Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Odveta v Jankově skončila stejným výsledkem jako podzimní duel ve Strakonicích

 
pondělí, 20. června 2022, 11:26

Jankov - Posledním týmem, který v letošní fotbalové sezóně zavítal do jankovské Precis arény, byl Junior Strakonice. Díky nádherné trefě Tomáše Zelenky se hosté dostali v 16. minutě do vedení, a tak bylo ve velkém vedru na domácím mužstvu, aby dobývalo branku soupeře. To se povedlo pouze jednou, Pavlu Mizerovi, a tak si oba celky zopakovaly na vlas stejný výsledek, jako na podzim ve Strakonicích. Jankovští v konečné tabulce obsadili páté místo, Junior končí sezónu na místě desátém.

Jankov vstoupil do zápasu aktivněji, držel míč a hrálo se především na polovině Strakonic. Ve 12. minutě se prezentoval úspěšným průnikem Schönbauer, ale jeho následná střela doprostřed branky už tolik úspěšná nebyla.

Nejhezčí moment utkání přišel v 16. minutě, kdy se po neúspěšné kombinaci Kroneisla s Voráčkem zmocnil míče Tomáš Zelenka, všiml si vysokého postavení gólmana Komrsky a zkusil to z dobrých šedesáti metrů. Do míče se opřel parádně, Komrska ho zpacifikovat nedokázal a Junior vedl – 0:1.

Ve 24. minutě předvedli pohlednou akci na jeden dotek Kollár s Hanzlíkem a střílejícím Hüttnerem. Lízal byl pozorný. Ze stálého tlaku přišla do konce poločasu už pouze jedna šance. Ale ta stála za to. Pas Kollára, Kroneislův přesný centr a z voleje zakončující Hanzlík. Ke gólové radosti ovšem chyběl zhruba metr.

Hned po nástupu do druhého poločasu vysunul Míčka dlouhým pasem za obranu Mášku, jenž byl v zakončení tísněn Fajtlem a Komrsku nepřekonal.

Domácí trenér stáhl obranu na tři a díky tomu vznikaly prostory pro hostující brejky. Jeden takový přišel v 59. minutě, kdy se Strakoničtí vykombinovali od vlastní šestnáctky až po velkou šanci střídajícího Zábranského, který byl v tu chvíli na hřišti zhruba minutku, ale zdvojnásobit vedení se mu nepodařilo.

Skórovat se naopak podařilo Jankovu. V 67. minutě přišel dlouhý nákop Komrsky, Benda z pravé strany odcentroval a Pavel Mizera umístěnou střelou k tyči vyrovnal – 1:1.

Podobně jako v prvním dějství si Jankovští z vytvořeného tlaku dokázali vypracovat pouze minimum šancí. A opět to bylo v závěru. V 89. minutě Hanzlíkovu nabídku sklepl Voráček k nohám Kollára, jehož zakončení zastavil před brankovou čárou stoper Staněk.

SK Jankov – FK Junior Strakonice 1:1 (0:1)  

Branky: 67. Mizera – 16. Zelenka. Rozhodčí: Mach Jan – Votava Pavel, Kollmann Jaroslav. ŽK: 3:1 (Popelka, Kollár, Hanzlík – Funda). Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:0. Diváci: 78.

SK Jankov: Komrska – Fajtl, Kollár, Lošek, Kroneisl – Kočer (71. Vokurka), Hanzlík, Voráček, Schönbauer (46. Mizera) – Hüttner (46. Benda), Popelka (84. Stráda).

FK Junior Strakonice: Lízal – Funda, Rozhoň, Staněk, Čapek – Kafka (58. Zábranský), Benedikt, Zelenka, Míčka, Máška – Krejčí (90. Kozlík).

Nejlepší hráči: Mizera, Hanzlík – Zelenka, Míčka.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová