Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Oseku hrálo vše do karet, Jankov ale zvládl hru v oslabení a vydoloval bod

 
pondělí, 25. dubna 2022, 20:29

Jankov - V propršeném nedělním podvečeru čelil na jaře neporažený Jankov v domácím prostředí síle čtvrtého celku tabulky z Oseku. Ten přijel v dobrém rozpoložení, když před týdnem zdolal Český Krumlov a v páteční dohrávce Junior Strakonice.

V Precis aréně šli hosté do brzkého vedení a domácím byl ještě v prvním poločasu vyloučen Hanzlík. Přesto zelenobílí nesložili zbraně a velmi dobrým výkonem i přes oslabení dotáhli duel k nerozhodnému výsledku.

Velice blízko ke vstřelení vedoucí branky byli svěřenci trenéra Petra Kadlece. V 9. minutě si našel balón v pokutovém území Popelka, kolem Křížka poslal míč do branky, jenže na brankové čáře zachránil Osek obránce Brabec.

Jak důležité to pro tým ze Strakonicka bylo, se ukázalo záhy. Uprostřed pole si bratři Říští vyměnili balón, David ho poslal do pravé strany na zapomenutého Lukáše Němečka a ten střelou o břevno poslal Osek do vedení – 0:1.

Hosté působili po celý první poločas živěji a když k tomu přidali kvalitu, nebyli daleko od navýšení náskoku. Tak tomu bylo ve 29. minutě, kdy přišlo uvolnění Zikmunda, centr, po kterém hlavičkoval nejprve Carda a poté Jakub Říský do břevna. Z následných dorážek oba jmenovaní neprostřelili obrannou hráz Jankova.

Další tutovku spálil o tři minuty později David Říský, který po centru Cardy přetlačil v osobním souboji Voráčka, pod vybíhajícím
Komrskou poslal míč na branku, ale navrátivší se Schönbauer z brankové čáry Jankovské od druhé inkasované branky ochránil.

Ve 35. minutě využil nedorozumění Loška s Schönbauerem David Říský, jehož následná střela skončila metr vedle. Ve 37. minutě přišla zase chyba Kollára, Sigmund upaloval na Komrsku, ovšem krátce před pokutovým územím ho nedovoleně zastavil Aleš
Hanzlík a pro domácí zimní posilu přišla zákonitě červená karta. Následným přímým kopem pohrdl Jakub Říský, přesto Osek v Jankově v poločase vedl naprosto zaslouženě (rozdíl mohl být vyšší) a měl výhodu jednoho muže v poli. Osmizápasová série Jankovských bez porážky se otřásala v základech.

V poločasové přestávce domácí lodivod zvýšil hlas, i přes početní oslabení vsadil na riziko a stáhl hru na tři obránce. V úvodu měl sice další velkou příležitost Carda, který nevyzrál na čerstvého tatínka Jirku Komrsku, ale od té doby se hrálo převážně na polovině Oseka.

Těžko říci, zda-li hostujícím fotbalistům došla šťáva po pátečním duelu se Strakonicemi, nebo zda-li se začali bát o výsledek. Určitě k tomu přispěl i výkon domácích borců, kteří svou hru diametrálně zlepšili. Krev do žil jim vlila i vyrovnávající branka
z 55. minuty. Po rohu Kollára vrátil míč střílenou přihrávkou na malé vápno Řehoř a důrazný Lukáš Voráček byl na správném místě – 1:1.

Jankovští dostali elán a stále svého soka tlačili. Jenže takovou příležitost, ze které by pramenil další gól, už se neurodila. Střelecké pokusy Hüttnera a na druhé straně střídajícího Hocha byly sice z nebezpečných pozic, ovšem oba shodně skončily vysoko nad. Svižné a zajímavé utkání nakonec skončilo dělbou bodů.

SK Jankov – TJ Osek 1:1 (0:1)

Branky: 55. Voráček – 11. Němeček. Rozhodčí: Přibyl Jan – Kaštánek Libor, Jevčák Martin, delegát Třeštík Petr. ŽK: 2:5 (Lošek, Benda – Sigmund, J.Říský, Krejčí, Rybák, Carda). ČK: 1:0 (37. Hanzlík). Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 5:2 Diváci: 118.

SK Jankov: Komrska – Jirkovský, Lošek, Kollár, Schönbauer – Řehoř, Hanzlík,Fajtl (46. Kočer), Hüttner (81. Benda), Voráček – Popelka (88. Klíma).

TJ Osek: Křížek – Rybák, Kubiš, Krejčí, Rybák – Němeček (72. Hoch), Říský J., Šrámek, Sigmund (50. Hromíř) – Říský D., Carda.

Nejlepší hráči: Řehoř – Sigmund.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová