Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

David Krch: Beru každou minutu na hřišti jako obrovskou zkušenost

 
úterý, 3. května 2022, 11:18

Tábor – David Krch je talentovaný, osmnáctiletý záložník, který hostuje v FC MAS Táborsko z Dynama České Budějovice. Je součástí druholigového kádru. Během jara třikrát naskočil do základní sestavy, sbírá zkušenosti, obdržel dvě žluté karty a v neděli 1. května se dočkal prvního seniorského gólu, když v domácím utkání proti Ústí nad Labem zvyšoval na 2:0.

Předně se vás zeptám, jak jste spokojen s hostováním v Táborsku, jak vnímáte své zápasové vytížení?
S hostování jsem velmi spokojený, celkově se mi zde líbí a i parta je skvělá. A s vytížením jsem velmi spokojen, šel jsem do Táborska s nějakým očekáváním a ten prostor, který jsem dostal, je skvělý. Jsem rád za každou šanci, co dostanu. Beru každou minutu na hřišti jako obrovskou zkušenost.

Na jaké pozici na hřišti se cítíte nejlépe?
Nejlépe se mi hraje uprostřed hřiště. Kdybych to měl brát na posty, tak je to střední záložník.

Je vám osmnáct let, věkem jste ještě dorostenec. Jaké to je nastupovat v seniorské kategorii, v čem je to nejtěžší?
Asi první věc, co bych k tomu řekl, je, že je to obrovská změna jak v rychlosti hry, tak v důrazu. Myslím si, že si stále na to zvykám, ale snažím se co nejvíce přizpůsobit, abych pomohl klukům na hřišti a samozřejmě i sobě v rozvoji do budoucna.

Pojďme k zápasu s Ústím nad Labem a výhře 3:0, která přinesla Táborsku definitivní jistotu záchrany II. ligy. Čekal jste tak jednoznačný průběh?
Jelikož už fotbal nějakou dobu hraji, tak mohu říct, že ve fotbale nemá nic stejný průběh, každý zápas je něčím jedinečný. Samozřejmě jsme věděli, o co se hraje - jak z naší pozice, tak soupeře. Věděli jsme, že soupeř nemá co ztratit a že to bude těžké. I když to tak třeba výsledkově nevypadá, tak to určitě těžké utkání bylo.

Tým Táborska až na úvodní čtvrthodinu nevypadal vůbec nervózně, jak moc vám pomohl první gól Leoše Vozihnoje?
Byli jsme rozhodnuti dát do toho od začátku všechno, abychom se dostali do klidu, což se nám i povedlo. Když k tomu dáte i gól, tak se určitě hraje lépe, ale neuspokojilo nás to, ale naopak ještě více nabudilo, to pak vyústilo i v další branku do poločasu.

Položím obligátní otázku, jak jste viděl svůj vstřelený gól na 2:0, kdy jste se štěstím dal jesle brankáři. Popište svou roli.
Samozřejmě první, co musím říct, je, že v tom hrál hlavní roli týmový výkon, kdy jsme si vypracovali několik příležitostí. Do jedné z nich jsem se dostal i já. Jak už jste řekl, i s trochou štěstí jsem dostal míč za záda brankáře.

Co byste řekl k výkonu Ústí, nezdálo se, že by se vehementně rvalo o vítězství…
Věděli jsme, jak na tom Ústí je, že to pro něho nebude lehké. Jeho výkon nebyl vůbec špatný, na úvod to vypadalo na vyrovnané utkání, ale s postupem času jsme převzali iniciativu a vypracovali si spoustu šancí. Samozřejmě, že si šance vypracoval i soupeř. Bylo to náročné utkání až do konce.

Na kopačkách hráčů Táborska může být pro zbylé čtyři zápasy klid. Jako profesionálové jistě nic nepodceníte. Kam to podle vás může Táborsko dotáhnout, i když třikrát pojede ven?
Už po zápase jsme si řekli, že zápas je za námi a soustředíme se na další, který nás čeká už ve středu. Samozřejmě máme myšlenky na co nejlepší příčky, kterých jsme schopni. Uvědomujeme si, že hrajeme třikrát venku, ale určitě pojedeme všude bojovat o tři body.

Nejbližší středeční duel se jmenuje Chrudim, která hraje v uvozovkách o život. Máte podobné zápasy rád?
Určitě mám tyto zápasy rád, mají své kouzlo. Hraje se jinak, když víte, že vy už nemáte co ztratit a naopak soupeř hraje o dost.

Ještě k vaší osobě, jak vidíte svou fotbalovou cestu od léta?
Co se týče budoucnosti, tak vám bohužel nedokážu říct nic bližšího. Sám nad tím nepřemýšlím a soustředím se tréninky a na zápasy. Myslím, že na to bude dost času po sezóně.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolina Kabíčková