Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko přehrálo Ústí a druhá liga u Jordánu zůstává

 
pondělí, 2. května 2022, 10:45

Tábor – A tým FC MAS Táborsko má za sebou důležitý nedělní mistrovský zápas ve F:NL, v němž si poměrně snadno poradil s FK Ústí nad Labem 3:0. Střelci Leoš Vozihnoj, David Krch a Muhamed Tijani zajistili, že Táborsko má definitivní jistotu záchrany ve druhé lize a ve zbývajících čtyřech zápasech může pomýšlet na co nejvyšší umístění v tabulce, ideálně nakouknout do první šestky.

Také Severočeši potřebovali v prvomájovém duelu body, zachraňují se, mají nový trenérský tandem Hašek - Tesařík, jenže na Táborsko to nestačilo. Ústecká Arma vyběhla na trávník v Táboře se sestavou plnou běhavého mládí, jedině Černý a Strada už mají více zkušeností.

Úvodních patnáct, dvacet minut to vypadalo, že hosté budou více držet míč, jenže jakékoliv snahy uťal luxusní prudký centr Koska, který v náběhu usměrnil do sítě Vozihnoj - 1:0. To běžela 23. minuta. Zhruba o čtvrt hodiny později přihrál Krchovi ve vápně Tijani. Benjamínek táborského mužstva dal svůj první seniorský gól, když špičkou kopačky se štěstím po zemi prostřelil brankáře Plachého – 2:0.

Na kontakt se hosté mohli dostat v 53. minutě, kdy ránu hlavou pod břevno skvěle vyrazil domácí gólman Zadražil. Třetího gólu v ústecké síti se diváci dočkali v 83. minutě, kdy průbojný Tijani využil laxní rozehrávku hostů a propálil svou osmou brankou v sezoně Plachého. Zaskvět se mohl stejně jako v Prostějově mladíček Mrsic, ale po závaru ústeckou obranu nepřekonal, resp. trefil nohy soupeře.  

Na Táborsko teď ve středu 4. května čeká odložený zápas v Chrudimi.

FC MAS Táborsko - FK Ústí nad Labem 3:0 (2:0)

Branky: 23. Vozihnoj, 38. Krch, 83. Tijani. Rozhodčí: Proske – Pochylý, Poživil. ŽK: 60. Krch, 78. Mezera – 54. Švanda. Diváci: 776. 

FC MAS Táborsko: Zadražil – P. Plachý, Navrátil, Mezera, Kosek – Holiš, Javorek (89. Thioub) – Vozihnoj (89.  Šplíchal), Krch (84. Mrsic), Robakidze (61. Liepa) – Tijani (84. J. Mach).

FK Ústí nad Labem: J. Plachý – Hudec, Čítek (46. Emmer), Tymošenko, Kurka – Švanda, Černý (46. Havrda), Strada (67. Miskovič), Čičovský (78. Gedeon), Jiránek – Ogiomade.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle