Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dorostenci Táborska Jiří Šplíchal a Pavel Svatek podepsali smlouvy

 
čtvrtek, 12. května 2022, 22:35

Tábor – Dravé mládí. I to je jeden ze směrů, kterým dlouhodobě jde FC MAS Táborsko. Snaha je zapojit do druholigového A týmu odchovance klubu, jakými jsou v současném kádru například Adam Zadražil, Leoš Vozihnoj a donedávna byl Marek Icha (Slavia/Vlašim).

Klub proto podepsal smlouvy s talentovanými odchovanci Jiřím Šplíchalem (záložník, ročník 2005) a Pavlem Svatkem (útočník, ročník 2004). „Snažíme se s odchovanci pracovat. To, že tito dva kluci v tak mladém věku podepsali své první profesionální kontrakty, je výsledkem jejich píle a také pěknou vizitkou pro jejich trenéry. Věřím, že pro ostatní mladé hráče jsou Jiří Šplíchal a Pavel Svatek motivací,“ uvedl předseda správní rady klubu Ondřej Dvořák.

Oba hráči byli v nominaci na středeční mistrovské utkání s FK Viktorií Žižkov (1:0). Jiří Šplíchal, který má v 16 letech na svém kontě už několik startů ve F:NL, odehrál 27 minut. Pavel Svatek zůstal na lavičce náhradníků, ale i on už okusil, jak chutná mužský profesionální fotbal, mj. 8. května ve Varnsdorfu. 

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC Táborsko