Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Katovice našly přemožitele v Chebu, Soběslav je v derby stoprocentní

 
neděle, 1. května 2022, 12:02

Čechy – Třiadvacáté divizní kolo okořenily hned dvě jihočeská derby. V sobotním se radovala Soběslav proti Lomu, jemuž se v odvetách vůbec nedaří a propadl se z druhého na páté místo. Spartakovci vyhráli Vaňkovým gólem i třetí duel s jihočeským rivalem. Katovice poprvé na jaře nebodovaly. V dalekém Chebu podlehly bez řady opor gólem v 68. minutě a šňůra bez porážky se zastavila na osmi zápasech. Druhé derby rozhodl také jediný gól. U Vajgaru jej vsítil budějovický stoper Bízek, béčko Dynama zdolalo domácí Hradec 1:0.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 23. KOLE DIVIZE A


FK Hvězda Cheb – SK Otava Katovice 1:0 (0:0)

Gól: 68. Eisenreich. Rozhodčí: Cihlář - Hamouz, Šálková. ŽK: 3:0 (Kompit, Komberec, Kubinec). Diváků: 120.

Katovice: Provazník – Hnídek, Květoň, Janoch, Rejšek (83. Chylík) – Pavlovič (65. Motl), Kotrba, Repa, L. Bálek – D. Bálek (81. Habor) – Uher. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: nikdo.

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „Každá série jednou končí a ta naše skončila v Chebu. První poločas jsme byli jednoznačně lepší a gól visel ve vzduchu. Měli jsme domácí prakticky na vápně, ale to bylo vše. Žádná tutovka nepřišla. Po přestávce se hra vyrovnala a domácí měli pár střeleckých pokusů a jeden zapadl do brány. My se z toho nedokázali oklepat a hráli jsme v křeči. Nedá se nic dělat. Náš výkon nebyl prostě optimální. Oproti minulému zápasu nám ze základu vypadli Švehla, Cibulka, Kadula a Požárek a to se na výkonu celého týmu podepsalo.“


FK Spartak Soběslav – TJ Sokol Lom 1:0 (1:0)

Gól: 42. Vaněk. Rozhodčí: Štefan - Matějček, Machýček. ŽK: 2:2 (Boháč, Podhradský – Slavík, Musiol). Diváků: 286.

Soběslav: Andrew – Rubick, Zeman, Boháč, Hromada – Pavlík (90. Dvořák), Bouchal - Hoffmann – Vaněk (83. Podhradský) – Kutner, Hájek (87. M. Mazouch). Trenér Hajič.

Lom: Matoušek – Janů, Slavík, Mácha, Vysušil – M. Rabiňák (74. Kavka), Grobár, Šimák, J. Rabiňák (74. Madar) – Do Trung, Musiol. Trenér Císař.

Nejlepší hráči: Pavlík, Hájek – nikdo.

Roman Hřib, asistent trenéra Soběslavi: „Do zápasu jsme skvěle vstoupili a měli hned v první minutě vyloženou šanci, ale Vaněk ji neproměnil. Pak se hrál kombinační fotbal uprostřed hřiště, my jsme si vytvořili další šance, Filip Vaněk proměnil svoji čtvrtou možnost a vedli jsme 1:0. Do druhé půle jsme vstoupili taky dobře, pozorně jsme bránili. Soupeř měl dvě příležitosti ze standardních situací, ale bez zakončení na bránu. Zápas jsme si pohlídali a vyhráli jsme třetí derby v řadě.“

Marek Císař, trenér Lomu: „Za celý zápas jsme neohrozili domácího brankáře. Když ani jednou netrefíte bránu, nemůžete dát gól a tudíž ani vyhrát. Inkasovali jsme, když z našeho malého vápna jsme nedokázali odkopnout balón. Pak už jsme zápas neotočili. Po přestávce jsme opticky sice měli převahu, nebyli jsme ale vůbec nebezpeční a bránu jsme ani jednou neohrozili. Příště s Hradcem nás nečeká nás nic jednoduchého. Musíme se zlepšit, protože s podobným výkonem, jaký jsme předvedli v Soběslavi, můžeme prohrát s každým.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Dynamo Č. Budějovice B 0:1 (0:1)

Gól: 6. Bízek. Rozhodčí: Matyš - Vychodil, Žurek. ŽK: 2:1 (Waník, Škarda - Pravda). Diváků: 130.

J. Hradec: Hňup - Vaš (82. Cypra), Škarda, Koktavý, Šmíd - Distel (72. Jindra), Mischnik, Králíček (72. Strejček), Waník, Votava - Toman. Trenér Lukáč.

Dynamo ČB B: Lerch - Pařízek (73. Perina), Bízek, Brabec, Pineau - Pravda, Hák, Malecha - Bečvář, Hais, Polanský (79. Coufal). Trenér Žmolík.

Nejlepší hráči: Šmíd, Hňup - Bízek, Brabec.

Roman Lukáč (trenér Jindřichova Hradce): "Věděli jsme, že vzadu nesmíme dělat chyby, jenže hned v šesté minutě jsme si nepohlídali standardku a byli jsme potrestáni gólem. Prohráli jsme zápas, ve kterém se dala uhrát remíza. Pak jsme hráli na riziko a z brejků soupeř hrozil. Mladíci Dynama byli běhaví, byli lepší, ale my jsme hráli dobře v zóně. Ta jedna chyba v úvodu však zápas rozhodla."

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): "Odehráli jsme náš typický zápas a tentokrát jsme ho konečně venku zvládli vítězně. Zápas jsme mohli rozhodnout už v první půli, kdy jsme měli spoustu šancí, dali jsme ale bohužel jen jeden gól. Ve druhém poločase to byla stejná písnička. Soupeř hru otevřel a my jsme chodili častěji do otevřené obrany a tím jsme měli i víc příležitostí. Nedokázali jsme je však lépe vyřešit, a to i díky výbornému brankáři domácího týmu, který dost našich šancí pochytal."


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň – SK Klatovy 1898 4:1 (1:0), 22., 55. a 72. Zajíček, 70. Bendl - 59. Vacek.

Český lev-Union Beroun – FC Rokycany 0:6 (0:3), 8. Procházka, 30. Ženíšek, 41. Laubr, 50. Glazer, 65. Černý, 83. Lehký.

SK Hořovice – TJ Slavoj Mýto 4:2 (2:1), 16. a 57. Pyšek, 10. Plánička, 60. Puchmertl - 45. Brož, 73. (pen.) Buršík.

SK Senco Doubravka – FK Robstav Přeštice 0:1 (0:1), 23. Böhm.

TJ Tatran Sedlčany – FC Viktoria Mariánské Lázně 4:2 (2:0), 33. a 88. (pen.) Brotánek, 27. Dvořák, 90. Habart - 65. Nedbalý, 78. Skopový.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama