Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lom nebodoval ani v derby proti Jindřichovu Hradci

 
úterý, 10. května 2022, 12:58

Tábor - Fotbalistům Lomu to v jarní části nejde a ukázalo se to i v dalším utkání, které Sokol sehrál na Svépomoci proti soupeři z Jindřichova Hradce, který třemi body ukončil sérii sedmi zápasů bez vítězství.

Utkání začalo pro domácí špatně, když obrana zapomněla na Tomana, který postupoval sám na gólmana Matouška a zajistil týmu od Vajgaru vedení.

Zápas se pak vyvíjel podle v posledním období obvyklého scénáře. Lom měl převahu, ale ve 34. minutě přišla další pohroma, když hostující hráč vyhrál před vápnem hlavičkový souboj pro Martina Tomana a jindřichohradecký forward skóroval podruhé.

„Většinu gólů, které na jaře dostaneme, soupeřům našimi chybami darujeme. Sami dáváme góly těžko a naopak snadné branky inkasujeme,“ kroutí hlavou asistent trenéra Císaře Lukáš Zeman.

Lomu se ale záhy přece jenom podařilo snížit, když penaltu po faulu na Šimáka proměnil Zbyněk Musiol. To ale bylo z domácí strany vše. Ve druhém poločase Lom dál útočil, obranu Jindřichova Hradce však dobýval marně. Hosté poctivě bránili, hráli dál na brejky a nakonec vydřeli tři body.

„Hráli jsme zodpovědně zezadu a spoléhali na brejky. Pomohlo nám, že jsme tentokrát neprohrávali. Hráči si sáhli na dno svých sil,“ uvedl šťastný trenér Jindřichova Hradce Roman Lukáč.

Lom čeká, až se mu vyprázdní marodka, na které se momentálně nachází několik hráčů základní sestavy. „Bohužel se nedaří a ani nemáme možnost sestavu prostřídat, protože na lavičce bývají připraveni maximálně dva, tři hráči. Pokud prohráváme, nemáme sílu vývoj utkání otočit. Je to taková bezmoc,“ konstatuje Zeman.

Nyní Sokol čeká série zápasů s mužstvy z horní poloviny tabulky a trenéři věří v obrat. Podle Zemana nebudou mužstva jako Dynamo B nebo Přeštice tolik bránit a budou chtít hrát dopředu. „Bude to určitě z jejich strany jiný fotbal, což by nám mohlo vyhovovat. Štve nás, že nám to nejde, ale je to jenom fotbal. Nezbývá než doufat, že to zlomíme,“ věří Lukáš Zeman.

TJ Sokol Lom – FK Jindřichův Hradec 1910 1:2 (1:2)

Góly: 38. (pen.) Musiol - 2. a 34. Toman. Rozhodčí: Vnuk - Nejedlo, Zoufalý. ŽK: 3:3 (Grobár, Frizoni, Musiol – Mischnik, Škarda, Fical). Diváků: 120.

Lom: Matoušek – Madar (75. M. Rabiňák), Mácha, Vysušil (58. Kavka) – Novák, Slavík, Šimák, Grobár, Janů – Musiol, Frizoni. Trenér Císař.

J. Hradec: Hňup – Blažek, Škarda, Koktavý, Šmíd – Waník, Mischnik, Votava (83. Králíček), Distel (87. Fical), Vaš – Toman (67. Strejček). Trenér Lukáč.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař