Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Po trenérské změně zabral Lom s Katovicemi, další domácí ztráta Hradce

 
neděle, 29. května 2022, 20:24

Čechy – Neuspokojivé jarní výsledky vyústily ve změnu na střídačce Sokola Lom. Marek Císař byl v týdnu odvolán, do konce sezony povede tým dosavadní asistent Lukáš Zeman. Teprve třetí vítězství v odvetách si Lomští připsali v nedělním derby v Táboře na rekonstruavané Svépomoci proti Katovicím, který vyšly venku potřetí naprázdno. Sestupové pásmo se nebezpečně přibližuje Hradeckým, chudou jarní úrodu osmi bodů nenavýšili ani doma s Klatovy. Navíc téměř půl hodiny dohrávali o desíti. Soběslavským se daří, bez potíží si poradili s Mýtem a dvojnásobnou radost měl špílmachr a čerstvý otec Filip Vaněk.

Výsledky Jihočechů ve 27. kole divize A


FK Robstav Přeštice – SK Dynamo Č. Budějovice B 1:1 (0:0)

Góly: 69. Končal – 47. Malecha. Rozhodčí: Ježek – Cichra, Hamouz. Bez karet. Diváků: 120.

Dynamo B: Kerl – Šimoník, Kladrubský (5. Malecha), Brabec, Pineau (61. Perina) – Malecha, Hák, Bečvář – Polanský, Hais (80. Matoušek), Bastl. Trenér Žmolík.

Nejlepší hráči: celý tým.

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Výsledek to není špatný, ale vzhledem k tomu, jakou hrou jsme se v Přešticích prezentovali, je škoda, že jsme tento zápas nezvládli vítězně. Zejména ve druhém poločase jsme podali jeden z našich top výkonů. Vytvořili jsme si spoustu příležitosti, které lze označit za stoprocentní, a jen zásluhou výborných zákroku gólmana neskončili v bráně. Mrzí nás to, ale zároveň jsem vysekl hráčům poklonu za to, jak ten zápas zvládli. Přeštice mají výborně složený manšaft a jejich tým je spíš třetiligový než divizní. Přesto jsme byli domácím rovnocenným soupeřem a sehráli jsme s nimi vyrovnanou partii. Někteří hráči nehráli na svých obvyklých postech, protože ze sestavy nám těsně před utkáním vypadl Pravda. Při rozcvičce se lehce zranil a raději jsme ho pošetřili, když nebyl stoprocentně připravený. Během krátkého pobytu na hřišti si navíc poranil koleno Jirka Kladrubský, takže musel brzy střídat. Sestavu jsme pak museli promíchat.“


FK Spartak Soběslav – TJ Slavoj Mýto 3:0 (1:0)

Góly: 1. Hájek, 55. Pavlík, 65. Vaněk. Rozhodčí: Dohnal – Zoufalý, Havlík. ŽK: 0:1 (Vild). Diváků: 76.

Soběslav: Andrew – Rubick (66. Podhradský), Zeman, Boháč, Hromada – Pavlík, Bouchal, Boucník, Vaněk – Kutner (86. Dudák), Hájek (81. Dvořák). Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: Pavlík, Vaněk, Zeman.

Roman Hřib (asistent trenéra Soběslavi): „Po sérii úspěšných zápasů s mančafty nad námi nás čekalo Mýto. Začali jsme skvěle a hned v 57. vteřině jsme dali první gól, prosadil se dlouhodobě skvělý Hájek a oslavili jsme narození Tobiase Vaňka “houpačkou”. Pak jsme se snažili o tvorbu hry odzadu a bylo to takové neučesané, přesto jsme se dostali v prvním poločase asi do dalších osmi zakončení, ale bez úspěchu. I soupeř měl dva náznaky ohrozit, ale ubránili jsme se. Ve druhé půli jsme hráli klidnější a přesnější fotbal, dařilo se nám se více prosazovat po stranách. Dali jsme další góly a zaslouženě vyhráli, byť to mohlo být o hodně víc.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Klatovy 1898 0:3 (0:1)

Góly: 45. Presl, 59. a 74. Zajíček. Rozhodčí: Hamouz – Glogar, Vojáček. ŽK: 1:2 (Fical - Zajíček, Šoul). ČK: 1:0 (65. Koktavý).  Diváků: 75.

J. Hradec: Hňup – Blažek, Škarda, Koktavý, Šmíd (68. Cettl), Fical – Distel (60. Vaš), Mischnik, Votava, Waník (60. Völfel) – Toman (81. Strejček). Trenér: Lukáč.

Nejlepší hráči: nikdo.

Roman Lukáč (trenér Jindřichova Hradce): „První poločas byl vcelku vyrovnaný, bohužel jsme se na jeho samém konci dopustili velké chyby a obdržený gól do šatny nás srazil. Potom jsme se snažili hru otevřít a soupeř chodil do rychlých brejků. Dostali jsme druhý gól a vzápětí červenou kartu. Pak už to byl zmar a bohužel jsme utkání nezvládli.“


TJ Sokol Lom – SK Otava Katovice 3:1 (2:0)

Góly: 12. Grobár, 41. Musiol, 66. Novák - 80. Kadula (pen.). Rozhodčí: Hrivík – Hlaváček, Klátil. Bez karet.  Diváků: 130.

Lom: Matoušek – Madar (90. Kavka), Slavík, Mácha, M. Rabiňák (28. Do Trung) – Novák, Frizoni, Pfeifer (79. Kučera), Grobár, Janů – Musiol. Trenér Zeman.

Katovice: Švehla – Hnídek, Květoň, Janoch, Motl (59. Chylík) – Pavlovič, Kadula, Kotrba, L. Bálek (73. D. Bálek) – Uher (59. Habor) – Požárek. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: celý tým - Kadula.

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Od začátku jsme chtěli být hodně aktivní. Chtěli jsme po zisku balónu útočit po stranách do otevřené obrany a doplňovat útok. V předchozích zápasech soupeř zalezl a my jsme museli jeho obranu dobývat, nyní jsme tedy chtěli hrát jinak. To se nám dařilo, protože kluci plnili, co jsme si řekli. Vzadu jsme si pokryli dlouhé nakopávané balóny a soupeře nepouštěli do šancí. Podařilo se nám vsítit v první půli dva góly a kromě toho jsme ještě další dvě šance neproměnili. Ve druhém poločase jsme pokračovali ve výkonu z první půle a přidali jsme ještě třetí gól. Myslím, že naše výhra byla zasloužená.“

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Do Lomu jsme přijeli s defenzivní taktikou. Chtěli jsme domácím znemožnit kombinační hru, kterou mají výbornou. Bohužel hned z první střely nám dal Grobár krásnou střelou do šibenice gól, což zkřížilo naše plány. V prvním poločase jsme se nedostali k naší hře, měli jsme jen náznaky šancí většinou po centrech, ale naše hlavičky mířily mimo. Těsně před poločasem jsme dostali, podobně jako v Soběslavi, druhý gól, a to byl vlastně rozhodující moment. Ve druhém poločase jsme se chtěli vytáhnout dopředu a napadat domácí rozehrávku. Posledních pětadvacet minut bylo z naší strany dobrých, bohužel ale naše zlepšení přišlo až za stavu 3:0. Po snížení na 3:1 nás bylo plné hřiště a je jen škoda, že jsme takto nezačali hrát dřív.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň – Český lev-Union Beroun 5:2 (2:0), 30. Klich, 31. Vodrážka, 52. Šimáně, 53. Demeter, 59. Zajíček - 60. Lhotka, 70. Horel.

FK Hvězda Cheb – FC Rokycany 1:3 (0:0), 78. Kubinec - 58. Ženíšek, 77. a 92. Vaščák.

SK Senco Doubravka – FC Viktoria Mariánské Lázně 4:0 (1:0), 40. Roubal, 63. Uzlík, 66. Künstner, 92. Rozboud.

SK Hořovice – TJ Tatran Sedlčany 2:0 (2:0), 22. a 27. Jandera.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař