Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pohár Krajského fotbalového svazu patří fotbalistům Jankova

 
čtvrtek, 19. května 2022, 14:40

České Budějovice - Souběžně s finálem Mol cupu Slovácko – Sparta se na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích odehrálo ve středu večer finále Krajského fotbalového svazu. V něm proti sobě nastoupily týmy SK Planá a SK Jankov. Utkání mělo zároveň charitativní podtext. Výtěžek 50 tisíc korun šel na konto organizace Dubenský běh pro dobrou věc a peníze následně poputují do Litvínovic k předčasně narozeným dvojčátkům Matýskovi a Šimonkovi Dvořákům.

Rozdíl jedné třídy nebyl na trávníku příliš znát, nakonec se ale prosadil favorit z krajského přeboru a hráči Jankova mohli zvednout po zásluze nad hlavy cennou trofej.

Jankov měl v první půli proti soupeři z I. A třídy optickou převahu, po jedné velké šanci si ale vypracovaly oba týmy. Blízko vstřelení gólu byl v 16. minutě plánský Šteyer, na druhé straně měl o chvíli později tutovku Popelka, jeho šanci však brankář Hotový zmařil.

Ještě do poločasu se ale Jankovští přece jen gólu dočkali. Ve 42. minutě brankář Plané nejprve svůj tým uchránil při zakončení Schönbauera, po následném rohovém kopu ho ale tentýž hráč překonal hlavou a do kabin šel tedy spokojenější Jankov.

Také ve druhé půli se hrálo převážně na polovině Plané, ale účastník krajského přeboru se stále nemohl výrazněji prosadit. Zároveň si musel Jankov dávat pozor na zadní vrátka, protože i Plánští občas dokázali zahrozit. S blížícím se koncem utkání bylo zřejmé, že favorit už si své jednogólové vedení v klidu pohlídá, nedotažení několika slibných akcí se ale Jankovu nakonec mohlo vymstít.

Klíčové okamžiky přišly v samém závěru. V poslední minutě totiž Lengyel zkušeně našel ve vápně Šteyera, útočník Plané však ve stoprocentní šanci Komrsku nepřekonal. Tečku za zápasem tak nakonec udělal Jankov. Z protiútoku přidal druhou pojistku Benda a tím bylo definitivně rozhodnuto.   

Jan Pintér (trenér SK Planá): „Utkání se mi i přes prohru hodnotí pozitivně. Troufnu si říci, že to byla skutečná oslava fotbalu. Lidí přišlo nad očekávání, ale hlavně se vybrala úžasná částka! Celkový dojem z finále je neskutečný! Myslím, že jsme byli Jankovu více než vyrovnaným partnerem! Chtěl bych poděkovat celému mančaftu za reprezentaci našeho klubu, protože jsme předvedli, že fotbal hrát umíme!! Jen je škoda, že jsme nedokázali proměnit jednu z našich příležitostí. Ale takový je prostě fotbal! Jankovu gratuluju k vítězství a přeju hodně štěsti v prvním kole republikového poháru!“

Petr Kadlec (trenér SK Jankov): „Finále krajského poháru, které se odehrávalo v ligových podmínkách na Střeleckém stadionu, jsme si chtěli patřičně užít a samozřejmě i trofej získat. V roli favorita utkání jsme dominovali na míči, ale do dobře organizovaného bloku jsme se těžko dostávali. Soupeř spoléhal zejména na dlouhé míče po ose Pintér - Lengyel - Šteyer a zejména posledně jmenovaný nám dělal velké problémy. Když se nám konečně podařilo obranný blok překonat, tak se brankář Hotový několikrát zaskvěl výborným zákrokem. Proto nás naše neproměněné šance mohly mrzet v hektickém závěru utkání, kdy nás podržel brankář Komrska. Celkově si myslím, že finále mělo svou úroveň, ke které přispěly oba korektně hrající týmy za přesného dohledu všech arbitrů utkání. Chtěl bych poděkovat všem pořadatelům této vydařené akce a současně všem divákům, kteří ve velice slušném počtu přišli podpořit své kluby a zároveň charitativní podtext tohoto utkání.“

SK Planá – SK Jankov 0:2 (0:1)

Branky: 43. Schönbauer, 90. Benda. Rozhodčí: Němec – Přibyl, Polák, Albert (čtvrtý rozhodčí), delegát Vrchota. Bez karet. Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:9. Diváci: 502.

SK Planá: Hotový J. – Hotový O., Pintér T., Motyka, Pešek (86. Fujdiar) – Tibitanzl (78. Kitzler), Vrážek, Carda (40. Plojhar), Samek – Lengyel, Šteyer.

SK Jankov: Komrska – Řehoř (76. Jirkovský), Kollár, Lošek, Kroneisl – Kočer (62. Klíma), Hanzlík, Voráček, Schönbauer – Hüttner (82. Mizera), Popelka (71. Benda).

Nejlepší hráči: Hotový J., Šteyer – Komrska, Hanzlík.

Napsal(a) Michal Havelka, SK Jankov | Foto Jan Škrle