Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves vrátila Trhovým Svinům podzimní porážku

 
úterý, 3. května 2022, 14:40

Nová Ves - V 19. kole I. A třídy se na hřišti v Nové Vsi setkali tradiční soupeři, tedy domácí TJ Nová Ves a hosté z Trhových Svinů. Jednalo se o souboj, ve kterém chtěli domácí odčinit vysokou porážku z podzimu. Hosté zase chtěli potvrdit pozici lídra tabulky, a tak se očekával zajímavý souboj.

Začátek utkání se nesl v oťukávání obou mužstev. Do žádné větší šance se žádný z týmů nedostal. Snad jen v 6. minutě dorážka domácího Gramana, kterého ale zastavil hvizd sudího po odmávaném ofsajdu.

První a rozhodující branka padla v 9. minutě, když novoveský Novák přenesl míč na druhou stranu na Neumanna, který přízemním centrem našel na malém vápně nabíhajícího  Holého a ten z první zavěsil míč do sítě 1:0.

Další průběh prvního poločasu se opět odehrával mezi šestnáctkami obou mužstev. Domácí dobře bránili a hosté se nemohli dostat do koncovky také zásluhou své nepřesnosti. V prvním poločase byli tedy o něco lepší domácí, což také vyjádřili vstřelenou
brankou.

Do druhého poločasu vstoupili svinenští hráči s větším odhodláním se zápasem něco udělat. Hned ve 48. minutě vyslal prudkou střelu k tyči Ondřej Kolář, ale novoveský gólman Cába jeho střelu reflexivně vyrazil na roh. A Kolář byl aktivní ve střelbě i v dalším průběhu zápasu. Jenže způsob zakončování hostů se oproti prvnímu poločasu moc nezlepšil. Sice přibylo střel, ale ty mířily většinou těsně vedle domácí brány.

V 60. minutě měli hosté další příležitost ke skórování, když po dlouhém autu Koláře zakončoval nebezpečně hlavou Josef Kurali. Jeho pokus skokem zachránil brankář Cába. Novoveští fotbalisté stále dobře bránili a čekali na nějaký brejk.

V 66. minutě po nenápadné střele svinenského Tomka přistál míč na břevně a dále v zámezí. Pojistku pro domácí tým mohl přidat v 83. minutě Pech, kterého vyslal do úniku Jiránek, ale Pechovi už docházely síly a nedokázal překonat brankáře Brůhu. A domácí měli ještě jednu šanci ke skórování, když v 87. minutě po centru Nováka kapitán Holý míč v dobré pozici před bránou pouze lízl hlavou a nasměroval jej mimo tři tyče. 

Ve druhém poločase byli hosté o něco lepším týmem, ale bez vstřelené branky se vyhrát nedá. Domácím dobře fungovala obrana a své vítězství si v tomto utkání uhájili a vrátili tím Trhovým Svinům porážku. Sluší se také vyzdvihnout velmi dobrý výkon sudích.  

TJ Nová Ves - TJ Spartak Trhové Sviny 1:0 (1:0)

Branky: 9. Holý. Rozhodčí: Vítek - Tůma, Kovařík. ŽK: 2:0 (Žoček, Holý). Diváků: 100.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková