Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Finálový turnaj Poháru mládeže FAČR pod názvem Planeo Cup zavítá i letos do Tábora

 
čtvrtek, 5. května 2022, 19:00

Pouze na rok dokázala pandemie covidu zastavit nejvýznamnější akci mládežnického fotbalu v České republice. Pohár mládeže FAČR se opět po roční odmlce hlásí se svými finálovými turnaji, které se odehrají ve všech šesti věkových kategoriích od U8 až po U13.

Od letošního roku se i díky vybudované vysoké sportovní i společenské úrovni soutěže podařilo získat silného generálního partnera, a proto ponese název PLANEO CUP. A jeden z finálových turnajů, stejně jako před dvěma lety, uspořádá Tábor.

Pohár mládeže FAČR, který letos slaví svůj jubilejní 10. ročník, je skvělou příležitostí pro týmy utkávat se se soupeři z celé republiky všech výkonností a každoročně zaznamenává nárůst počtu týmů, hráčů, turnajů i zápasů. Do ročníku 2021/2022 se přihlásil rekordní počet 828 týmů. Kvůli covidu nakonec do soutěže nastoupilo 759 družstev z celé republiky. Celý program čítá 186 turnajů v sedmdesáti lokalitách třinácti krajů České republiky za účasti více než 14 tisíc mladých hráčů a hráček!

Pohár mládeže má své pevné místo ve fotbalovém kalendáři a pro všechny mládežnické týmy nese punc mimořádné události a prestižních klání. Jedná se o unikátní akci nejen v českých podmínkách, ale nemá obdoby ani v dalších evropských zemích.

„Jsme velmi rádi, že Pohár mládeže, který si během posledních let vydobyl velké renomé a pevné místo ve fotbalovém kalendáři, získal v podobě firmy Planeo tak silného partnera. Věříme v dlouhodobě úspěšnou spolupráci, která turnaji přinese ještě větší prestiž. Pohár mládeže má zároveň velkou podporu FAČR a řadíme jej k nejvýznamnějším projektům našeho mládežnického fotbalu,“ uvedl Petr Fousek, předseda FAČR.

„Zapojení do projektu Poháru mládeže FAČR nám dává jedinečnou příležitost podpořit sportování a pohyb u mladých. Jsme moc rádi, že právě značka Planeo se může propojit s tímto turnajem,“ říká Tomáš Opluštil, místopředseda představenstva firmy FAST ČR, a.s., pod kterou značka Planeo se svými téměř 100 kamennými prodejnami po celé ČR a e-shopem na stránkách www.planeo.cz patří.

„Tento rok bude značka Planeo na trhu 25 let a jedná se o první naše spojení s takto významným projektem. V rámci celoročních marketingových aktivit chceme PLANEO CUP přiblížit našim zákazníkům a pomoci zviditelnit takto unikátní projekt, a doufejme, že i rozšířit zájem o sportovní aktivity v širší cílové skupině,“ zmiňuje hlavní záměry spojení Tomáš Kovářík Marketingový Manager značky Planeo.

Pohár mládeže PLANEO CUP není jen o fotbalových kláních, ale i o soutěžních a edukativních aktivách. V aktuálním ročníku půjde především o úspěšné dokončení všech turnajů. Pro další ročník se však již nyní chystají všechny tyto doprovodné aktivity, které jsou přínosné nejen pro fotbalový růst hráčů ale i pro trenéry a rodiče.

Projekt každoročně neuniká ani velkému zájmu z řad fotbalových osobností v rolích podporovatelů nebo ambasadorů. V předchozích letech jsme se mohli na turnajích potkávat s Karlem Poborským, Petrem Koubou, Tomášem Ujfalušim, Jaroslavem Šilhavým, Jaroslavem Hřebíkem, Lubošem Kozlem, Davidem Lafatou nebo Tomášem Hübschmanem.

Mnoho výrazných postav českého fotbalu se na finálových turnajích určitě objeví i letos. Stejně tak se můžou účastníci těšit na Pavla Čapka a Jakuba Koháka, kteří jsou nedílnou součástí celého projektu.

Aktuální ročník byl zahájen prvními kvalifikacemi už loni v srpnu. Úvodní finálový turnaj je plánovaný pro kategorii U13 na konci dubna ve Vysokém Mýtě. Celý PLANEO CUP vyvrcholí na začátku června turnajem nejmladší kategorie U8 v Benešově. Organizátorům se pro rok 2022 podařilo rozmístit jednotlivé finálové turnaje rovným dílem mezi Čechy a Moravu.

Vedle Benešova a Vysokého Mýta letos zavítá PLAENO CUP také do Tábora, Kroměříže, Uničova a Znojma. Na jihu Čech v Táboře se můžeme těšit ve druhé polovině května na finálový turnaj druhé nejstarší kategorie U12.

FINÁLOVÉ TURNAJE PLANEO CUP 2022

U13 30. 4. - 1. 5. Vysoké Mýto

U12 21. - 22. 5. Tábor

U11 7. - 8. 5. Kroměříž

U10 14. - 15. 5. Uničov

U9 28. - 29. 5. Znojmo

U8 4. - 5. 6. Benešov

Tisková zpráva