Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivínu se domácí zápas s Milevskem nepovedl

 
pondělí, 25. dubna 2022, 10:00

Protivín - Domácí chtěli potvrdit výhru v Dražicích a tím i zlepšenou formu, ale zápas se jim naprosto nepovedl.

Protivín začali sice aktivně, ale jeho kombinace byly kostrbaté a nepřesné. Chyběl tvůrce hry ve středu hřiště. S domácími náhodnými pokusy si zkušená obrana hostí v klidu poradila a nepouštěla protivínské hráče do žádné vyložené šance. Za zmínku stojí snad jen moment z 18. minuty, kdy Štěpkovu přihrávku na malém vápně těsně minuli tři jeho spoluhráči.

Ani hosté nepředváděli žádnou hitparádu, ale byli přesnější a dokonale využili chyb protivínských fotbalistů. Poprvé udeřili po sérii domácích nepřesností ukončených faulem. Z následného trestného kopu od domácí střídačky celá protivínská obrana včetně gólmana strnule přihlížela, jak jim jediný hostující hráč, který se odhodlal k pohybu, střílí z bezprostřední blízkosti gól.

Ani ve druhé části se obraz hry nezměnil. Hosté pozorně bránili, snažili se držet míč a využít domácích chyb, jichž se urodilo dost. Období mezi 58. a 61. minutou Milevsko využilo ke vstřelení dalších dvou branek, které zápas rozhodly.

Sterilní domácí snížili až v poslední minutě. Pro tento zápas bylo symbolické, že i tento gól padl z kopaček hostů po nedorozumění obránce s brankářem.

"Abych nebyl jen kritický, je nutné kvitovat, že Protivín se snažil hrát a bojovat až do konce. Nic nezabalil ani za stavu 0:3, i když dnes se nám nedařilo vůbec nic," zhodnotil utkání protivínský šéf Václav Křišťál.

​FK Protivín - FC ZVVZ Milevsko 1:3 (0:1)

Góly: 90. Petr (vlastní) – 58. Kortan (pen.), 61. Kortan, 19. Petr. Rozhodčí: Jevčák - Žemlička, Němec. Delegát: Eibl. ŽK: 1:2 (Štěpka – Dvořák, Kálal). Diváků: 150. 

Napsal(a) FK Protivín | Foto Jan Škrle