Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sloučený žákovský tým Sezimova Ústí a Větrov uspěl v krajské soutěži

 
čtvrtek, 16. června 2022, 16:35

Sezimovo Ústí - Sloučení dvou žákovských týmů z Táborska přineslo ovoce. Nově vzniklý tým TJ Sokol Sezimovo Ústí/SK Kavas Větrovy mladší žáci ovládl při své premiéře A skupinu I. A třídy mladších žáků. O vydařené sezoně hovoří jeden z trenérů úspěšného týmu Jakub Škarda.

"Do sezóny jsme vstupovali s respektem a pokorou, protože pro většinu hráčů se jednalo o první sezonu v žácích a také o první sezónu v krajské soutěži. Museli se vyrovnávat s větším hřištěm, více hráči než v přípravkách a také s ofsajdy. Navíc k vytvoření týmu sloučením žáků Sokola Sezimova Ústí a Větrov došlo až těsně před prvním zápasem, takže se někteří hráči vůbec neznali. Nevěděli jsme tedy co čekat a upřímně jsme očekávali na poprvé spíše prohru.

Postupem času se kluci sehráli a dostali se do takové formy, že jsme podzim zakončili s bilancí 8 výher z 8 zápasů a krásným skórem 66:15.

V půlce sezony už jsme tušili, že máme na vítězství v celé soutěži, ale o tom, že neztratíme ani bod jsme vůbec nepřemýšleli. A ačkoliv jsme se na jaře často potýkali s marodkou a vlastně ani jeden zápas nesehráli v kompletní sestavě, tak to nakonec dopadlo jak to dopadlo. Jedná se fakt o unikátní počin, nepamatuji, že by někdo, navíc coby nováček, vyhrál krajskou soutěž bez ztráty bodu. Z 16 odehraných zápasů jsme jich 16 vyhráli s krásným skóre 140:35.

Nejlepším střelcem týmu se stal Sebastian Křivánek, který nastřílel úctyhodných 59 gólů. Za ním byl Zbyněk Langer s 26 góly a Martin Rozmuš s 15 góly.

Úspěchu si vážíme i z toho důvodu, že kostra týmu je tvořena převážně mladšími hráči ročníku 2010, takže i příští rok po odchodu hráčů ročníku 2009 do starších žáků zůstane tým pro příští sezonu bez zásadních změn.

Obrovské poděkování patří všem, kteří tým v průběhu sezony podpořili. Především rodičům, kteří neúnavně vozí hráče na zápasy, tréninky a soustředění. Také fanouškům, kteří se naučili chodit i na žákovské zápasy a pochopitelně celému realizačnímu týmu. Ale úplně největší poděkování patří všem hráčům. Jsme na ně hrdí!"

Úspěšný kádr TJ Sokol Sezimovo Ústí/SK Kavas Větrovy mladší žáci:

Brankáři: Medek Matěj, Pařízek David

Obránci: Weinhauer Jakub, Forszták David, Červený Filip, Knězů Vilém, Skalák Michal, Ondříček Nikolas, Pecka Jakub

Záložníci: Rozmuš Martin, Janoušek Albert, Šafárik Robin, Bučinský Marek, Brož Jan, Hubáček Matěj, Formánek Viktor

Útočníci: Křivánek Sebastian, Langer Zbyněk, Bauer Adam

Trenéři: Škarda Jakub, Bauer Adam, Kovařík František

Napsal(a) Jakub Škarda | Foto TJ Sokol Sezimovo Ústí/SK Kavas Větrovy