Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné mělo Kaplici na lopatě, Spartak se ale vzpamatoval a vyválčil bod

 
pondělí, 16. května 2022, 10:39

Roudné - V rámci jednadvacátého kola zavítali Kapličtí v sobotu po poledni do Roudného. Tabulkové postavení hovořilo pro domácí Malšany, když třetí tým tabulky hostil sedmého. Navíc podzimní duel v Kaplici skončil výhrou Roudného 3:1.

Za slunečného počasí se od úvodních minut hrálo ve vysokém tempu. Hosté se dokázali domácím přizpůsobit, nepouštěli Malšany do výraznějších šancí a sami měli ve čtrnácté minutě první gólovou příležitost zápasu. Aibl přesnou kolmou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Erika Pastiera, jenž se dostal až do vápna, ale pokus o kličku dokázal gólman Havlíček vystihnout a míč mu z nohy vyškrábnul a následně se jako první dostal i k volnému míči.

Domácí se do své první šance dostali až ve 21. minutě. Po nepovedeném odkopu brankáře Schneidera mohl zblízka skórovat Goretki, ale kaplický brankář stačil proti dorážejícímu soupeři ještě zasáhnout. Domácí se z gólu neradovali, navíc si roudenský hráč obnovil zranění kotníku a musel být střídán.

Po půlhodině hry zase pro změnu dali o sobě vědět hosté. Po pravé straně zatáhl balón Daniel, ve vápně našel volného Pastiera, který zády k bráně posunul míč proti noze nabíhajícímu Vanišovi, a domácí gólman Havlíček byl hodně rád, že povedená táhlá střela skončila na těle před brankou stojícího Michala Štěpánka. Vzápětí Havlíček podržel Malšany. Pastier posunul na pravé straně míč do běhu Divokému, který pronikl do vápna, ale tvrdou ránu dokázal roudenský gólman vyboxovat.

Ve 33. minutě měli Kapličtí výhodu standardní situace. Po spolupráci Vaniše s Gutheisem se v gólové pozici octil z pravé strany zakončující Divoký, bohužel poslal míč pouze nad Havlíčkovu bránu. A tak o několik minut později opět platilo otřepané fotbalové pravidlo, když nedáš, zákonitě dostaneš. Ve 36. minutě se z vedoucího gólu v zápase radovali domácí. Před hostující svatyní nastal velký závar, hostům se na několikrát nepodařilo míč odkopnout do bezpečí, a díky tomu mohl zblízka míč za brankovou čáru dotlačit Dominik Šrámek1:0.

V prvním poločase ještě stojí za zmínku střela Oleksandra Lebedenka, která však skončila nad brankou Spartaku. Místo toho, aby vzhledem k počtu šancí Kapličtí po prvním poločase vedli, odcházeli do kabin s jednogólovým mankem. I přes nepříznivý výsledek hostující trenér v kabině své svěřence za první poločas chválil za předvedený výkon. Ti tak vstupovali do druhého dějství s nadějí, že utkání ještě nemusí být proti favoritovi ztraceno.

Po třech minutách hry se opět musel mít na pozoru gólman Havlíček, když se do balónu za vápnem opřel Aibl, křížnou střelu však  dokázal roudenský brankář vyrazit. Na druhé straně mířil o několik minut později nad bránu zpoza vápna zakončující Bartoš.

Závěrečná dvacetiminutovka zápasu byla hodně zajímavá a nabitá událostmi. Nejprve se k lacinému rohovému kopu dostali Roudenští. Lebedenko poslal centr na přední tyč a Artem Romanovyč Parakhnenko hlavou poslal míč do brány – 2:0. Roudenští byli na nejlepší cestě k zisku tří bodů. O chvíli později střílel po zemi k pravé tyči Lebedenko, Schneider míč vytáhnul na rohový kop.

V 74. minutě se Kapličtí gólem vrátili do boje o body. Nepovedený Havlíčkův odkop zachytil na polovině hřiště Petr Gutheis a povedeným pokusem poslal míč do sítě, nádherný fotbalový moment – 2:1. O chvíli později stejný hráč pokoušel střelecké štěstí, ale v tomto případě přízemní střela mezi tři roudenské tyče nesměřovala. Na druhé straně po Lebedenkově přihrávce minul branku Spartaku střílející Michal Štěpánek.

Sedm minut před koncem Spartakovci náskok Malšanů zcela vymazali. Gutheis našel přesnou přihrávkou mezi obránci střídajícího Jana Štrbačku, který svou šanci zakončil přesnou střelou do levého horního rohu – 2:2.

Komplikace pro hosty nastaly o tři minuty později, kdy po nedopískaném faulu na Smolena došlo k nepřehledné situaci, po které musel předčasně pod sprchy autor vyrovnávacího gólu hostů. Domácí se v přesilovce vrhli do útočení a v nastaveném čase mohl svému týmu zajistit všechny tři body kapitán Cepák, který se po centru z pravé strany ocitl na zadní tyči zcela osamocený, ale gólman Schneider svůj tým podržel a z následného rohového kopu se domácí k zakončení nedostali.

Hosté pětiminutové nastavení přečkali bez úhony. Přestože v utkání prohrávali s favoritem o dva góly, dokázali utkání zremizovat. Nutno říci, že za převedený výkon si Kapličtí prohrát nezasloužili a odměnou jim je bod po remíze 2:2.

TJ Malše Roudné – TJ Spartak Kaplice 2:2 (1:0)

Branky: 36. Šrámek, 71. Parakhnenko – 74. Gutheis, 83. Štrbačka. Rozhodčí: R. Mráz – Brych, Kotnauer. ŽK: 3:4 (Zíka, Pazourek, Cepák – Gutheis, F. Štěpánek, Divoký, Daniel). ČK: 0:1 (86. Štrbačka). Diváků: 90.

Roudné: Havlíček – Grigera, Cepák, M. Štěpánek (82. Skála), Zachař, Goretki (24. Neckář), Šrámek (87. Kadlec), Bartoš, Zíka (34. Pazourek), Lebedenko, Parakhnenko.

Kaplice: Schneider – O. Říha (90. Svoboda), Čutka, Kuchař, Aibl, Vaniš, Divoký, Gutheis, F. Štěpánek, Daniel (73. Štrbačka), Pastier (63. J. Smolen).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec