Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Žáci kategorie U12 FC Táborsko se rozhodli vydat jinou cestou

 
čtvrtek, 5. května 2022, 18:52

Táborsko - Po vzoru velkých českých klubů, jako třeba AC Sparta Praha nebo SK Slavia Praha, se vedení žákovského týmu FC Táborsko U12 rozhodlo, že po zbytek sezóny přenechají část svých zápasů v České lize žáků o rok mladším spoluhráčům. Tým se přitom po 15. odehraném kole nacházel na první pozici v ligové tabulce.

„Naším cílem zůstává samozřejmě nadále vítězit v každém utkání, ale vítězství v žákovské lize není v tomto věku měřítkem úspěchu. Tím je pro nás vychovat potenciální hráče pro vrcholový fotbal. Po úvaze jsme se proto s celým realizačním týmem rozhodli, že část utkání jarní sezóny přenecháme o rok mladší kategorii. Jedná se o utkání, ve kterých jsme v podzimní části vyhráli jasným herním rozdílem a které nepřináší optimální výzvu pro rozvoj našich kluků. Místo těchto zápasů si hledáme různá přátelská utkání s družstvy, která nás nutí hrát náročný fotbal, dostávají nás pod větší tlak a tak lépe přispívají našemu fotbalovému rozvoji. Navíc přenechané zápasy dají spoustu nových zkušeností mladším klukům, pro které je to ideální příprava na příští sezónu,“ říká hlavní trenér týmu FCT U12 Richard Florián.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC Táborsko