Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Nové Vsi na výhru s Trhovými Sviny ve Vimperku nenavázali

 
úterý, 10. května 2022, 15:56

Vimperk - Ve 20. kole zajížděli hráči Nové Vsi do Vimperku s odhodláním navázat na předchozí nečekanou výhru. Samotné hřiště bylo velmi nasáklé vodou, přesto se utkání odehrálo.

A na první branku utkání se nemuselo čekat dlouho. Po zbytečném faulu hostů přišla rychlá rozehrávka do strany a následně střela, kterou gólman hostů Cába vyrazil, ale míč se odrazil k vimperskému Chvostovi, který dává gól do odkryté poloviny brány - 1:0. To byl nečekaný začátek utkání.

Také hosté se snažili směrem dopředu něco vymyslet a v 10. minutě jim to vyšlo. Centr Jiránka našel na opačné straně hřiště Neumanna, jenž si míč posunul a prudkou střelou po zemi na přední tyč nedal vimperskému Formánkovi žádnou šanci. Bylo srovnáno na 1:1.

Domácí ale byli o něco lepším týmem, i když je pravda, že vlastně po celý zápas měli i dost štěstí. Další střelou zahrozil vimperský Vojta, ale až po vybojovaném míči ve 24. minutě rozvlnil novoveskou síť střelou ze strany na zadní tyč domácí Rod - 2:1.

Hosté jakoby se nemohli nastartovat i když snaha byla samozřejmě vidět. Jenže to je někdy málo, protože se hraje na góly. Ten
další padl o dvě minuty později, když po úniku po lajně domácí Málek vlastně jen centroval, ale tak šikovně, že míč zapadl obloukem k zadní tyči a do sítě bezmocného Cáby, který ale celou situaci podcenil - 3:1.

I hosté měli šanci na skórování, to když ve 34. minutě střílel hlavou Jiránek po centru Táborského, ale přesně do míst kde stál vimperský gólman. Další gól do hostující sítě padl ve 37. minutě. Po rychlém brejku po pravé straně přišla prudká nahrávka na stranu druhou, kterou měl mít gólman Cába ve své moci, míč mu ale utekl až k volnému Vondráškovi, který umístěnou střelou zvýšil skóre na 4:1. To už bylo s hosty zle a nevypadalo to na nějaký obrat v zápase. Navíc svou druhou branku v zápase přidal a definitivně rozhodl domácí Rod, který střelou přes všechny hráče před ním náramně trefil růžek bezmocného Cáby - 5:1.

Ve 43. minutě ještě přišla střela novoveského Pecha, který ale trefil břevno a následnou dorážku Holého brankář Formánek chytl. Po prvním poločase byl zápas prakticky rozhodnutý. Muselo by stát něco velkého, aby se ve druhém poločase utkání ještě zdramatizovalo. 

Druhý poločas byl bojovný z obou stran, ubylo vyložených příležitostí, a tak se jen čekalo, zda se skóre nějakým směrem posune. Hezkou střelu domácího Vojty z 54. minuty skokem zneškodnil novoveský Cába vyražením na rohový kop. Jinak se na těžkém terénu hrálo od vápna k vápnu.

Další nebezpečnou střelu bylo možno zaznamenat až v 79. minutě, kdy se po přímém kopu dostal k nebezpečné hlavičce domácí Pankratz, ale pozorný Cába jeho střelu k tyči rovněž bravurně zneškodnil. Hosté zahrávali v 82. minutě přímý kop Táborským a také domácí gólman Formánek se vytáhl skvělým zákrokem a střelu zneškodnil.

Poslední gól zápasu přesto dali novoveští fotbalisté, když po chytré nahrávce Gramana na Faturu došlo k faulu na jeho osobu ve
vápně a pískala se penalta. K té se postavil hostují Pech a penaltu proměnil - 5:2. 

TJ Šumavan Vimperk – TJ Nová Ves 5:2 (5:1)

Branky: 24. a 42. Rod, 6. Chvosta, 26. Málek, 38. Vondrášek - 10. Neumann, 90. Pech (pen.). Rozhodčí: Průchová - Pečenka, Smola. ŽK: 0:3 (Holý, Neumann, Trejbal). Diváků: 79.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková