Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek otočil výsledek s Královým Dvorem a získal první jarní výhru na domácím hřišti

 
sobota, 7. května 2022, 09:29

Ve 24. kole Fortuna ČFL přivítali písečtí fotbalisté u břehu Otavy druhý celek třetiligové tabulky Králův Dvůr a přestože velmi brzy dostali gól, dokázali otočit skóre dvěma krásnými trefami svého nejlepšího střelce Štěpána Koreše a ukončili dlouhé čekání na první jarní vítězství před domácím publikem.

V odvetné části sezony se žlutomodrým výsledkově nedařilo především na vlastní půdě a postupně se propadli z medailových pozic až na šestou příčku. Proti lépe postavenému Královu Dvoru si napravili reputaci, přestože se jim vůbec nevyvedl vstup do utkání. Kapitán hostí Martin Kraus v 11. minutě nakročil do pokutového území domácích, propadl k němu míč a překvapivá střela k levé tyči poprvé změnila stav.

Aktivita se přesouvala na kopačky píseckých hráčů, kteří se pokoušeli ohrozit brankáře Václava Kudrnu. Po centru Ondřeje Sajtla z pravé strany nezakončil u vzdálenější tyče Adam Kotrba, další Sajtlův pokus rozvlnil sice soupeřovu síť, ale po odpískaném ofsajdu. Příležitost promarnil také Dominik Mašek. Vyrovnání přinesla teprve nádherná akce ve 44. minutě.

Všechno začalo u Matěje Volfa, který našel rozběhnutého Marka Kalouska. Ten zasprintoval s míčem po levé straně a dlouhým křižným pasem, navíc na milimetr přesným, vybídl k zakončení zcela volného Štěpána Koreše, jenž zachoval klid při střetu s vybíhajícím gólmanem, obešel ho s použitím hokejového blafáku a parádičkou umístil balon do odkrytého prostoru mezi tyčemi. „Vyjeli jsme z tlaku rychlým brejkem. Chvíli před přestávkou to byl super důležitý gól, který nás posadil do sedla,“ ocenil trenér Milan Nousek ml.

Po nástupu do druhé půle měli opticky navrch hosté, ale dlouho nepřicházela žádná dramatická situace ani na jedné straně. „Bylo to trošku svázané takticky. Hosté měli dobře poskládaný obranný val, do kterého jsme pronikali horko těžko a možná to bylo v některých fázích statické. Snažili jsme se zachovat trpělivost a čekali na příležitost, která nakonec přišla,“ komentoval písecký kouč. Jeden z obránců Králova Dvora stihl po Sajtlově centru odkopnout míč skoro z brankové čáry, ale brzy poté v 75. minutě nastala další velká chvíle Štěpána Koreše, jenž na hranici velkého vápna odzbrojil Tomáše Osvalda a rozhodl o výsledku polovysokou střelou k pravé tyči.

Středočeši vložili všechny síly do útoku a v posledních minutách dvakrát trefili břevno (Martin Kraus, Jiří Kabele). Vyvinuli enormní tlak, do něhož se zapojil i brankář Václav Kudrna, ale nedosáhli na vyrovnání ani v emotivním finiši, během něhož se ve středu hřiště dvakrát strhla potyčka několika hráčů. „V závěru se k nám přiklonilo obrovské štěstí – na rozdíl od několika předchozích utkání, kdy se k nám obracelo zády. Jsme rádi, že první domácí výhra se povedla proti kvalitnímu soupeři. Myslím, že zápas byl fotbalově pěkný, oba týmy se snažily hrát,“ vyzdvihl Milan Nousek ml.   

 FC Písek – FK Králův Dvůr 2:1 (1:1)

Góly: 44. a 75. Koreš – 11. Kraus. Rozhodčí: Vitvar – Pilný, Matějka. ŽK: 2:3 (82. Sajtl, 90. Hrachovec – 67. Holý, 83. Kabele, 90. Osvald). Rohy: 5:10. Diváků: 250.

Písek: Satrapa – Sajtl, Běloušek, Němeček, Kotrba – Kalousek (90. Hadáček), Hrachovec (90. Petr), Volf, Mašek (68. K. Kulík) – Stejskal (46. Belej), Koreš. Trenér Milan Nousek ml.

Králův Dvůr: Kudrna – R. Novák, Dvořák (72. J. Novák), Holý, Kilián, Osvald, Tvaroh (79. Hell), Osypenko (72. Beňo), Kraus, Kabela, Krátký (29. Kubeš).

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle