Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Prachaticím se přestalo dařit, na druhé místo poskočil Olešník

 
neděle, 1. května 2022, 12:10

Jihočeský kraj – Ve 23. kole krajského přeboru se zrodilo několik zajímavých výsledků. V přímém souboji o druhou příčku uspěli fotbalisté Olešníku v Prachaticích. Tatran utrpěl první domácí porážku v sezoně. První místo dál drží Český Krumlov, který vyhrál v Třeboni. Poprvé na jaře prohrál Jankov, který dostal na Rudolfově čtyři góly. První jarní bod vybojovaly Čimelice. V Týně neměli daleko k vítězství, na které Čimeličtí čekají od 16. října loňského roku. Osek uspěl se štěstím doma s Protivínem. V neděli zabodoval lídr Č. Krumlov v Třeboni a Milevsko si poradilo na domácím stadionu s Dražicemi.

Duel béčka Táborska s Blatnou měl překvapivý začátek. Už v 8. minutě našel hostující Král ve vápně volného Adama Bulku a ten zajistil hostům vedení. Už o šest minut později však bylo srovnáno. Blatenský Bláha se těsně za hranicí vápna dopustil faulu a z nařízené penalty Luboš Jansa vyrovnal. Pak už se prosadil favorit. Ve 24. minutě Jakub Kubovský nadvakrát překonal brankáře Chlandu po pasu Škrlety podruhé a třetí gól přidal na začátku druhého poločasu aktivní Marek Škrleta. Blatná sympaticky bojovala po celých devadesát minut, všechny tři body ale zůstaly podle očekávání na Soukeníku.

První jarní porážku mají na kontě už i fotbalisté Jankova, kteří nezvládli okresní derby na Rudolfově. Rudolfov je doma velice silným týmem, výhru o čtyři góly ovšem čekal málokdo. Domácí začali dobře a v 10. minutě centr Radima Pouzara poslal hlavou do sítě Štěpán Prokeš. Další komplikace přišla pro hosty ve 35. minutě. Daniel Kočer zezadu fauloval unikajícího Prokeše, který by postupoval na gólmana sám a záložník Jankova putoval předčasně do sprch. Výhodu jednoho muže v poli využil Rudolfov ve druhé půli dokonale. Domácí pohřbili naděje Jankova na zvrat během šesti minut na začátku druhého poločasu. Jankov si úspěšně vyzkoušel hru s devíti hráči v poli před týdnem proti Oseku, Rudolfov se ale zaskočit nenechal. V 56. minutě nejprve výborný Štěpán Prokeš využil kiks hostujícího obránce, který mu ve vápně nahrál, a poslal domácí do dvougólového vedení. To jankovské fotbalisty zlomilo a další dva góly přidal do hostující sítě během 70 vteřin Marek Sládek.

Fotbalisté Protivína se krčí v tabulce až na 13. místě, reálná síla týmu však tomuto postavení příliš neodpovídá. Protivín je pro soupeře nebezpečným protivníkem, v Oseku už navíc mohl trenér Říha využít služeb kapitána Jaromíra Vorla, který si odpykával trest. Své nesporné kvality Protivínští dlouho prokazovali i v Oseku. Do šancí domácího favorita nepouštěli a po hodině hry se dokonce Protivín ujal vedení. V 61. minutě dal úvodní gól zápasu Patrik Hrachovec. Jenže v závěru utkání začali úřadovat bratři Říští, kteří otočili skóre ve prospěch favorizovaného Oseku. Jakub Říský nejprve v 70. minutě s notnou dávkou štěstí z penalty vyrovnal a o osm minut později utkání rozhodl jeho bratr David, který poslal hlavou do sítě centr Hocha. Těžce nabyté vítězství už si Osek pohlídal.

Magnetem kola byl souboj mezi Tatranem Prachatice a Olešníkem, ve kterém se hrálo o druhé místo v tabulce. První poločas patřil jednoznačně hostům z Olešníku, kteří od 30. minuty vedli 0:1 zásluhou Martina Šímy. Střelec branky dostal míč za obranu od Štěcha, pohrál si s gólmanem a zasunul do odkryté brány. Olešník měl i další šance a v půli mohl vést i vyšším rozdílem. Dominance hostům vydržela až do 53. minuty, kdy byl Tatranu za podražení protihráče vyloučen brankář Hopfinger. Tento moment paradoxně nastartoval prachatické mužstvo a hosté se nakonec o své vedení museli obávat až do posledních minut. Žádný z náznaků domácích šancí však gólem neskončil a Olešník si tak odvezl všechny tři body. Prachatice dohrávaly druhé utkání po sobě v deseti lidech bez vyloučeného hráče a utrpěly první domácí porážku v sezoně.

Překvapivý výsledek se zrodil v Týně nad Vltavou. Domácí Olympii se na vlastním hřišti daří, tentokrát se ale podělila o body s posledními Čimelicemi. Vše podstatné se odehrálo až ve druhém poločase. Dobře hrající Čimelice šly po rohovém kopu v 55. minutě do vedení díky gólu Petra Listopada. Odpověď Týna přišla vzápětí, když míč za záda brankáře Šípka propasíroval Tomáš Houska. Dalších branek se diváci dočkali v hektickém závěru utkání. Druhý gól Čimelic dal v 90. minutě Václav Šťástka a hosté měli vítězství na dosah. Alespoň bod však Týnu zachránil v nastaveném čase Pavel Vařil. Pro hosty nešťastný závěr dovršil svým vyloučením Tomáš Rambous, který neudržel nervy na uzdě a za protesty šel ze hřiště o chviličku dřív než jeho spoluhráči. „Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale i s bodem musíme být nakonec spokojeni,“ uznal trenér Týna Václav Mareš.

Nedělní dopolední utkání mezi Třeboní a Českým Krumlovem přineslo vyrovnaný první poločas, v němž hostující Slavoj spálil jednu více než stoprocentní šanci. Rozhodující okamžiky přišly po hodině hry. Do té doby si hosté nevěděli s třeboňskou obranou rady, pak se ale o slovo přihlásil kanonýr David Růžička a Jiskře zasadil hned dvojitý úder. Krumlov vedl po jeho brankách z 61. a 63. minuty 0:2 a na tomto stavu se do konce zápasu již nic nezměnilo. Třeboň až na dvouminutový výpadek dobře bránila, v útoku však byla téměř neškodná. Ani hosté herně příliš neoslnili, díky gólům Růžičky si ale zaslouženě odvezli tři body.

Kolo uzavřel nedělní odpolední duel mezi Milevskem a Dražicemi. Vzduchotechnici položili základ k vítězství již v prvním poločase, po kterém vedli 2:0. Domácí svého soupeře nijak neválcovali, byli však produktivní. Klid na domácí kopačky přinesl dvěma góly Martin Petr. Poprvé se trefil hlavou po rohovém kopu již v 9. minutě utkání. Ve 42. minutě stál Petr při rohovém kopu opět na správném místě a tentokrát nohou zvýšil na 2:0. Ve druhém poločase se hosté snažili o vstřelení kontaktního gólu a domácí hráli na brejky. Po jednom z nich trefili domácí v 57. minutě břevno a v 73. minutě už byli úspěšní. Míč putoval po ose Bártík, Marvan, Kosobud, Přibyl a posledně jmenovaný dal třetí gól Milevska. Dražice prohrály pátý zápas v řadě. 

Výsledky 23. kola krajského přeboru:


FC MAS Táborsko B - TJ Blatná 3:1 (2:1)

Góly: 14. Jansa (pen.), 24. Kubovský, 49. Škrleta - 8. Bulka.
Rozhodčí: Vican - Boček, Šimek. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:1 (Škrleta – Říha). Diváků: 60.


FK Olympie Týn/Vlt. - SK SIKO Čimelice 2:2 (0:0)

Góly: 56. Houska, 92. Vařil - 55. Listopad, 90. Šťástka.
Rozhodčí: Kaštánek - Vican, Kollmann. Delegát: Brož. ŽK: 5:3 (Dumbrovský, Vařil, L. Maxa, T. Maxa, Dobal – Viták, Rambous, Petřík). ČK: 0:1 (92. Rambous). Diváků: 150.


SK Rudolfov - TJ Jankov 4:0 (1:0)

Góly: 10. a 56. Prokeš, 61. a 62. Sládek.
Rozhodčí: Panský - Ondřej, Votava. Delegát: Tupý Petr. ŽK: 0:2 (Kollár, Klíma). ČK: 0:1 (35. Kočer). Diváků: 100.


TJ Osek - FK Protivín 2:1 (0:0)

Góly: 70. Řiský J., 78. Říský D. - 61. Hrachovec.
Rozhodčí: Izugrafov - Macko, Albert. Delegát: Vrchota. ŽK: 2:1 (Hoch, Sigmund – Hrachovec). Diváků: 90.


FK Tatran Prachatice - FK Olešník 0:1 (0:1)

Góly: 30. Šíma.
Rozhodčí: Němec - Žemlička, Pravda. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:0 (Luňáček). ČK: 1:0 (53. Hopfinger). Diváků: 200.


TJ Jiskra Třeboň - FK Slavoj Č. Krumlov 0:2 (0:0)

Góly: 61. a, 63. Růžička.
Rozhodčí: Polák - Přibyl, Ondřej. Delegát: Dvořák. ŽK: 1:2 (Schneider - Svoboda, Kuna). Diváků: 150.


FC ZVVZ Milevsko - TJ Dražice 3:0 (2:0)

Góly: 9. a 43. Petr, 73. Přibyl.
Rozhodčí: Krčín - Kollmann, Izugrafov. ŽK: 1:3 (Hadáček - Veselý, J. Štecher, Novotný). Diváků: 117.




 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle