Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor Tábor zvládl šlágr v Lišově a po velmi dobrém výkonu si připsal tři body

 
úterý, 17. května 2022, 16:02

Lišov - Ve 21. kole se na krásném lišovském stadionu odehrál šlágr 1. A třídy mezi domácími borci a Meteorem Tábor. Souboj druhého se čtvrtým provázela velká očekávání kvalitního fotbalu, který byl díky oběma mužstvům k vidění. Výsledek ale potěšil jen hrstku hostujících příznivců, kteří po utkání ocenili vítězství 1:3.

Zápas odstartovala pumelice do břevna z páté minuty, kterou vyprodukoval meteorský Sedláček. Další příležitost měli hosté v 15. minutě, ale Fiala nabídnutou možnost volného přímého kopu nevyužil a přestřelil bránu. O pár chvil později se ale tentýž hráč do balónu opřel o poznání lépe, jenomže Sojka v domácí svatyni předvedl perfektní zákrok.

Ve 20. minutě poprvé zazlobili také domácí, nicméně střela Bouchala se nevešla mezi tři tyče. V rozmezí mezi 30. až 40. minutou začaly padat branky. Vše odstartoval Kollárik, který využil dobré přihrávky od Sedláčka a pak už neměl problém uklidit míč do sítě - 0:1.

Domácí fanoušci ale nečekali na vyrovnání dlouho. Hned po třech minutách byl totiž ve vápně podražen Červenka a následnou penaltu proměnil Kandl - 1:1.

Neuběhly však ani tři minuty a hosté měli vedení zpět. Přetažený centr vrátil před branku Pípal a Fiala tak bez potíží skóroval hlavou do odkryté brány. Poslední větší možnost poločasu měl domácí středopolař Červenka, ale jeho hlavička našla jen rukavice Šedivého. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:2.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, kteří měli velkou touhu utkání vyrovnat. V 50. minutě se po dobrém centru dostal do zakončení Formánek, ale jeho hlavička jen těsně minula bránu. Poté byla k vidění domácí série rohů, ze kterých však vážnější ohrožení nepřišlo. O pár minut později přišlo nebezpečné zakončení ze strany, to si ale dobře Šedivý pohlídal.

V 70. minutě měl po rohovém kopu možnost ke skórování hostující Lachout, jenomže toho vychytal pozorný Sojka. Domácí se dál tlačili více dopředu a nehleděli tolik na bránění, a tak přišel smrtelný protiútok v 83. minutě, který po priťuknutí od Janošíka využil Sedláček a pojistil tak vedení svého týmu na rozdíl dvou branek - 1:3.

V závěru ještě mohl přidat gól střídající Jan Pípal, ale chybělo mu pár centimetrů navíc, aby lépe dosáhl na míč. To však Meteor mrzet nemuselo, protože si z horké půdy odvezl cenné tři body za vítězství 1:3.

Příští kolo Meteor přivítá na domácím hřišti Chýnov a očekává se dost vyhrocené derby, jako bylo na podzim v Chýnově. Celek z Lišova se představí na Slavii.

SK Lišov - FK Meteor Tábor 1:3 (1:2)

Branky: 36. Kandl (pen.) - 33. Kollárik, 39. Fiala, 83. Sedláček. Rozhodčí: Náprava - Kříž, Svoboda. Delegát: Chlaň. ŽK: 32. M. Formánek , 88. K. Račák - 61. M. Pecka , 69. P. Janošík. Diváků: 80.

Lišov: J. Sojka - M. Klabouch (78. L. Burda), J. Hlaváč, M. Formánek (55. K. Račák), J. Šachl, D. Bouchal, A. Červenka, M. Šachl, P. Kandl, F. Bambule, P. Shýbal.

METEOR Tábor: J. Šedivý - J. Pípal, L. Klestil (55. P. Janošík), V. Kollárik (79. J. Mrázek), P. Štumfol, D. Fiala, P. Lachout, F. Široký, V. Sedláček (89. J. Pípal), M. Pecka, D. Velek (55. T. Syrovátka).
Napsal(a) David Fiala | Foto FK Meteor Tábor