Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 25. kole KP

 
středa, 18. května 2022, 10:57

Jihočeský kraj - Slavoj Český Krumlov měl v 25. kole krajského přeboru volno, čehož využily Olešník a Osek ke snížení bodové ztráty na vedoucí celek. Největším překvapením kola je další bodová ztráta Tatranu Prachatice, který neuhrál ani bod doma se Strakonicemi. Nečekala se ani poměrně jasná výhra Týna nad Jankovem. Jinak favorizované týmy vyhrávaly, i když ani v jednom případě neodevzdali papírově slabší soupeři body zadarmo.

Výsledky 25. kola krajského přeboru:


​FC MAS Táborsko B - SK SIKO Čimelice 4:2 (1:2) 

Góly: 57., 71. a 81. Škrleta, 21. Chotovinský - 10. Větrovský (vlastní), 13. Říha. Rozhodčí: Kollmann - Vican, Albert. Delegát: Šafránek. ŽK: 3:2 (Větrovský, Jansa, Škrleta – Listopad, Rambous). Diváků: 50.

Táborsko B: Počinek – Větrovský, Trantýr, Chotovinský, Koblasa (58. Ott) – Kubovský, Jansa, Kabeš (79. Pajer), Činčura (68. Brabec) – Thioub (67. Zeman), Škrleta (84. Jelen). Trenér Jelen.

Čimelice: Šípek – Viták (79. Pšenička), Listopad, Maršík, Rambous – Hegenbart, Nekl, Káš, Petřík – Říha (80. Dubský), Šťástka. Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Škrleta, celý tým - Rambous, Šťástka.

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do zápasu jsme vstoupili špatně, když jsme naše šance neproměnili a naopak pustili soupeře do dvoubrankového vedení. Naštěstí jsme dali kontaktní gól Chotovinským ještě v první půli. Do druhého poločasu jsme přeskupili řady, posílili útok a zápas se nám podařil třemi góly Marka Škrlety otočit. Dokud Čimelice mohly, tak nehrály špatný fotbal. Druhou půli ale odešly fyzicky. Naše hráče musím pochválit za otočení zápasu a vytvoření si dalších gólových příležitostí.“

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): "Zápas pro nás začal výborně. Dobře jsme bránili, soupeř byl sice víc na míči, my jsme ale byli efektivní při brejkových situacích. Dostali jsme se do vedení 2:0, je ale až neuvěřitelné, jakými chybami jsme nabídli Táborsku možnosti na vyrovnání. Vyrovnávací gól na 2:2 jsme domácím darovali naší hloupou chybou. Od 70. minuty už jsme nestačili fyzicky a Táborsko nám dalo další góly. Myslím, že jsme měli na to, abychom z tohoto zápasu vytěžili víc. Nemůžeme však dělat takovéhle chyby."


​SK Rudolfov - TJ Dražice 3:1 (0:1)

Góly: 66. a 80. Prokeš, 83. Sládek - 27. L. Stuchlík. Rozhodčí: Dunovský - Němec, Žemlička. Delegát: Krauskopf. ŽK: 1:2 (Šindelář – Vačlena, D. Štecher). Diváků: 75.

Rudolfov: Teringl – Bláha, Novotný, Hajný, Prokeš – Kovačič, Dvořák, Pouzar, Vejvar (64. Peiger), Sládek (85. Janák) – Šindelář (90. Boček). Trenér Nárovec.

Dražice: Žák (76. Běhoun) – Horka, Hořejší, Bareš, Turek – Veselý, Vačlena, D.Štecher, Novotný – L. Stuchlík (89. Machart), Mareš (74. J. Stuchlík). Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: Teringl, Prokeš – L. Stuchlík, Horka, Veselý.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „První poločas žádnou kvalitu neměl. Byl plný soubojů, na hřišti plály emoce a fotbal se moc nehrál. Přesto Dražice měly více ze hry a také se ujaly vedení. My jsme si nedokázali vypracovat žádnou větší šanci. Ve druhém poločase nás nejdříve dvěma výbornými zákroky podržel brankář Teringl a potom opět prokázal svoji jarní formu Štěpán Prokeš, který dvěma brankami zápas otočil. Konečnou pojistku přidal o pár minut později Marek Sládek.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „V Rudolfově jsme začali velice aktivně a měli herně navrch s několika šancemi oproti domácímu týmu. Po necelé půlhodině jsme se konečně prosadili střelou k tyči a to vyburcovalo domácí k většímu nasazení. S tím to ovšem přehnal Šindelář na začátku 38. minuty, kdy nevybíravě atakoval na hlavu našeho gólmana. Byl to zákrok z kategorie bojových umění za žlutou kartu. Náš brankář to naštěstí ustál bez nutnosti volat záchranku. Na začátku druhé části jsme trestuhodně zahodili několik gólových šancí a odmítli tak navýšit skóre. Toho naopak využili domácí, když z ojedinělé střely srovnali a k tomu jsme museli střídat gólmana za hráče z pole. Posledních deset minut jsme bohužel nezvládli a domácí toho využili ke vstřelení dvou gólů. Máme bohužel dalšího zraněného, ale jinak je třeba kluky pochválit za bojovnost a disciplinovanost, i když jsme bohužel opět bez bodů.“


​TJ Osek - FC ZVVZ Milevsko 2:1 (1:1)

Góly: 17. a 89. Carda - 19. Kálal. Rozhodčí: Kaštánek - Ondřej, Jevčák. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:1 (Němeček – Marvan). Diváků: 80.

Osek: Křížek - Rybák, Krejčí, Kubiš, Němeček (73. Hromíř) – Čapek (60. Brabec), J. Říský, Šrámek, Sigmund – Carda (92. Kinkor), D. Říský. Trenér Mráz.

Milevsko: Hejl – Kálal, Vakoč, Petr, Kosobud – Kortan, Marvan, Bártík (61. Dvořák), Přibyl (87. Pich) – Hadáček (88. Novotný), Souček. Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: Carda, Sigmund, Rybák – Hejl.

Josef Mráz (trenér Oseku): „Zápas pro nás začal dobře, vypracovali jsme si několik příležitostí, jednu z nich jsme proměnili a dostali se do vedení. Bohužel, po zaváhání obrany hosté za dvě minuty vyrovnali. Od té doby se hrál vyrovnaný zápas nahoru dolu. V druhé půli tempo trochu polevilo, ale i tak se hrál zajímavý fotbal. Bylo jasné, že kdo vstřelí branku, ten vyhraje. Tentokrát jsme byli šťastnější my a Cardou jsme zápas rozhodli v předposlední minutě. Ještě v nastavení jsme přečkali dva závary před naší brankou, do kterých se zapojil i hostující brankář. Milevsko u nás potvrdilo svou fotbalovou kvalitu, kterou se na jaře prezentuje.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Opět musím říct, že je to velká škoda. Soupeřům už stačí počkat na posledních pět minut. Zase jsme hráli velmi kvalitní zápas se soupeřem, který patří k favoritům na postup. V prvním poločase byli lepší domácí, nám zase patřil ten druhý. Remíza by zápasu slušela víc. Mužstvo potřebuje, aby se nám probudil útok a pomohl tak celému týmu. Na poslední chvíli do brány nastoupil Michal Hejl a mužstvo podržel. Jinak máme v mužstvu dva maturanty, Součka a dorostence Picha, tak snad pondělní zkoušku zvládli. Mužstvo jim drží palce.“


​FK Olympie Týn/Vlt. - SK Jankov 2:0 (2:0)

Góly: 11. Stoklasa, 19. Dumbrovský. Rozhodčí: Votava - Izugrafov, Průchová. ŽK: 4:3 (Dumbrovský, Vařil, L.Maxa, Dobal – Lošek, Schönbauer, Klíma). Diváků: 122.

Týn: Vachuta - Houska, Vařil, L. Maxa, Meidl - Stoklasa, Hudeček, Dumbrovský, Dvořák (56. T. Maxa), Dobal – Štos (72. Procházka). Trenér Mareš.

Jankov: Komrska – Řehoř (46. Klíma), Fajtl (42. Bláha), Lošek, Jirkovský – Kočer (67. Vokurka), Hanzlík, Schönbauer, Voráček, Hüttner – Popelka. Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: Meidl - Lošek, Schönbauer.

Václav Mareš (trenér Týna): „V domácím prostředí jsme chtěli vyhrát a navázat tak na dobrý výkon z Českého Krumlova, a to se nám také podařilo. Dali jsme brzy branku, když se krásným volejem po rohového kopu trefil Lukáš Stoklasa, a to jsme přesně potřebovali. Ta nás uklidnila a zároveň nabudila. Druhou branku jsme přidali vzápětí, kdy po akci Dobala a Štose zakončoval Dominik Dumbrovský. Hosté měli sice balón častěji ve svém držení, ale my jsme se dobře posouvali a Jankov jsme do žádné šance za celých devadesát minut vůbec nepustili. Ve druhém poločase jsme chtěli přidat třetí branku, to se nám ale nepodařilo, i když šance na to byly. Zápas jsme měli pod kontrolou, hosté pouze nakopávali dlouhé míče na Popelku, ale naše obrana si s tím vždy poradila. Teď se musíme dát přes týden zdravotně do pořádku a připravit se na další zápas. Doufám, že už budeme mít k dispozici Lukáše Mravce.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Po opatrném začátku se domácí ujali vedení, když se prosadili po našem nedůsledném bránění rohového kopu na zadní tyči. Druhý gól jsme obdrželi o necelých deset minut později po jednoduché, ale přesné, akci středem. Do druhého poločasu jsme udělali změny v rozestavení a chtěli s utkáním něco udělat. Opticky jsme sice měli více míč na noze, ale nutno dodat, že jsme si za celé utkání nedokázali vytvořit brankovou příležitost a tak je vítězství domácích, kteří vycházeli z dobře organizovaného bloku, zcela zasloužené.“


​TJ Blatná - FK Olešník 3:6 (2:2) 

Góly: 26. Míka, 28. Bulka, 88. Král (pen.) -  37. a 54. Rožboud, 49. a 57. Vonášek, 5. Hezoučký, 47. Štěch. Rozhodčí: Šimek - Němec, Boček. Delegát: Urban. ŽK: 2:1 ( Bláha, Kůst – D. Tomášek). Diváků: 110.

Blatná: Chlanda (46. J. Sedláček) - Levý, Kůst, Bláha, M. Sedláček – Bulka (55. Říha), Hlaváč, Šimůnek (60. Maleček), Míka – Čadek (77. Jiřinec), Král. Trenér Voříšek.

Olešník: P. Tomášek - Miklík, D. Tomášek, Nohava, Nýdl - Tomek, Vojta (59. Dudek), Hezoučký (10. Rožboud), Štěch – Šíma (79. Chlumecký), Vonášek. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: neuveden - Vonášek.

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Hosté ukázali svoji kvalitu hned v úvodu. Po přímočaré rychlé akci se ujali v páté minutě vedení. Přestože působili fotbalověji, byli jsme to my, kteří v rozmezí 25. a 28. minuty dokázali dvakrát skórovat. Nejprve se po dlouhém míči Kůsta prosadil Míka, o chvíli později zúročil Šimůnkovu přihrávku Bulka. Ve 33. min jsme po ztrátě uprostřed penaltově faulovali, ale opět výborně chytající Chlanda udržel svým zákrokem naději na solidní výsledek. Za tři minuty přesto hosté srovnali. Zdravotní potíže však znemožnily našemu gólmanovi nastoupit do druhé půle. Bohužel, nepozornost v naší obranné činnosti vedla ke kanonádě hráčů Olešníku. Kosmetickou úpravu výsledku na konečných 3:6 dal Král, když jako faulovaný proměnil penaltu.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „S respektem k soupeři to mělo být povinné vítězství. První poločas tomu úplně nenasvědčoval, poněvadž jsme domácím nabídli našimi chybami dva góly a do kabin jsme šli za stavu 2:2. O poločase jsme si něco vyříkali v kabině, a jsem rád, že si to kluci vzali k srdci a během patnácti minut rozhodli zápas. Pak se utkání víceméně už jen dohrávalo. Pro diváky to byl ideální zápas.“


​FK Tatran Prachatice - FK Junior Strakonice 0:1 (0:1) 

Góly: 23. Nosek. Rozhodčí: Přibyl - Polák, Panský. Delegát: Němeček. ŽK: 5:3 (Makoš, Iliev, Jakub Rauscher, Hornát, Jaroslav Rauscher – Funda, Nosek, Krejčí). Diváků: 100.

Prachatice: Hopfinger - Jaroslav Rauscher, Hornát, Hušek, Řezník (76. Kuzma) – Srch, T. Pravda, Jakub Rauscher, Makoš - Iliev, Kasík. Trenér Raušer.

Strakonice: Lízal – Zahrádka, Staněk, Rozhoň, Funda – Děd, Chalupa (41. Šimek, 49. Doležal, 78. Šourek), Petráň – Nosek, Míčka (25. Zábranský) – Krejčí. Trenér Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: T. Pravda – Rozhoň.

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Hodnocení bude jednoduché, byl to velmi nekvalitní výkon obou mužstev, korunován velmi špatným výkonem rozhodčího. Myslím, že diváci i všichni přítomní museli zápas protrpět a naším věrným fanouškům se za výkon omlouvám.“

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „V první čtvrt hodině nás domácí přitlačili, ale do brankových šancí se nedostali. Do první brankové příležitosti jsme se dostali my ve 23. minutě, kdy Krejčí poslal míč za domácí obranu a rychlý Nosek svou šanci proměnil 0:1. O dvě minuty později si brankovou příležitost vytvořili domácí, ale Makoš svou šanci promarnil a balon poslal vedle branky. Další minuty patřily nám, vytvářeli jsme si velké šance, ale gólu jsme nedosáhli. V 26. minutě Chalupa šel sám na brankáře, ale gólmana nepřekonal. V 33. minutě Nosek se dostal opět za obranu, ale další gól nepřidal. Ve 39. minutě po rohovém kopu Nosek trefil tyč domácí svatyně. Druhý poločas přinesl jen po jedné brankové příležitosti bez gólového efektu. Ve 46. minutě po rohovém kopu se ocitl ve velké šanci Zábranský, ale nebylo mu dopřáno dopravit míč za záda domácího gólmana včasným zásahem obránce. Ve 49. minutě měli domácí největší šanci skóre srovnat, ale Lízal vše vyřešil včasným vyběhnutím. Do konce zápasu postupně zvyšovali domácí tlak, ale hostující obrana byla tentokráte nepropustná a tak rozhodl gól Noska v prvním poločase, díky kterému jsme si odvezli tři body. Velkou pochvalu za velmi dobrý výkon v mužské soutěži si zaslouží všichni tři dorostenci, kteří se dostali na plac.“


​TJ Jiskra Třeboň - FK Protivín 2:0 (1:0)

Góly: 7. Zavadil, 63. Průcha. Rozhodčí: Novotný - Albertl, Krčín. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:2 (Matoušek, Kubata - Barbotkin, Zeman). ČK: 1:0 (48. Schneider). Diváků: 105.

Třeboň: J. Skála – Schneider, Zavadil, Cimerhanzl, Bartoš – Matoušek, Kubata, Rezek (89. Týnavský), Radosta – Průcha (85. Kubín), Hromádka. Trenér P. Skála.

Protivín: Pícha - Dan (74. Cvachovec), Kvasnička (85. T. Janeš), Zach, Barbotkin – Hrachovec, Bečvář, Vojta, M. Janeš (62. Urban), Zeman (88. Hodinka) – Martin Říha. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: celé mužstvo - nikdo.

Petr Skála (trenér Třeboně): "Utkání jsme zahájili velmi dobře a od šesté minuty jsme vedli 1:0 po pěkné hlavičce Jana Zavadila. Pak se hrálo většinou uprostřed hřiště a brankovou příležitost jsme měli až v závěru. Do druhého poločasu jsme nevstoupili dobře a již ve 48. minutě jsme přišli o vyloučeného hráče. Soupeř získal převahu, ale nám se podařilo z rychlého protiútoku v 65. minutě zvýšit na 2:0 Martinem Průchou. Pak jsme až do konce zápasu hru kontrolovali."

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Zasloužené vítězství domácích, kteří měli větší hlad po třech bodech. V zápase plném nepřesností rozhodla již sedmá minuta, kdy domácí svým důrazem dali hlavou úvodní gól, který byl zároveň i vítězný. Na začátku druhé půle šli domácí do oslabení, ale když nám po hodině hry dali gól na 2:0, bylo o vítězi rozhodnuto. Při absenci bratrů Vorlů nám scházel lídr, který by usměrnil hru a diktoval tempo naší ofenzívy.“ 


Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař