Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jarní jízda Jankova skončila na "Perštátě"

 
pondělí, 2. května 2022, 19:00

Rudolfov - Jankovu se okresní derby hrubě nepovedlo a odjel tak s debaklem 4:0. Dopředu nebyli hosté téměř vůbec nebezpeční, vzadu dělali chyby, navíc druhý zápas po sobě obdrželi již v prvním poločase červenou kartu a více jak polovinu zápasu hráli v oslabení. Rudolfov si přesilovku užil a po podzimní výhře v Precis aréně porazil Jankov i podruhé v sezóně.

Paradoxně to byli Jankovští, kdo poprvé zahrozil. Ve 3. minutě posadil Hüttner rohový kop na hlavu Popelky, kterému ke gólové radosti chyběl zhruba metr. Domácí odpověděli o dvě minuty později stříleným centrem Pouzara a tečí Sládka, ovšem Komrska zakročil velice dobře. To v 9. minutě už tolik štěstí neměl. Řehoř fauloval Prokeše, standardní situaci rozehrál Pouzar nákopem do šestnáctky, kde Kočer neuhlídal Štěpána Prokeše a ten hlavou poslal Rudolfov do vedení – 1:0.

V 11. minutě napřáhl k povedené střele Hüttner, jenže i tentokrát scházelo hostům několik centimetrů. Zelenobílí drtivou většinu času v prvním poločase drželi balón, snažili se kombinovat, ale na pozornou obranu domácích nemohli najít recept. A tak to zkusil další střelou ze střední vzdálenosti Lošek, jehož pokus Keřka chytil. Slibnou příležitost měl ve 29. minutě Popelka, který šel se svými spoluhráči v přečíslení tři na dva, vzal zakončení na svá bedra, jenže Keřku nepřekonal.

A pak začaly Jankovským trable. Nejprve přežili obrovskou tutovku Vejvara, jemuž skvělou akcí připravili gólovku Pouzar s Prokešem, ale domácí fotbalista branku z malého vápna přestřelil. O dvě minuty později dostal krásnou průnikovou přihrávku aktivní Prokeš, hrozící nebezpečí uťal nedovoleným zákrokem Kočer a pakoval se předčasně pod sprchy. Následující přímý kop Pouzara hosté ustáli, v poločase prohrávali o jednu branku, ale museli se vyrovnat s početním oslabením.

Plán do druhé pětačtyřicetiminutovky trenér Petr Kadlec se svými asistenty měli, jenže ten vzal za své v 57. minutě, kdy ve vlastním pokutovém území chyboval Lošek a Štěpán Prokeš druhou brankou v utkání jen korunoval svůj perfektní výkon – 2:0. To byla obrovská komplikace, která fotbalisty Jankova srazila do kolen a zanedlouho poté už v podstatě jen sledovali, jak jim domácí borci zatloukají jeden hřebíček do rakve po druhém.

V 61. minutě přišel centr Kovačiče a nikým nehlídaný Marek Sládek hlavou zvyšoval na 3:0. Přesně jednu minutu a deset vteřin trvalo, než si oba spolupráci zopakovali. Kollár přišel na vlastní polovině o míč, Peiger jej poslal do pravé strany, odkud přišel centr Kovačiče a další gólová hlavička Marka Sládka4:0. Pak už bylo jen otázkou, na jakém skóre se konečný výsledek zastaví.

Naštěstí pro hosty už s chutí hrající Rudolfov další góly nepřidal, přesto je prohra 4:0 zdrcující. Zmírnit se jí pokusil v závěru střílející Klíma, ale Keřka si čisté konto vzít nenechal. “Perštát” na podzim zvítězil v Jankově 2:0, v domácí odvetě 4:0, takže svého okresního rivala v této sezóně jednoznačně přehrál.

SK Rudolfov – SK Jankov 4:0 (1:0)

Branky: 9. a 57. Prokeš, 61. a 62. Sládek. Rozhodčí: Ondřej Adam – Šimek Milan, Votava Pavel, delegát: Tupý Petr. ŽK 1:4 (Pouzar – 2x Maxa-ved.týmu, Kollár, Klíma). ČK 0:2 (34. Kočer, Maxa – vedoucí týmu po zápase). Diváci: 100.

Střely na branku: 8:4
Střely mimo: 2:2
Rohy: 5:4

SK Rudolfov: Keřka – Tyrpák, Hajný, Novotný, Prokeš – Kovačič, Pouzar, Vejvar (71. Boček), Dvořák (83. Bláha), Peiger (83. Šindelář) – Sládek.

SK Jankov: Komrska – Jirkovský, Lošek, Kollár, Schönbauer – Řehoř, Fajtl, Voráček, Hüttner (26. Benda), Kočer – Popelka (62. Klíma).

Nejlepší hráči: Prokeš – nikdo.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová