Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličtí si doma spravili chuť vítězstvím nad Novou Vsí

 
úterý, 26. dubna 2022, 16:15

Kaplice - Po nezdarech na hřištích soupeřů se hráči kaplického prvního týmu představili před vlastními fanoušky. Poprvé na jaře se v sestavě objevil Vojtěch Čutka a při absencích některých dalších hráčů nastoupil za A tým i zkušený Petr Janura. Hosté se museli obejít bez hráčů, kteří si plnili své povinnosti v českobudějovickém Dynamu.

V úvodu zápasu byli Spartakovci aktivnějším týmem. V šesté minutě si vybojovali možnost zahrávání přímého kopu. K míči se postavil Gutheis, technickou střelu však pozorný Cába za svá záda nepropustil. Na souboj stejných hráčů došlo i o pár minut později. Gólman Schneider přesným pasem našel za obranu rozběhnutého Januru, po následné přihrávce ve vápně v dobré pozici Gutheis míč netrefil ideálně, akce však pokračovala, k balónu se dostal znovu Petr Gutheis, jenž si našel prostor ke střele, balón vyslal pod břevno, novoveský gólman míč dokázal vytáhnout na rohový kop.

Po čtvrthodině hry aktivita domácích slavila úspěch. Čutka našel na polovině hřiště Gutheise, jenž přihrávkou z první na levé straně uvolnil Pála, ten zatáhl balón po lajně, následovala nahrávka před vápno do druhé vlny nabíhajícímu kapitánu Jiřímu Divokému, ten se do balónu opřel z první a táhlou prudkou ranou k tyči pokořil Cábu – 1:0.

Se vstřeleným gólem aktivita domácích ustala a aktivnějšími pro změnu začali být hostující hráči. V polovině prvního dějství střílel zpoza šestnáctky kapitán Holý, míč prolétl vedle levé tyče. Ve 25. minutě bylo srovnáno. Hosté k tomu využili rohový kop. Centr na přední tyč poslal Neumann a zkušený Jiří Jiránek hlavou smazal jednogólové manko hostů – 1:1.

V dalším průběhu prvního poločasu mnoho fotbalových akcí k vidění nebylo. Fotbalisté obou týmů byli často ve svých kombinacích nepřesní. Až v poslední pětiminutovce se před branku soupeře více tlačili Spartakovci. Pál si narazil před vápnem míč s Kuchařem, mířil však mimo. O chvíli později pak Štrbačka přetaženým centrem oslovil Daniela, jenž byl v dobré pozici, hlavičkoval však nepřesně a Cába mohl zůstat v klidu. Krátce před poločasem pak poslal z pravé strany do vápna křížný balón Divoký, Cába nadvakrát míč dokázal zkrotit a do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

V úvodu druhého dějství byli zase pro změnu aktivnější hosté. Střelu kapitána Holého pokryl gólman Schneider. Vzápětí po Neumannově přetaženém centru hlavičkoval mimo branku Spartaku Novák.

V padesáté minutě o sobě dali vědět Kapličtí. Z pravé strany poslal střílený centr do vápna střídající Vaniš, Cába míč vyškrábl, k dorážce se dostal Pastier, z úhlu poslal balón je do zad bránícího Nováka, který domácím možnou radost překazil.

Hosté hrozili především po rohových kopech. Po jednom z nich se k odraženému míči dostal hlavičkující Pech, balón však poslal pouze nad bránu Spartaku. O chvíli později zahrozil Havel, střelu po zemi dokázal Schneider vyrazit a míč do bezpečí uklidil Pastier.

A pak zase na dlouhé minuty přišla oboustranně fotbalově hluchá pasáž, bez šancí před jednou, či druhou stranou, za to s mnoha nepřesnostmi na kopačkách hráčů obou týmů. S přibývajícími minutami se zdálo být pravděpodobnější, že utkání může rozhodnout jediný gól.

A tak se nakonec i stalo. Šťastnějšími byli Kapličtí. Deset minut před koncem se po rohovém kopu dostal k opakovanému centru z levé strany Gutheis, Cába na balón nedosáhl, střídající dorostenec Filip Štěpánek se elegantně položil do zakončení „rybičkou“ a rozjásal domácí příznivce – 2:1.

Svou příležitost si ještě stačili připravit i hosté. Čtyři minuty před koncem po autovém vhazování míč propadl až ke kapitánu Holému, který se zprava dostal až před brankáře, ale vyběhnutého Schneidera překonat nedokázal. Kaplický gólman včasným zmenšením úhlu svůj tým podržel. V utkání, které přliš fotbalové krásy nepobralo byli šťastnějším týmem nakonec Spartakovci.

TJ Spartak Kaplice – TJ Nová Ves 2:1 (1:1)

Branky: 15. Divoký, 80. F. Štěpánek – 25. Jiránek. ŽK 3:2 (Janura, Divoký, Svoboda – Pech, Vazač). Rozhodčí: R. Šťastný – Vítek, M. Novotný. Diváků: 160.

Kaplice: Schneider – O. Říha, Čutka, Štrbačka, Kuchař, Daniel (46. Vaniš), Divoký, Gutheis, Pastier (66. F. Štěpánek), Janura (74. Smolen), Pál (66. Svoboda).

N. Ves: Cába – Žoček, Pech, Vodák (87. Flenko), Novák, Boháč, Holý, Neumann, Beneš (46. Graman), Havel, Jiránek (76. Vazač).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama