Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Trhových Svinů porazili Kaplici a slavili postup do KP

 
středa, 22. června 2022, 08:24

Trhové Sviny - V sezónní derniéře se Kapličtí představili na půdě Trhových Svinů bojujících o celkové prvenství v soutěži. Domácím chyběl Kurali, hostující trenér Ginzel už mohl do základní sestavy nasadit Gutheise, pro změnu z ní zase vypadl Aibl. Poprvé od začátku v dresu „áčka“ nastoupil Daniel Mokoš.

O první vážnější zakončení se postarali ve druhé minutě favorizování domácí. Na křížný pas si naběhl kapitán Kolář, z pravé strany se dostal do vápna, tvrdou ránu dokázal Schneider vyrazit na rohový kop.

Hosté mohli trestat a ne jednou. V šesté minutě Gutheis prostrčil míč do tutové šance Danielovi, ten však nedokázal překonat rychle vyběhnutého gólmana Brůhu, který svůj tým výrazně podržel. O chvíli později měli domácí i notnou dávku štěstí. Po odraženém míči se ve vápně dostal do gólové pozice Ondřej Říha, míč sice netrefil ideálně, ale po teči bránícího hráče byli domácí příznivci hodně rádi, že míč prolétl těsně nad břevnem.

V desáté minutě pak Vaniš rozehrál trestný kop na Gondeka, střelu po zemi si Karel Brůha pohlídal. Domácí se posléze připomněli díky kapitánovi Kolářovi, ale křížný pokus se mezi tři kaplické tyče nevešel.

V šestnácté minutě už se ale domácí mohli radovat. Na pravé straně se dokázal uvolnit Jindra, protáhl se do vápna, zpětnou přihrávkou oslovil Davida Brůhu, jenž poslal míč přesně za levou tyč – 1:0.

I po inkasované brance se do zakončení dostávali také hosté, ale v koncovce nebyli úspěšní. O vyrovnání se mohl ve 28. minutě postarat Gutheis, k němuž prolétl míč po centru Daniela, jenomže střela mu v dobré palebné pozici nesedla a gólman Karel Brůha mohl zůstat v klidu.

Po půlhodině na druhé straně poslal z pravé strany přesný centr do vápna Koláč, k hlavičce se prodral Marek Kodras, hostujícího gólmana Schneidera zachránilo břevno. Na druhé straně po Vanišově přihrávce pálil zpoza vápna tvrdě Mokoš, bohužel jen do míst, kde byl připravený domácí brankář.

To Svinenští byli v koncovce o poznání přesnější. Prakticky v té samé minutě Jindra našel na pravé straně Dominika Kodrase, ten pronikl zprava do vápna a po jeho zpětné přihrávce zacílil přesně Jiří Macák2:0.

Kapličtí nehodlali prodat svou kůži lacino. Nedlouho po druhém obdrženém gólu po Kuchařově přiťuknutí pálil zpoza vápna Gutheis, povedená rána bohužel prolétla těsně vedle levé tyče. V samotném závěru prvního poločasu byli hosté blízko vstřelení kontaktního gólu. Po autovém vhazování Říhy pronikl zprava do šestnáctky Štrbačka, z úhlu mířil nad břevno domácí svatyně.

Do druhé půle vstoupili Kapličtí se změnou v rozestavení a v úvodu byli hodně aktivní. Po dvou minutách hry po Gutheisově přihrávce střílel Vaniš, přízemní střelu si Brůha pohlídal. Stejný hráč pokoušel střelecké štěstí i v následující minutě, v tomto případě však balón poslal nad branku soupeře.

Kontaktní gól měl na kopačce v padesáté minutě po ideální Gutheisově přihrávce Dan Pál, proti křížnému zakončení stačil Karel Brůha zasáhnout reflexivně nohou.

A jak už to bývá, když se neprosadil jeden tým, radoval se z gólu tým druhý. Nejprve však ještě Schneider stačil zneškodnit samostatný únik Jindry. Po následném rohovém kopu ale kapituloval. Po rozehrání nakrátko se k míči za vápnem dostal Jan Jindra a skrytou přízemní střelou k tyči navýšil vedení favorita střetnutí – 3:0.

Po hodině hry po Novákově přihrávce mohl zvýšit už na rozdíl čtyř branek Marek Kodras, křížný pokus se mezi tři kaplické tyče nevešel. Komplikace pro hosty přišla nedlouho poté, když musel hřiště po druhé žluté kartě předčasně opustit jinak dobře hrající Vaniš. Po tomto momentu už se utkání jen dohrávalo, i když skórovat mohli ještě hráči obou týmů.

V 72. minutě si Schneider poradil se střelou střídajícího Pavla. Záhy na druhé straně Gutheis přihrál míč do tutové šance Svobodovi, ale ten ji doslova zazdil tak, že ani nezakončil. Čtvrthodinu před koncem postupoval sám na branku František Pavel, ale ve vápně se nechal doběhnout a vracející se Ondřej Říha mu míč ukopl.

Devět minut před koncem získal výsledek definitivní podobu, když chybu hostujícího obránce potrestal křížnou střelou Marek Kodras4:0.

O poslední slovo se mohli postarat hosté, ale další finální přihrávku Gutheise nedokázal zužitkovat Svoboda, když branku soupeře minul.

Domácí zvítězili zaslouženě. Hosté se o lepší výsledek připravili sami neproduktivní koncovkou. Po skončení utkání se čekalo na výsledek ze Semic, a když se Svinenští dozvěděli, že Semice doma podlehli Roudnému, propukla radost z celkového prvenství a následně tak mohli od sekretáře jihočeského KFS Jiřího Navrátila převzít pohár pro vítěze. Pak již následovaly bujaré oslavy.  

TJ Spartak Trhové Sviny – TJ Spartak Kaplice 4:0 (2:0)

Branky: 16. D. Brůha, 32. Macák, 53. Jindra, 81. M. Kodras. Rozhodčí: Cigáň – Kříž, Picka. Delegát: Chlaň. ŽK: 2:3 (Hruška, Novák – Vaniš 2, Gondek). ČK: 0:1 (62. Vaniš). Diváků: 150.

T. Sviny: K. Brůha (72. Vrábek) – D. Kodras, Valut, Tomek, Perfoll (46. Novák), Kolář, M. Kodras, Macák, Hruška (68. Pavel), D. Brůha, Jindra.

Kaplice: Schneider – Štrbačka (46. Svoboda), Čutka, Kuchař, Gondek, O. Říha, Mokoš, Vaniš, Gutheis, Pál (68. Nowak), Daniel (60. Lhotský). 

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama