Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolfov hrál opravdu velmi dobře, překvapil nás, říká protivínský Martin Říha

 
pátek, 13. května 2022, 09:49

Protivín - Za Muže kola jsme tentokrát zvolili útočníka Protivína Martina Říhu. K výhře nad Rudolfovem v poměru 5:1 přispěl výborným výkonem a také dvěma góly. Tým podle něj potřebuje lépe trénovat, aby mohl pomýšlet na vyšší patra v tabulce.

S Rudolfovem se Protivínu tradičně daří. Zřejmě je to pro vás příjemný protivník...
Proti Rudolfovu se nám vždycky dobře hraje. Stejně jako proti Olešníku, se kterým se nám rovněž většinou daří. Jejich styl nám asi vyhovuje (úsměv).

Protivín se v tabulce nachází na dvanáctém místě, řekl bych ale, že podle předváděné hry máte na lepší umístění...
Taky doufám, že máme na víc. Je to ale odraz toho, jak nyní trénujeme. V týdnu přijde na trénink čtyři, pět lidí a podle toho to na hřišti při zápasech vypadá.

Proč není účast na trénincích lepší?
Někteří jsou zranění či nemocní, jiní jsou přes týden v Praze, kde studují nebo pracují. V optimálním případě jsme schopni sejít se v deseti lidech, realita je však jiná.

To je hlavní důvod, proč na tom nejste v tabulce lépe?
Řekl bych, že ano. Na hřišti pak nepůsobíme jako tým.

Od vyloučení v Olešníku vám chybí váš parťák v útoku Jaromír Vorel. Je to pro vás složitější, když jste zůstal na hrotu osamocený?
Míra mi tam jednoznačně chybí. Když v Oseku konečně mohl po trestu nastoupit, natáhl si ve druhém poločase sval a nyní bude tři týdny zase mimo. Bez něj je to pro mě těžší, ale musím si zvyknout.

Kdo vás teď při útočení nejvíc podporuje?
Hlavně Patrik Hrachovec a potom také Jaromírův brácha Zbyněk.

Který z těch vašich dvou gólů nejvíc přiblížil Protivínu vítězství?
Řekl bych, že ten můj první gól do šatny na dva nula rozhodl. Právě Patrik Hrachovec mi ho perfektně připravil a já už jen slízl smetánku. Podobné to bylo i při mém druhém gólu, který znamenal vedení tři nula. Rudolfov nás ale velice překvapil, protože hrál opravdu dobře. Nečekal jsem to. Rudolfovští chtěli hrát fotbal a to se mi líbí.

Můžete přiblížit vaši dosavadní kariéru?
Až do svých devatenácti let jsem hrál v Písku. Do Protivína jsem přišel před čtyřmi roky a nyní už jsem kmenovým hráčem. Mám tady babičku, takže zdejší prostředí pro mě nebylo cizí.

Ještě před koronavirovou pandemií hrál Protivín výborně a dokonce se mluvilo i o divizi. Může zase klub o vyšší soutěž v budoucnu usilovat?
Aktuálně to na divizi není, je ale pravda, že před pandemií jsme šlapali a hráli parádní fotbal. Po pandemii šla ale úroveň fotbalu napříč všemi soutěžemi hodně dolů. Často se chodím dívat na zápasy Písku a všiml jsem si, že už nepodává výkony jako před pandemií. V amatérských soutěžích to platí dvojnásob.

Nyní vás čeká duel se sousedem v tabulce Třeboní. Pokud byste naplno bodovali, můžete se svému rivalovi vzdálit a dokonce se dostat před Dražice, které zrovna nejsou ve formě. Má pro vás utkání s Jiskrou speciální význam?
Bude to důležitý zápas, a doufám, že ho zvládneme. Na Třeboň se ale připravujeme jako na každého jiného soupeře. Musíme být důrazní, to platí na každého.

Ideální jedenáctka 24. kola KP

Jaroslav Chlanda (Blatná)

Tomáš Houska (Týn nad Vltavou), Jan Hornát (Tatran Prachatice), David Kubiš (Osek), Matěj Švec (Český Krumlov)

Patrik Hrachovec (Protivín), Jan Hoch (Osek), Martin Šíma (Olešník), Lukáš Voráček (Jankov)

Marek Škrleta (Táborsko B), Martin Říha (Protivín)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle