Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Daniel Kosek přestoupil do FC MAS Táborsko

 
čtvrtek, 26. května 2022, 21:21

Táborsko - Ve čtvrtek 19. května 2022 oslavil levý obránce či záložník Daniel Kosek 21. narozeniny. Zhruba o týden později přestoupil z SK Slavia Praha do FC MAS Táborsko, kde poslední půlrok ve II. lize hostoval. Táborsko tak získalo do svých řad mládežnického reprezentanta, který v národních barvách nastupoval až do kategorie U20.

Daniel Kosek ve své kariéře hostoval v Liberci, Bohemians, Brně. V Táborsku podepsal smlouvu do 30. 6. 2024. „Moje bezprostřední reakce po přestupu do Táborska je taková, že jsem spokojen. Jsem rád, že to tak dopadlo. Slavia má aktuálně jiné plány, do kterých nemusím zapadat. Svůj přestup vnímám tak, že jsem přišel do klubu, který mě může posunout dál v mé kariéře. Táborsko má pověst, že dobře pracuje s mladými hráči a umí je připravit pro první ligu. Netajím se, že je to můj cíl. Táborsko mi přes mého manažera představilo svoje plány. Proto jsem do toho šel,“ uvedl fotbalista, k jehož přednostem patří dynamika.

Ředitel FC MAS Táborsko Martin Vozábal vyzdvihl kvality Daniela Koska. „Je to levonohý hráč a těch je, jak známo, málo. Daniel má ideální věk a odpovídající potenciál. Jsme rádi, že se stal naším kmenovým hráčem,“ řekl Martin Vozábal.

Daniel Kosek si pochvaluje uplynulý půlrok, kdy v Táborsku hostoval. „Vše proběhlo, jak jsem si to představoval. Pokud jsem nebyl vykartovaný, vesměs jsem nastupoval v základní sestavě. Za tuto důvěru chci Táborsku poděkovat,“ říká hráč, který vnímá přestup jako impulz – zlepšovat se, zdokonalit svou hru, být více platný.

„Také jsem rád, že se zbavím hostovaček, není úplně dobré si neustále zvykat na nový tým, nové prostředí. V Táboře mě kabina přijala velmi dobře, je tu skvělá parta,“ řekl Daniel Kosek.

Jak už zaznělo, rodák z Pardubic se stále cítí být slávistou. Věří, že by se do Edenu jednou mohl i vrátit. „Je mi 21 let, kariéru mám před sebou. Doufám, že se i díky přestupu do Táborska jednou posunu do ligových pater. Teď udělám vše pro to, abych v Táborsku hrál dobře, abych sympatickému jihočeskému klubu pomohl. Uplynulý půlrok byl z mé strany takový opatrnější, teď bych chtěl brát odpovědnost za výsledky Táborska více na sebe, stát se oporou mužstva,“ plánuje Daniel Kosek, který se už těší na osvědčenou spolupráci na levé straně s dalším slávistou v modrobílém dresu FCT Lubošem Tusjakem.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolina Kabíčková