Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko zahájilo přípravu s novým trenérem Radoslavem Kováčem

 
pondělí, 20. června 2022, 19:27

Tábor – V pondělí 20. června 2022 se zaplnily útroby šaten stadionu Kvapilova. Druholigový kádr FC Táborsko se sešel k zahájení letní přípravy už pod taktovkou nového trenéra Radoslava Kováče. Změny nastaly i v realizačním týmu: asistent trenéra David Mikula, kondiční trenér Michal Hampel, masér Rostislav Mrzena, fyzioterapeuti Václav Kubíček a Karolína Novotná.

Podoba hráčského kádru ještě není zdaleka uzavřena. Fanoušky zřejmě potěší, že se z hostování v SK Dynamo České Budějovice vrátil Emanuel Tolno.

„Hledáme na trhu hráče, kteří jsou nebo budou dostupní, a kteří pomůžou okamžitě ke kvalitě v týmu, talentovaných odchovanců máme dostatek. Největší problém je jasný – po odchodu Mohameda Tijanyho, který byl u nás na hostování z Baníku, musíme přivést hrotového útočníka,“ uvedl výkonný ředitel klubu Martin Vozábal.

Co se týče odchodů, ředitel oznámil, že s profesionálním fotbalem skončil odchovanec klubu Leoš Vozihnoj. „Sdělil nám, že odchází do amatérské soutěže v Rakousku. Na naši seriózní nabídku na prodloužení smlouvy nereflektoval,“ uvedl Martin Vozábal.

„Myslím, že kádr se bude postupně měnit směrem ven i dovnitř, na trhu je dostatek zajímavých jmen,“ dodal ředitel.

Kádr FCT do přípravy má zatím tuto podobu:

Brankáři: Adam Zadražil, Jiří Chára - zkouška z K. Varů (ČFL), Václav Cízler, Roberts Dzerve

Obránci: Jakub Navrátil, Jiří Mezera, Roman Holiš, Adam Alexandr - zkouška z Viktorie Plzeň, Musa Itopa (přestup ze Zbuzan), Petr Plachý, Ondřej Kupka - z dorostu, Luboš Tusjak, Daniel Kosek

Záložníci + krajní hráči: Petr Javorek, Jakub Kopřiva (přestup z Prostějova), Luboš Jansa - z B týmu, Kristaps Liepa, Jan Mach, Luka Robakidze, Sy Babacar (Senegal, hráče představíme později), Emanuel Tolno - návrat z hostování v SK ČB, Hamza (Ghana, hráče představíme později), Jiří Šplíchal, Martin Šplíchal - test z SK ČB, Ondřej Praveček - z dorostu

Útočníci: Pavel Svatek, Marek Škrleta - z B týmu, Adam Provazník   

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC Táborsko