Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští se na vítězství až nečekaně hodně nadřeli

 
pondělí, 16. května 2022, 18:28

Chýnov - Chýnovští fotbalisté sehráli na nádherně připravené hrací ploše kvalitní první poločas, ve kterém si také vytvořili zaslouženě dvougólový náskok, a to ještě několik dobrých příležitostí domácí hráči zahodili. Před zápasem ještě domácí funkcionáři popřáli trenérovi A-týmu Petru Holotovi k jeho narozeninám a předali mu krásný dárkový koš.

Hosté přijeli pouze se dvanácti hráči a celých prvních 45. minut se převážně bránili, i když si z několika brejkových situací dokázali i oni vytvořit několik nadějných příležitostí. Hned v první minutě utkání se ocitnul hostující Tuček ve velmi dobré příležitosti, ale domácí brankář Průša si s jeho střelou doprostřed branky poradil.

Ve 4. minutě střílel na novovčelnickou branku domácí Štrouf a jen těsně minul pravou tyč Kodelovy branky. V 8. minutě se nejdříve zastřeloval domácí středopolař Havlík, ale jeho střelu po výborné přihrávce Mareše stačili hosté ještě zablokovat na rohový kop.

Ve 24. minutě se však již skóre poprvé měnilo, kdy po přiklepnutí Krále zamířil placírkou přesně k pravé tyči právě domácí Havlík a dostal chýnovský celek do vedení - 1:0.

Domácí se po vedoucí brance tlačili stále více do útoku a byli za to odměněni ve 34. minutě, a to opět svátečním střelcem Havlíkem, který po přihrávce Václava Hrušky rozvlnil síť hostující branky podruhé - 2:0.

Třetí branku měl na kopačce ve 38. minutě Vlastimil Hruška, ale tentokrát hostující brankář skvěle zasáhl a vyrazil jeho gólovou střelu na další rohový kop. Pro zajímavost na rohové kopy domácí zvítězili 11:1.

Druhý poločas však začal velkým šokem pro domácí hráče i příznivce, neboť hned ve 46. minutě snížil hostující Jaroš na 2:1, když domácí hráči byli zřejmě ještě myšlenkami v šatně. Někteří domácí diváci tento gól ani neviděli, neboť se ještě v klidu v bistru občerstvovali. 

Tento úvod druhé půle pak jako by nastínil celý druhý poločas, kdy šli domácí fotbalisté s výkonem hodně dolů a hosté asi ve dvou výborných příležitostech sahali v Chýnově po bodu. 

V 59. minutě zahráli hosté ve svém pokutovém území rukou, penaltu ale Havlík neproměnil a tím odmítl svůj první hattrick v krajské soutěži. Za nemístné protesty vůči hlavnímu rozhodčímu obdržel od sudího Dimitrova navíc novovčelnický kapitán Pivko červenou kartu a svůj odchod z hrací plochy zakončil odhozením kapitánské pásky. 

Hosté tak dohrávali poslední půlhodinu pouze o deseti, ale přesto si vytvořili v 66. minutě velkou šanci, kdy se sám řítil z úhlu na domácí branku rychlý Němeček, ale brankář Průša si s jeho zakončením skvěle poradil a uchránil tak domácí mužstvo od vyrovnání.

Potom si domácí sice vytvořili několik dobrých příležitostí k navýšení skóre, ale ať to byl Mládek v 74. minutě nebo o dvě minuty později Král, jehož střela z otočky lízla břevno, ale skóre se neměnilo a to ani po hlavičce Doubravy z 80. minuty, kterou hosté vykopávali z brankové čáry.

V závěru měl ještě možnost k vyrovnání hostující Šlapanský, ale svou šanci prováhal a na druhé straně měl dvě gólové šance střídající Štiller, ale ani on v zakončení neuspěl. A tak domácí byli rádi alespoň za tři body, které je stále reálně udržují v boji o druhé místo v tabulce. Za týden odjíždějí k tradičnímu okresnímu rivalovi na hřiště Meteoru Tábor, kde se již na chýnovský celek hodně těší.

Pavel Pilík (asistent trenéra FC Chýnov): "V prvním poločase mohu být s výkonem mužstva spokojený, ale nerozumím vůbec tomu, co jsme předvedli ve druhých čtyřiceti pěti minutách. Asi jsme byli celý poločas ještě v kabině. Sice jsme si několik šancí k pojištění náskoku vytvořili, ale s jejich proměňováním jsme byli, jako téměř v každém utkání, na štíru a navíc jsme nedali ani penaltu. Hosté však také měli nebezpečné brejky a tak můžeme být spokojeni pouze s tříbodovým ziskem. Ale věřím tomu, že za týden na Meteoru podáme o hodně kvalitnější výkon."

FC Chýnov – TJ Nová Včelnice  2:1 (2:0)

Branky: 24. a 34. Havlík - 46. Jaroš. Rozhodčí: Dimitrov, Herzog, Syrovátka, delegát: Vrchota. ŽK: 1:1. ČK: 0:1 (60. Pivko). Rohové kopy: 11:1. Diváků: 105.

FC Chýnov:  Průša – Vl. Hruška (79. O. Hladík), Doubrava, Rytíř, Mareš – J. Hruška (65. Štiller), Mládek, Havlík (79. J. Hladík), Václ. Hruška, Štrouf (46. F. Zadražil), -  Král (86. Pták).  Trenér: Petr Holota.

Nové Včelnice:  Kodel – P. Jaroš, D. Jaroš, Šlapanský, Malý – Pivko, Tuček, Matějka (75. Novotný), Petráš – Němeček, Vokuš. Trenér: Jan Pudil.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer