Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští doma přenechali nečekaně všechny body Dačicím

 
úterý, 3. května 2022, 08:36

Chýnov - Ještě před vlastním výkopem pogratulovali na hrací ploše domácí funkcionáři dlouholetému jejich příznivci a šéfovi firmy Petrostav J. Petrů st. k jeho 75. narozeninám. Poděkovali mu za sponzorování jejich oddílu a popřáli mu do dalších let mnoho zdraví a štěstí. To ještě ale nikdo z domácích hráčů, funkcionářů a příznivců vůbec netušil, že to byla jejich poslední radostná událost v nedělním chýnovském podvečeru…

Úvod utkání přinesl vyrovnaný boj s minimem vyložených šancí na obou stranách. Výjimkou byla hned 2. minuta, kdy Králův centr prošel podél brankové čáry a Štroufovi ke skórování do opuštěné dačické branky chyběl jeden krok. Ve 12. minutě hry naopak udělal strašidelnou hrubku domácí stoper Doubrava, když mu sebral míč dačický hrotový hráč Štolba. Jeho zakončení však těsně minulo domácí prázdnou branku, když brankář Průša byl mimo své pokutové území.

Ve 20. minutě se naopak blýsknul chýnovský gólman a kapitán týmu výtečným zákrokem, když zlikvidoval tutovku nebezpečného Štolby z bezprostřední blízkosti a udržel čisté konto. Ve 30. minutě zahrával rohový kop domácí Vl. Hruška a Královi a J. Hruškovi chyběly centimetry, aby míč dotlačili do dačické branky. Ve 32. minutě ještě zahrozil nebezpečnou hlavičkou domácí Doubrava, ale gólman hostů V. Zejda předvedl rovněž výborný zákrok. Poslední šance první půle se zrodila ve 44. minutě na opačné straně, kdy střelu Vacka vykopával domácí obránce Rytíř z brankové čáry za již překonaným Průšou.

Do druhé půle vstoupili přece jen o něco lépe domácí fotbalisté, když nejprve ve 46. minutě tvrdě střílel z úhlu Král, ale Zejda byl u přední tyče včas, a ve 49. minutě měl vyloženou šanci střídající Štiller po ideální nahrávce Mareše, ale jeho zakončení se mu vůbec nevydařilo a jeho střela skončila daleko vedle dačické branky.

V 58. minutě dal o sobě vědět opět velmi aktivní hostující Štolba, ale dostal se s míčem z dobré pozice již do velkého úhlu a domácí beci tak nebezpečí odvrátili. V 67. minutě měl dobrou šanci opět chýnovský Štiller, jeho střela byla sice přesná, ale postrádala větší razanci, takže si s ní opora hostů v brance Zejda snadno poradil. V 74. minutě naopak střílel domácí Král po pěkném vysunutí od Mládka, ale branku přestřelil.

A tak se měnilo v 75. minutě skóre na druhé straně, kdy po nedůrazu domácích obránců využil svou šanci hostující středopolař Votava a dostal Dačice střelou na zadní tyč Průšovy branky do překvapivého vedení 0:1.

V posledních patnácti minutách se již hosté soustředili především na udržení svého vedení, což se jim i přes několik nebezpečných situací před jejich brankou nakonec podařilo a vybojovali tak v Chýnově překvapivě ale zaslouženě všechny tři body, neboť domácí hráči tentokrát zůstali daleko za výkony z posledních zápasů. 

Nepovedený výkon domácích pak jako by symbolicky podtrhl v 90. minutě Doubrava, který z poslední šance na vyrovnání přestřelil z trestného kopu z dvaceti metrů dačickou branku asi tak o pět metrů. Hned po té hned sudí Leiš zápas ukončil. Domácí mužstvo se trápí v letošní sezóně především v produktivitě, neboť například první dva celky v tabulce Hluboká a Lišov nastřílely do sítí soupeřů dosud dvakrát více branek než mužstvo Chýnova. Domácí tak často hodně vzpomínají na ostrostřelce Práška, jehož góly Chýnovu v současné době velice chybí, neboť on v letošním ročníku střílí branky i nadále u našich jižních sousedů.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "Samozřejmě, že jsme dnes nespokojeni, odehráli jsme špatné utkání, nedařilo se a nemohu pochválit žádného hráče. Nechtěli jsme hrát, a mysleli jsme si, že se Dačice asi porazí samy. Nezbývá nic jiného, než pořádně v týdnu potrénovat a napravit tuto domácí ztrátu za týden na hřišti ve Veselí nad Lužnicí."

Jan Beneš (trenér Dačic): "Od začátku bylo jisté, že to bude zápas o jedné chybě, která tento vyrovnaný duel rozhodne. Nám se to podařilo čtvrt hodiny před koncem Votavou po zaváhání domácí obrany a nakonec z Chýnova odvážíme všechny tři body za velmi cennou výhru."

FC Chýnov - Centropen Dačice 0:1 (0:0)

Góly: 75. Votava. Rozhodčí: Leiš - Tauber, Šťastný. Delegát: Tupý. ŽK 2:0 (Mareš, Pták). Rohové kopy 7:5. Diváků: 110.

FC Chýnov: Průša –Mareš, Doubrava, Rytíř, Vl. Hruška – Havlík, (61. J. Hladík), Petrů, (46. Mládek), Zadražil, J. Hruška, (84. Pták) – Král, Štrouf, (46. Štiller). Trenér Petr Holota.

Centropen Dačice: V. Zejda – V. Moučka, (46. Slabý), Leitkep, Chyška, T. Zejda – Přikryl, (57. M. Moučka), Votava, Brtník, Vítkovský, (57. Hric) – Štolba, (87. Peňáz), Vacek, (70. Beneš). Hrající trenér Jan Beneš.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer