Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice přerušila sedmizápasovou šňůru Čkyně bez porážky

 
neděle, 1. května 2022, 21:28

Čkyně - Čkyně v dosavadních pěti jarních zápasech neztratila ani bod, a když se k tomu přidají dvě remízy ze závěru podzimu, tak sedm zápasů v řadě neokusila hořkost porážky. V dalším kole hostila kaplický Spartak ne jehož půdě na podzim 2:1 zvítězila.

Jak domácí trenér Děd tak i hostující kouč Ginzel se museli obejít bez několika hráčů svého týmu.

Jako první zahrozili Čkyňští, a to již v první minutě střetnutí. Po Bujokově přihrávce pronikl zleva do vápna Fiedler, tísněný Říhou však vyběhnutého brankáře Schneidera překonat nedokázal. Ve čtvrté minutě o sobě dali vědět i hosté. Pál našel za obranu Pastiera, který se zleva dostal do vápna, v poslední chvíli jej však stačil zablokovat jeden z domácích obránců. Po následném rohovém kopu se k odraženému míči dostal ve velmi dobré střelecké pozici Pál, ale pálil hodně nepřesně.

Poté se dlouhé minuty odehrávala hra především mezi oběma šestnáctkami bez slibných příležitostí před jednou či druhou brankou. Až po půlhodině hry měl výhodu rohového kopu hostující celek. Vanišův centr propadl až ke Gutheisovi, jenž byl v dobré střelecké pozici, ale míč netrefil podle svých představ a slabá střela neměla šanci na úspěch.

Na druhé straně zatáhl balón po pravé straně Štrobl, po jehož zpětné přihrávce střílel Fiedler, jeho střela se ale mezi tři kaplické tyče nevešla a gólman Schneider zasahovat nemusel. To bylo z prvního poločasu zhruba vše. Nebylo tedy divu, že výsledek byl v polovině zápasu stejný jako na jeho začátku. Bezbrankový stav byl spravedlivý.

Po změně stran se obraz hry změnil. Po čtyřech minutách hry Pál na levé straně uvolnil Pastiera, ten pronikl do vápna, přízemní ránu Petr Miklas kryl. Kapličtí vstoupili do druhého dějství dobře a povedený nástup po osmi minutách přetavili ve vedoucí branku. Po pěkné kombinaci Divoký posunul míč doprava Vanišovi, na přetažený centr si naběhl Štěpánek, jeho zakončení stačil ještě gólman Miklas vyškrábnout, ale důsledný kapitán Spartaku Jiří Divoký byl u druhé tyče u vyraženého míče jako první a zblízka poslal hosty do vedení – 0:1.

Domácí po změně stran nechytili zvýšené tempo zápasu a Kapličtí byli lepším týmem. V 64. minutě svůj jednobrankový náskok pojistili druhým přesným zásahem. Gutheis pohotovou přihrávkou našel za obranu nabíhajícího Jakuba Vaniše, který byl u míč dříve než brankář Petr Miklas, toho dokázal obejít a z úhlu střelou o zadní tyč poslal balón za brankovou čáru – 0:2.

Uběhly jen čtyři minuty a Čkyňský gólman lovil míč ze své sítě potřetí. Hosté zahrávali rohový kop, na centr Vaniše nejvýše vyskočil Filip Štěpánek a hlavou upravil skóre už na 0:3.

O vítězi zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Domácím nelze upřít snahu v dalším průběhu zápasu výsledek korigovat, ale vážnější příležitost si vypracovat nedokázali. Spartakovci kontrolovali vývoj střetnutí. Sedm minut před koncem akce střídajících hráčů Spartaku. Smolen povedeným centrem našel nepokrytého Daniela, jeho gólovou hlavičku dokázal skvěle vyrazit Petr Miklas.

Po zlepšeném výkonu ve druhém poločase si Kapličtí odvezli ze Čkyně zaslouženě všechny tři body. Domácí prohráli poprvé od čtyřiadvacátého října loňského roku. Čkyně v aktuální tabulce klesla na osmé místo, Kaplice se posunula na příčku sedmou.

SK Čkyně – TJ Spartak Kaplice 0:3 (0:0)

Branky: 53. Divoký, 64. Vaniš, 68. F. Štěpánek. ŽK 3:3 (Červený, Mikeš, Bujok – Gutheis, O. Říha, Daniel). Rozhodčí: Bartůněk – Průchová, Juráň. Diváků: 101.

Čkyně: P. Miklas – Červený, Turek (67. Kuta), Chalupa (31. Filip), Štrobl (54. Had), Schwamberger, Klose (69. Schettini), M. Miklas, Mikeš, Bujok, Fiedler (84. Růžička).

Kaplice: Schneider – O. Říha, T. Vávra, Čutka, Kuchař, Vaniš, Divoký (70. Svoboda), Gutheis, F. Štěpánek, Pál (56. Daniel), Pastier (60. Smolen).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec