Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslav brala body i z druhého derby. Katovice přehrály Petřín

 
neděle, 24. dubna 2022, 21:45

Jihočeský kraj – Po delší době sehrála jihočeské mužstva v divizi všechny zápasy na domácích stadionech. Béčko Dynama mělo tentokrát přesnou mušku a poradilo na Složišti s Rokycany. Katovice pokračovaly v jarní jízdě a další vítězství získaly nad Petřínem. I druhé regionální derby patřilo Soběslavi. U Vajgaru bodovala zásluhou dvou gólů po přestávce. Pro J. Hradec to byl již šestý duel bez tří bodů. Nedaří se ani Lomu, který rozdával body na táborské Svépomoci s Doubravkou.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 22. KOLE DIVIZE A


SK Dynamo Č. Budějovice B – FC Rokycany 3:1 (1:0)

Góly: 50. a 77. R. Polanský, 36. Bečvář – 71. Hereit. Rozhodčí: Vnuk - Zoufalý, Brom. ŽK: 0:1 (Matas). Diváků: 60.

Dynamo: Lerch – Šimoník (78. Perina), Čoudek, Bízek, Pineau – Pravda, Pařízek, Malecha – Coufal (84. Šestauber), Bečvář, R. Polanský (88. Rataj). Trenér Žmolík.

Nejlepší hráči: celý tým.

Dušan Žmolík, trenér Dynama B: „Zápas jsme zvládli díky proměněným šancím. Opět jsme si vytvořili dostatek příležitostí a byli jsme po celý zápas pro obranu Rokycan nebezpeční. Chvíli se mohlo zdát, že soupeře pouštíme do hry, když jsme si poměrně lacino nechali dat po rohu gól, ale kluci se díky svému myšlení dostali do dvougólového náskoku. Tím si pomohli a koncovku zápasu si zjednodušili a mohli závěr dohrát aktivně bez toho, aby někdo pochyboval, že soupeř ještě stihne vyrovnat. Zápasy jsou hodně podobné… V žádném není problém s přístupem hráčů a ani s nasazením. Problém, který nás trápí, se nám podařil tentokrát řešit a tak jsme si mohli připsat ke kvalitnímu výkonu i dobrý výsledek.“


SK Otava Katovice – SK Petřín Plzeň 3:0 (2:0)

Góly: 21. Repa, 41. Uher, 55. Kadula. Rozhodčí: Hamouz - Toucha, Doubrava. ŽK: 3:3 (Cibulka, D. Bálek, Pavlovič - Provod, Zajíček, Jílek). Diváků: 281.

Katovice: Švehla – Hnídek, Janoch, Cibulka, Rejšek (75. Chylík) – Repa, Kotrba (65. D. Bálek), Kadula, L. Bálek (65. Pavlovič) – Uher, Požárek (78. Habor). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: celý tým.

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „Petřín je náš nejméně oblíbený soupeř, ale tento zápas jsme zvládli skvěle. Troufám si říci, že od začátku utkání jsme diktovali tempo hry a podali asi náš nejlepší výkon na jaře. Dali jsme pěkné tři góly, nastřelili tyč a hostující brankář nás několikrát vychytal. Naše výhra mohla být i vyšší. Stále držíme na jaře neporazitelnost a v týmu vládne pohoda. Užíváme si to.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Spartak Soběslav 1:3 (1:1)

Góly: 34. Toman - 14. Hoffmann, 58. Kutner, 85. Vaněk (pen.). Rozhodčí: Žurek – Koranda, Brom. ŽK: 2:1 (Šmíd, Vaš – Markes). Diváků: 200.

J. Hradec: Hulík – Blažek, Škarda, Šmíd, Vaš (85. Cypra) – Distel (66. Strejček), Mischnik, Votava, Králíček (72. Jindra), Waník – Toman. Trenér Lukáč.

Soběslav: Andrew – Pavlík, Boháč, Zeman, Rubick (46. Hromada) – Markes (72. Podhradský), Bouchal, Hoffmann, Vaněk – Hájek, Kutner (88. M. Mazouch). Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: Toman – Zeman, Pavlík.

Roman Lukáč, trenér J. Hradce: „Zápas byl víceméně vyrovnaný. My jsme udělali víc chyb, a proto jsme prohráli. Myslím si ale, že druhý gól padl po faulu na našeho hlavičkujícího hráče, a to rozhodlo. Třetí gól padl ze zbytečné penalty. Zápas jsme měli každopádně zvládnout lépe a remíza by mu slušela víc.“

Roman Hřib, asistent trenéra Soběslavi: „První půle byla od nás laxní a málo pohyblivá, byť jsme dali gól na 0:1 Hoffmannem, ale v podstatě jsme hráli bez balonu a čekali, co soupeř udělá, až udělal a srovnal do šatny na 1:1. Do druhé půle jsme vstoupili daleko lépe, drželi jsme více balon a byli aktivnější. Povedlo se nám odskočit Kutnerem. Hradec jsme do další vážné šance nepustili a z penalty zvýšil Vaněk.“


TJ Sokol Lom – SK Senco Doubravka 0:2 (0:1)

Góly: 38. Patrovský, 55. Roubal. Rozhodčí: Lovětínský - Langmajer, Špindlerová. ŽK: 1:1 (Šimák – Rozboud). Diváků: 105.

Lom: Pavelec – Janů, Mácha, Grobár, J. Rabiňák – M. Rabiňák (72. Balogh), Šimák, Frizoni, Vysušil – Do Trung, Musiol. Trenér Císař.

Nejlepší hráči: nikdo.

Marek Císař, trenér Lomu: „Herně to nebylo úplně špatné, ale bohužel jsme nedávali góly. Neproměněné šance v prvním poločase se ukázaly jako rozhodující. Doubravka nás jedním rohem poslal do kolen a my jsme pak nebyli schopní se z toho dostat.“


Ostatní zápasy

FC Viktoria Mariánské Lázně - Český lev-Union Beroun 2:0 (1:0), 28. Braun, 89. Nedbalý.

FK Robstav Přeštice - FK Hvězda Cheb 6:0 (3:0), 13., 51. a 75. Arzberger, 3. Beránek, 31. Havel, 82. Mudra.

SK Klatovy 1898 - SK Hořovice 2:1 (0:0), 51. Zajíček, 56. Presl - 81. Polák.

TJ Slavoj Mýto - TJ Tatran Sedlčany 4:1 (2:1), 4. a 40. Nový, 65. Skopový, 82. Renza - 6. Sochůrek.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař
 


 
Reklama