Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V posledním kole slavily titul Č. Krumlov, T. Sviny, Roudné B a Lhenice

 
neděle, 19. června 2022, 10:22

Spadla klec. Krajská sezona 2021/2022 má dohráno. K již předčasným mistrům z Třebětic, Hluboké a Jistebnice se v sobotu odpoledne přidala další čtveřice.

Šampionem kraje se stal zcela po zásluze Slavoj Č. Krumlov. V posledním střetnutí nezaváhal s Čimelicemi 2:1 a po závěrečném hvizdu mohl převzít z rukou předsedy Jč. KFS Tomáše Pintéra a MUDr. Josefa Žižky pohár pro přeborníka kraje. O dva body méně nasbíral druhý Olešník. Třetí místo měl dopředu zajištěné Osek, který měl v tomto kole volno. Pokud vítězní slavojáci budou reflektovat na postup do divize, vrátí se do republikové soutěže po čtyřleté odmlce. Kormidelník Václav Domin dostal předčasný dárek k červencovým šedesátinám.

Nejdramatičtější boj o postup probíhal v I. A třídě, skupině A. Zálusk na místenku do kraje si dělala hned trojice ambiciózních celků. Překvapivě před závěrečným vystoupením bylo ze hry Roudné. Jeden z největších favoritů nezvládl poslední dvě domácí utkání, v nichž pouze remizoval. Stačilo k deseti jarním výhrám přidat ještě jednu a u Malše mohli slavit…

V Semicích, které byly velkým překvapením soutěže, na opravdové finále nedošlo. Domácí FC AL-KO, které s řadou píseckých odchovanců vede Marcel Nousek, poslední krok k udržení první příčky neučinilo a prohrálo třemi góly Malše na konci pohledného a dramatického střetnutí 2:3.

Mistrovské oslavy a koupání v kašně na náměstí tak mohlo proběhnout o téměř sedmdesát kilometrů jinde. V Trhových Svinech. Svěřenci Martina Píska bez potíží porazili zraněními zdecimovanou Kaplici 4:0 a teprve potřetí v historii se bude na stadionu Spartaku nejvyšší krajská soutěž, což je zároveň ten nejlepší dárek jubilujícímu klubu, který letos slaví rovných 100 let. Založen byl v roce 1922 jako SK Trhové Sviny.

Sokol Kamenný Újezd, který nasázel rekordních 112 gólů (Prokop s Dvořákem dali sami celkem 70!), marně stíhal suverénní rezervu Malše Roudné. Prohrál s ní oba zápasy, a to se mu stalo osudným. Svěřencům trenéra Pavla Cepáka stačil k vítězství ve skupině A I. B třídy získat v Hrdějovicích i bod. Favorit splnil úlohu a u hrdějovické tratě vyhrál 2:0. Malšané se stali mistrem skupiny, ale zda se dočkají postupu, rozhodnou až přihlášky do příští sezony, neboť v jedné soutěži nemohou hrát dvě družstva jednoho klubu. Každopádně musí postoupit roudenský A-tým, v opačném případě by byl první náhradníkem K. Újezd.

Jediný gól rozhodl o postupujícím ze skupiny B v B třídě. Na první příčce se umístilo béčko strakonického Junioru, jenže 60 bodů dosáhly také Lhenice, a protože v konečné tabulce při shodném počtu bodů nerozhoduje jako první skóre, ale nejdříve vzájemné zápasy, slavili „peckáři“ ze Lhenic, kteří na podzim vyhráli 2:0 a ve Strakonicích prohráli jen 0:1. Museli ještě k tomu v derniéře zdolat nejhorší tým jara Husinec, jenž získal pouhých 7 bodů. Proměněnou penaltou Berana již v 5. minutě dosáhlo mužstvo ostříleného kouče Iva Čecha tří bodů a postupu. Vítězný pohár předával Lhenickým bývalý šéf kraje a člen výkonného výboru KFS Jan Jílek.

Vítězové mají zajištěný postup do vyšší soutěže, ještě zůstává otázkou, zda dojde i na dodatečné postupy. Podle poslední zpráv přihlásí Čimelice místo KP jen I. B třídu, tím pádem by do krajského přeboru postupoval i nejlepší druhý tým (Semice), z B třídy do A třídy zase druhý s největším počtem bodů (K. Újezd 65, Strakonice B 60). 

Otazník visí i nad počtem sestupujících. Do přeboru kraje sestoupil z divize J. Hradec, tím s odhlášeným Sokolem S. Ústí padá i Blatná. O sestupujících z oblastních tříd definitivně rozhodne až losovací aktiv.

Mistři jednotlivých soutěží v kraji

Krajský přebor – Slavoj Český Krumlov

I. A třída, skupina A – Spartak Trhové Sviny

I. A třída, skupina B – TJ Hluboká nad Vltavou

I. B třída, skupina A – Malše Roudné B

I. B třída, skupina B – SK Lhenice

I. B třída, skupina C – 1. FC Jistebnice

I. B třída, skupina D – Sokol Třebětice

Poznámka: sobotní vítěze představíme v následujících dnech.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Klein, Jan Škrle, oddíly