a ze dvou slibných šancí Vávra netrefil branku. Domácí popřáli k vítězství ve skupině i k sérii 16 vítězných zápasů a hodně úspěchů v KP 2022/2023.      

Jiří Beneda (trenér Lišova): S Hlubokou jsme v prvním poločase sehráli celkem vyrovnané utkání a dokonce  jsme se dostali i do vedení. Soupeři jsme ale darovali vyrovnávací branku před koncem poločasu. Ve druhém poločase jsme brzy dostali druhou a třetí branku, a i když jsme si ještě nějaké šance vytvořili, Hluboká si zápas již pohlídala. Soupeři gratuluji k zaslouženému postupu.”

SK Lišov – TJ Hluboká and Vltavou 1:3 (1:1)

Branky: 20. Hlaváč – 37. Hájek, 52. Škoda, 54. Kolafa. Rozhodčí: Talíř – Mráz, Handšuh. ŽK: 2:1 (Bambule, Shýbal – Antoš). Diváci: 86.

SK Lišov: Dejčmar Jakub – Šachl Matěj, Shýbal Petr, Koláček Miroslav, Klabouch Milan - Hlaváč Jan (81. Martinec Patrik), Faktor Martin, Bambule František, Račák Karel (46. Frománek Michal) - Šachl Jakub (65. Vávra Petr), Mach Ota (56. Kandl Petr). Trenér: Beneda Jiří

TJ Hluboká and Vltavou: Konečný Daniel (46. Moudrý Filip) – Blažek Michal, Hájek Pavel, Otepka Matěj, Kadlec Kryštof, Křiváček Tomáš (59. Rottenborn Dennis), Stráský Zbyněk, Škoda Martin, Kokeš Radim (46. Krejčí Jan), Antoš Tomáš, Kolafa Daniel.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto Stanislav Hulák, David Hulák