Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jistebnice oslaví premiérový postup do A třídy koupáním v kašně

 
čtvrtek, 16. června 2022, 19:21

V pořadí druhým šampionem ze čtyř skupin I. B třídy se stali svěřenci trenéra Radima Hešíka. Před posledním kolem mají náskok dvanácti bodů na druhou Mladou Vožici. Na jaře doposud neporažená Jistebnice má před sebou ještě závěrečné utkání, nadmíru úspěšnou sezonu zakončí zápasem v Klukách. A pak naplno vypuknou oslavy. „Bude to velké, náročné a veselé, včetně oslav v kašně na náměstí v Jistebnici,“ říká úspěšný trenér Hešík, jehož tým myslel během vítězného tažení i na pomoc druhým.

Radime, s předstihem jste si zajistili vítězství v I. B třídě, jak si to užíváte?
Posledních pár kol se nám až tolik nepovedlo, takže se oslavy trochu opozdily, ale dobrou náladu a vize historického postupu nám pozitivní náladu nevzalo. Užili jsme si to náramně po posledním domácím utkání, focení, šampaňské a finální předání “Sbírky pro Petrušku” včetně získání poháru za vítězství v soutěži, vše bylo báječné i dojemné.

Jak jste postup oslavili? Nebo si necháváte pořádné oslavy až po závěrečném kole?
Oficiální dokopnou  máme až po úplně posledním utkání v sobotu 18. června po návratu z venkovního utkání.  Chystají se velké oslavy, alespoň dle toho, co se ke mně dostalo. Bude to velké, zasloužené, náročné a veselé, včetně oslav v kašně na náměstí v Jistebnici. Holt tradice je tradice.

Počítali jste před sezonou s tím, že to můžete vyhrát? Jaké byly cíle?
Cíle byly přesně takové, jaké jsme nakonec splnili. Netajili jsme se tím již před sezonou a jen jedna prohra za rok se dá přežít. Tým je v dobré kondici po všech stránkách a vedení klubu naše předsevzetí naplno podporovalo.

S jakými úmysly půjdete do zbývající části sezony?
Naplno si užít každou minutu na hřišti.

Budete chtít před sezonou posílit, nebo dáte šanci hráčům, kteří postup vykopali?
V podstatě všichni zůstávají a těší se na vyšší soutěž. Takže vše bude pravděpodobně při starém. V týmu je dravé mládí i kvalitní zkušenost. Mladíci zdárně odmaturovali a ti starší drží zdravotně celkem pohromadě (usměje se). Tedy většinu sezóny. Uvidíme, již jsem to jednou říkal, že pokud posila, tak musí sednout hlavně kabině. A já to naprosto respektuji a souhlasím.

Na jaře jste ještě neprohráli, úctyhodná bilance.
Sice se nám tam na konci pár ztrát nakumulovalo, ale jsme naprosto spokojeni. Odskok od druhého týmu je fajn a počet vstřelených a obdržených branek celkem soutěži se vší skromností dominuje. Na tabulku je pěkný pohled. Samozřejmě se pro to muselo něco udělat i přes breptání v mikrocyklech. Někdy to bolí, ale ten výsledek za to stojí.

Jedná se o historický moment v rámci jistebnického fotbalu?
Ano, je to tak a o to větší radost a nadšeni v klubu panuje. Jsem šťastný, že jsem tomu přítomen. Točí se kolem toho spoustu báječných lidí, bez kterých by to nešlo. Od předsedy Pavla Kubce, přes bývalé hráče, místní kluky, samozřejmě sponzory až po vedení města. Těm všem a mnoha dalším patří obrovské poděkování. Všichni táhli za jeden provaz.

Dalo by se říct, že je to váš největší trenérský úspěch?
Je zařazen velmi vysoko.

Co očekáváte od příští sezony v I. A třídě?
Nějaký přehled o budoucích soupeřích máme, několik konfrontačních, přípravných utkání máme za sebou a hlavně víme, že se toho nebojíme…, se vším respektem a odhodláním do toho půjdeme od první vteřiny.  Každé utkání začíná 0:0. Určitě budeme připraveni. Chuť je obrovská a moc se těšíme.

Věnovali jste se mimo fotbal i charitativní činnosti. O co se jednalo?
Máme z toho také obrovskou radost. Chtěli jsme někomu z regionu pomoci, obrátili jsme se na místní dětskou lékařku doktorku Veselou, zda by nám mohla pomoci vytipovat někoho, komu bychom mohli pomoci. Za několik dní jsme již spouštěli “Sbírku pro Petrušku “ a během čtyř měsíců se nám podařilo něco neskutečného. Díky místním občanům, společnostem, podnikatelům, spolkům, ale i báječným lidem mimo region se nám podařilo předat slušnou částku. Petrušce pokryje část nákladů, které pojišťovny vůbec neproplácí a je jich opravdu dost. Až jsme byli překvapeni, kolik stojí taková léčba malé holčičky. Věříme, že jí to vše pomůže. Proto jsme to zorganizovali.

ČTĚTE TAKÉ
Třebětice s velkým předstihem oslavily prvenství v B třídě a historický postup

Hluboká dojela do cíle. V podzámčí vítají krajský přebor

Napsal(a) Václav Kucul | Foto 1.FC Jistebnice