Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov splnil vítězstvím nad Veselím roli favorita

 
úterý, 3. května 2022, 20:35

Lišov - Veselská Lokomotiva je prvním týmem, který na jaře dokázal v Lišově skórovat. Lišovské to ale mrzet nemusí, protože sami dali tři góly a připsali si další tři body.

Obě mužstva začala rozvážně a opatrně a jejich útoky byly nepřesné. Poprvé zahrozili hosté, když ve 12. minutě po kombinaci několika hráčů se před Dejčmarem objevil Čížek, kterému míč sedl na holeň a v brance neskončil. Ve 14. minutě mohlo být pro domácí ještě hůře, když se zleva řítil do vápna Fichtner, ale na přední tyči trefil jen boční síť.

Domácí se se svou první šancí popasovali lépe, v 17. minutě hlavičkou na půlce Bambule zahrál míč za obranu, za kterým „akceleroval“ Jakub Šachl a únik s přehledem zakončil střelou na zadní tyč - 1:0. Hosty to trochu srazilo do kolen a domácí měli několik nebezpečných útoků, jejichž koncové řešení většinou skončilo rohovým kopem.

Ve 33. minutě měli štěstí, když podklouznutím Matěje Šachla ukořistil míč Fichtner nahrál jej před bránu a Čech střelou bez přípravy poslal míč nad. Skóre se do poločasu již nezměnilo, přestože domácí Červenka, Klabouch, Bambule a hostující Čech měli dobré příležitosti. Více než 100 diváků si o přestávce užívalo krásné, slunečné počasí, protože v minulých zápasech mrzli.

Domácí začali druhý poločas velmi svižně a po slibných akcích Hlaváče, Pechoče a zachycenou chybnou rozehrávkou Jakubem Šachlem získali několik rohů, ovšem bez efektu. V 54. minutě už bylo veselo, když po postupné kombinaci z hloubky hřiště Bouchal přihrál míč Červenkovi, který asi ze dvaceti metrů tvrdou střelou „do vinglu“ nedal Hejlovi šanci - 2:0.

V 55. zahrával Jakub Šachl trestný kop, míč z polovysokého centru usměrnil Bouchal na Hlaváče, jeho umístěnou střelu vytěsnil Hejl do rohu. V 60. minutě stejný aktér trestného kopu poslal míč obloukem před bránu, kde jej hlavičkou poslal do sítě Bambule - 3:0.

Domácí pod dojmem splněné domácí normy začali hrát nedůsledně. V 67. minutě po kombinaci Čecha s Čížkem ukopl míč v poslední chvíli do rohu Bambule. V 73. minutě zahrával trestný kop za ruku od brankové čáry Čech, míč z jeho centru odhlavičkoval Klabouch na hranici vápna, kde jej napálil do středu branky Macek, ale Dejčmara nepřekvapil.

Domácím varování nestačila, a tak dovolili hostům skórovat, když v 81. minutě Čížek prostrčil míč za obranu Fichtnerovi, který se neukvapil a s přehledem vsítil Dejčmarovi první jarní gól na domácím hřišti - 3:1.

Zápas mohl zdramatizovat opět Macek, který v 86. minutě po přihrávce Čížka tvrdě napálil míč na bránu a Dejčmar jej vyrazil do rohu. Poslední akci měli domácí vystřídavší borci, když Průšův centr odvrátil obránce na hranici pokutového území a Kandl míč poslal vedle brány.

Jiří Beneda (trenér Lišova): “Začátek zápasu jsme začali špatně a soupeř měl dvě velké příležitosti. Pak jsme už do konce poločasu hráli lépe a vstřelili branku. Ve druhém poločase jsme dvacet minut soupeře přehrávali a dali dvě branky. Zbytek zápasu už byl spíše takový rozháraný.”

SK Lišov – TJ Lokomotiva Veselí and Lužnicí 3:1 (1:0)

Branky: 14. Šachl J., 53. Červenka, 59. Bambule – 80. Fichtner. Rozhodčí: Hanzlíková Aneta – Mráz Roman, Rothschedl David. ŽK: 0:3 (39. Kolář, 74. Čížek, 78. Lukáš). ČK: 0:0. Diváci: 100.

SK Lišov: Dejčmar Jakub – Šachl Matěj (63. Kandl Petr), Shýbal Petr (73. Formánek Michal), Brtna Daniel, Klabouch Milan (90. Ježek Jakub) – Hlaváč Jan, Červenka Aleš (87. Průša Martin), Bambule František, Šachl Jakub (78. Vávra Petr) – Pechoč Libor, Bouchal Daniel. Trenér Beneda Jiří.

TJ Lokomotiva Veselí n. Luž.: Hejl Jakub – Kolář Pavel, Marcilis Jan, Nuhlíček Petr, Bursík Jan (69. Macek Kryštof), Mikeska Josef (63. Pechlát Václav), Lukáš Jiří, Čech Daniel, Čížek Martin, Hájek Patrik (20. Kadlec Jan), Fichtner Denis.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto Miroslav Koláček