Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Marek Škrleta zařídil čistým hattrickem obrat s Čimelicemi

 
pátek, 20. května 2022, 12:40

Tábor - Mužem 25. kola se stal za výkon proti Čimelicím útočník rezervy druholigového Táborska Marek Škrleta. Devatenáctiletý mladík podává výborné výkony stabilně. Táborsko nezačalo proti předposlednímu celku tabulky dobře, Škrleta ale ve druhém poločase zařídil čistým hattrickem v rozmezí pětadvaceti minut obrat a Táborsko i díky jeho gólům vyhrálo 4:2.

Jak proti poslední Blatné, tak proti předposledním Čimelicím jste měli doma horší vstup do utkání a prohrávali jste? Došlo k určitému podcenění mužstev z nejspodnějších pater tabulky?
Věděli jsme, že Čimelice budou nepříjemným soupeřem a říkali jsme si, že je nesmíme podcenit. Asi se to ale přece jenom stalo. Dostali jsme rychlý gól a celkově jsme měli špatný začátek.

Bylo těžké dvoubrankové manko otáčet?
V šatně jsme si o přestávce řekli, že to takhle nemůžeme nechat a že chceme výsledek otočit. Taky bych řekl, že Čimelicím ve druhém poločase odešly fyzické síly.

V průběhu zápasu jste byl čelem přilepený k čimelickému stoperu Petru Listopadovi. Co jste si vyříkávali?
Měli jsme trochu ostřejší pohovor, bylo to ale v zápalu boje. Už je to ale v pohodě a zůstáváme kamarády (úsměv).

Je vám teprve devatenáct let a prakticky v každém utkání podáváte výborné výkony. Trénujete už s druholigovým áčkem?Trénuji s béčkem a pracuji na tom, abych se dostal do A - týmu. Dělám pro to maximum.

Předpokládám, že i v béčku Táborska jsou na hráče při tréninku kladeny možná vyšší nároky než v jiných mužstvech krajského přeboru...
Tréninky jsou u nás rozhodně náročné, to je pravda. Všechno děláme na sto procent a v zápasovém tempu. Zaměřujeme se hlavně na zakončení.

Soupeře často přehráváte fyzicky. Je na fyzickou připravenost kladen v trénincích velký důraz?
Trenéři hodně dbají na to, abychom byli v dobré fyzické kondici. Snažíme se nic nepodcenit a makáme, jak jen to jde.

Jak těžkou soutěží je pro devatenáctiletého mladíka krajský přebor?
V krajském přeboru hraji starší fotbalisté a ve srovnání s nimi mi chybí zkušenosti. Zase se ale proti nim mohu prosadit rychlostí a technikou.

Ve vašem věku a při vaší výkonnosti máte jistě větší ambice než hrát krajský přebor. Jaké jsou vaše vyhlídky třeba pro příští sezonu?
Nemám žádné informace, že bych měl někam odcházet, i když nějaké nabídky byly. Dělám ale všechno pro to, abych se probojoval do áčka Táborska. To je můj hlavní cíl, na kterém pracuji.

Kudy vedla vaše cesta do Táborska?
Mým mateřským oddílem jsou Tučapy. Jako dorostenec jsem přešel do Soběslavi, kde se mi dařilo a dával jsem góly. Dobře mě tam připravili na posun do Táborska a vydrželo mi i střílení gólů.

S čím pojedete k sobotnímu utkání do Českého Krumlova?
Víme, že Český Krumlov je na tom dobře a má dobré fotbalisty. Bude to těžký soupeř a podle toho se na něj připravujeme.

Ideální jedenáctka 25. kola KP:

Michal Hejl (Milevsko)

Štěpán Prokeš (Rudolfov), Martin Rozhoň (Strakonice), František Lošek (Jankov), Jan Meidl (Týn)

Tomáš Rambous (Čimelice), Stanislav Rožboud (Olešník), Jan Vonášek (Olešník)

Martin Carda (Osek), Marek Škrleta (Táborsko B), Lukáš Stuchlík (Dražice)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař