Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslav se radovala i ve čtvrtém jarním derby. Přestřelka na Svépomoci

 
neděle, 15. května 2022, 21:55

Jihočeský kraj – Pětice našich zástupců nemusela ve víkendovém kole vyrážet mimo hranice jižních Čech. Hrála se totiž hned dvě atraktivní derby. Soběslav zvládla za tři body i souboj s Katovicemi a v odvetách nasbírala v derby mačích maximální počet 12 bodů a skóre 8:1. Na táborské Svépomoci se stav měnil v šesti případech, Lom dvakrát ztratil dvoubrankový náskok, mladíci Dynama ještě v nastavení nastřelili břevno. Remíza byla nakonec spravedlivá. Hradečtí prohráli vysoko s prvními Přešticemi, které po ztrátě druhého béčka Dynama mohly s předstihem pěti kol slavit zasloužený postup do třetí ligy.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 25. KOLE DIVIZE A


FK Spartak Soběslav – SK Otava Katovice 3:0 (2:0)

Góly: 45. (pen.) a 73. Vaněk, 16. Pavlík. Rozhodčí: Novotný - Tupý, Brom. ŽK: 2:2 (Hájek, Podhradský – Provazník, Motl). Diváků: 156.

Soběslav: Andrew – Hromada (80. Markes), Boháč, Zeman, Rubick – Podhradský (66. Kutner), Bouchal, Hoffmann (36. Boucník), Pavlík – Vaněk, Hájek (80. Dvořák). Trenér Hajič.

Katovice: Provazník – Hnídek, Cibulka (64. Květoň), Janoch, Motl – L. Bálek (73. Chylík), Repa, Kotrba, D. Bálek (56. Pavlovič) – Uher (64. Habor) – Požárek. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Zeman, Hájek, Vaněk, Pavlík – nikdo.

Michal Lemberka (vedoucí mužstva Soběslavi): „Zápas s Katovicemi byl kvalitní a vyhecovaný jako vždy, a jako vždy vyhrál domácí tým. Soupeř měl svou největší šanci hned v úvodu, ale Andrew střelu vyrazil na roh. Chybu a nedorozumění stopera s brankářem využil Pavlík a šli jsme do vedení. Před poločasem skvěle hrající Hájek presoval katovického brankáře, před kterým vypíchl balón a tomu už nezbylo než jen faulovat. Penalta, Vaněk, 2:0. Do druhé půle jsme vstoupili poněkud vlažněji, ale soupeřova hra končila na velmi dobré hrající obraně a nebo střelami ohrožujícími maximálně sokolovnu. Z několika brejkových situaci jsme uzavřeli skóre na 3:0 a zápas se už dohrával v poklidu. Hlavně aby se nepřidala další zranění, která potkala na každé straně jednoho hráče.“

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „V Soběslavi se nám dlouhodobě nedaří a potvrdilo se to i tentokrát. Hráli jsme špatně a zaslouženě prohráli. Domácí nás porazili svými největšími zbraněmi. Rychlý protiútok, nákop na Vaňka. I když jsme se na to připravovali, tak jsme to nezvládli ubránit. Rozhodující byl gól na 2:0 z penalty těsně před poločasem. Ve druhé půli jsme mohli zápas zdramatizovat Uherem, který šel sám na bránu, ale přestřelil. To nás zlomilo a přišel gól na 3:0. Musíme to hodit za hlavu a připravit se na Jindřichův Hradec a získat doma znovu tři body.“


FK Jindřichův Hradec 1910 - FK Robstav Přeštice 0:6 (0:3)

Góly: 10. a 24. Vohrna, 39. Heger, 55. Skála, 66. Suchý, 82. Končal. Rozhodčí: Polena - Gunitš, Hes. ŽK: 1:2 (Škarda – Chocholoušek, Kraml). Diváků: 70.

J. Hradec: Hulík – Blažek, Škarda, Koktavý, Šmíd – Waník (68. Völfel), Mischnik, Votava (68. Králíček), Distel (46. Fical), Vaš (79. Cettl) – Toman (60. Strejček). Trenér Lukáč.

Nejlepší hráč: nikdo.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Přeštice dnes hrály s velkou chutí a navíc potvrdily velkou kvalitu. My jsme na začátku udělali vzadu chyby, které soupeř potrestal. Nebyli jsme vůbec aktivní zejména při standardních situacích. Výsledek vypadá hrůzostrašně, ale bohužel dnes jsme na soupeře neměli. Přeštice jsou trochu jinde než my.“


TJ Sokol Lom - SK Dynamo Č. Budějovice B 3:3 (2:1)

Góly: 23. Musiol, 26. Frizoni, 58. Bízek (vlastní) - 45. Mácha (vlastní), 60. Bečvář, 85. Bastl. Rozhodčí: Cichra - Šafránková, Vojáček. ŽK: 3:1 (Grobár, Slavík, Šimák – Mácha). Diváků: 165.

Lom: Pavelec – Madar (34. M. Rabiňák), Grobár, Mácha, J. Rabiňák – M. Novák, Slavík, Šimák, Frizoni (90. Do Trung), Janů – Musiol. Trenér Císař.

Dynamo B: Kerl – P. Novák, Brabec, Bízek, Pineau (60. Perina) – Pravda, Hák, Bečvář – Coufal (60. Bastl), Hais, Polanský (80. Šestauber). Trenér Žmolík.

Nejlepší hráči: Janů, Frizoni – Bečvář.

Lukáš Zeman (asistent trenéra Lomu): „Po dvou pěkných akcích jsme zaslouženě vedli 2:0. Soupeř měl sice častěji balón na kopačkách, přesto jsme si dokázali šance vytvořit a dvě z nich jsme proměnili. Stav 2:0 jsme chtěli udržet do konce poločasu, bohužel po nedorozumění v obraně jsme inkasovali v poslední minutě gól na 2:1. Ve druhém poločase se nám znovu podařilo odskočit na 3:1, ale místo abychom vedení o dva góly chvíli udrželi, zase jsme po necelých třech minutách dostali gól na 3:2. V závěru jsme pak šli nedůrazně do hlavičkového souboje a soupeř vyrovnal. Dynamo má mladý a kvalitní tým plný běhavých kluků a na nás byla znát ke konci utkání únava z toho, že nemůžeme pořádně sestavu prostřídat. Prakticky celé jaro máme k dispozici na zápas dvanáct hráčů. Za výkon ale musím kluky pochválit. Chtěli vyhrát, hráli s nasazením, bojovali, dávali míč rychle od nohy, ale v některých situacích si měli poradit lépe. Je škoda, když jsme vedli o dva góly, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. Dynamo nebránilo v devíti lidech, jako předchozí soupeři. Chtělo hrát stejně jako my fotbal a pro diváka to byl atraktivní zápas. Trenéři už tolik spokojeni nejsou.“

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Chtěli jsme s Lomem vyhrát, vzhledem k průběhu hry je ale remíza zasloužená. Dost jsme se na ní nadřeli, protože jsme udělali vzadu pár chyb a soupeře jsme pustili do dvoubrankového vedení. To byl hlavní důvod proč jsme jen remizovali. Dát tři góly venku a nevyhrát, to je obrovská škoda. Ale především první poločas jsme neodehráli dobře.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - FC Viktoria Mariánské Lázně 4:0 (3:0), 32. a 44. Lisý, 41. Vinkler, 71. Provod.

FK Hvězda Cheb - TJ Slavoj Mýto 3:0 (2:0), 3., 30. a 72. Kubinec.

SK Hořovice - FC Rokycany 3:1 (1:1), 5. Bublík, 74. Königsmark, 86. (pen.) Mareš – 44. Ženíšek.

SK Senco Doubravka - SK Klatovy 1898 4:2 (1:2), 39., 56. a 60. Uzlík, 91. Vacata – 28. a 44. (pen.) Zajíček.

TJ Tatran Sedlčany - Český lev-Union Beroun 1:2 (0:1), 90. (+1) Hofman – 8. Lhotka, 83. Horel.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle