Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Prachatice poprvé doma ztratily body. Český Krumlov naopak nezaváhal

 
neděle, 24. dubna 2022, 10:44

Jihočeský kraj – V sobotu došlo k největšímu překvapení v Prachaticích, kde domácí Tatran ztratil dva body za plichtu s rezervou Táborska. Český Krumlov naopak proti Rudolfovu doma nezaváhal a odskočil Prachaticím v tabulce o dva body. Na první jarní body stále čekají Čimeličtí, tentokrát podlehly doma 1:4 Třeboni. Dařilo se Milevsku v Protivíně a Olešníku doma proti Dražicím. Neporaženým týmem jara dál zůstává Jankov, který doma hrál s Osekem nerozhodně 1:1. Jako první byly na programu dvě dohrávky 19. kola. Ve středu uspěl Rudolfov nad Blatnou 3:0 a v pátek přehrál Osek Strakonice 2:1.

Fotbalisté Rudolfova se ve středeční dohrávce 19. kola dostávali do tempa pozvolna. Blatenští v první půli drželi s Rudolfovem krok a domácí tým se dlouho nemohl prosadit. Už se zdálo, že hosté bezbrankový poločas udrží, ale ve 46. minutě našel špílmachr Pouzar ve vápně Štěpána Prokeše a ten otevřel účet zápasu. Gól do šatny hostující odpor zlomil a druhý poločas už byl jednoznačnou záležitostí. Rudolfov svou výhru potvrdil ve druhé půli dalšími dvěma góly a řadu šancí ještě promarnil. Blatná se k přímé střele na bránu dostala až v závěru zápasu. „Mám radost, že jsme vyhráli třetí zápas v řadě a hlavně, že se po zranění vrátil do sestavy kapitán Honza Novotný,“ uvedl při hodnocení utkání trenér Rudolfova Jiří Nárovec.

V okresním derby splnili roli favorita fotbalisté Oseku, když porazili Junior Strakonice 2:1. Recept na strakonickou obranu našel až po půlhodině hry Jakub Říský a o osm minut později ho napodobil Jan Sigmund. Domácí ale klidně mohli ve 27. minutě prohrávat, když se v čisté gólové pozici ocitl před brankářem Křížkem Šourek, ten ale naštěstí pro domácího gólmana míč netrefil. Ve druhé půli převzali iniciativu překvapivě hosté ze Strakonic. Ve 48. minutě ještě Nosek gólmana Oseku nepřekonal, ale v 65. minutě už kapituloval z kopačky Josefa Šourka. Ten se gólově prosadil ve třetím utkání po sobě. Strakonice usilovaly o vyrovnání, další gól už jim ale nebyl souzen. „Myslím, že jsme odehráli velmi dobrý zápas a remíza by nám slušela,“ řekl k zápasu vedoucí strakonického týmu Jiří Cibulka.

Fotbalisté Protivína hostili Milevsko a zápas se jim nepovedl. Protivínští se stále musí obejít bez svého kapitána Jaromíra Vorla, který byl vyloučen v duelu s Olešníkem. Lépe začalo v Protivíně Milevsko, které se ujalo vedení v 19. minutě zásluhou Martina Petra. Rozhodující úder zasadil domácím Jakub Kortan v rozmezí dvou minut v úvodní čtvrthodině druhého poločasu. Nejprve vsítil hlavou druhý gól svého týmu a chvíli na to zvýšil z penalty už na 0:3. Protivínští byli pro brankáře Dvořáka málo nebezpeční, čestného úspěchu se ale nakonec přece jenom dočkali. V posledních vteřinách utkání si dal vlastní gól Martin Petr a zápas tak skončil 1:3 ve prospěch Milevska. „Chtěli jsme potvrdit výhru v Dražicích, nedařilo se nám ale vůbec nic,“ přiznal šéf protivínského klubu Václav Křišťál.

Dražice odjížděly do Olešníku citelně oslabeni a dle slov Vlastimila Suchlíka, vedoucího mužstva, se hosté jeli do Olešníku pokusit o překvapení. Dražicím chyběl brankář Baka, kterého mezi třemi tyčemi nahradil Jan Žák. Olešník měl v první půli častěji míč na kopačkách a prvního gólu se dočkal v 19. minutě zásluhou Jakuba Totha. Jestliže v prvním poločase Olešník jednoznačně dominoval, ve druhé půli už tomu tak nebylo a nebezpečí hrozilo i domácímu brankáři Miřátskému. Druhý gól nicméně padl opět do sítě Dražic a z penalty zvyšoval na 2:0 Robert Szó. Tříbodovou pojistku přidal v 79. minutě David Lafata.

Hráči Českého Krumlova si upevnili první pozici po výhře nad Rudolfovem. Hosté přijeli na hřiště Slavoje v dobrém rozpoložení, neboť vyhráli tři utkání v řadě. Na Český Krumlov ale nestačili, i když výsledek tomu až tak neodpovídá. V první půli Český Krumlov dominoval a kromě dvou gólů nastřelil dvakrát tyč. V 18. minutě dal první gól Ladislav Vávra a druhý přidal ve 45. minutě Zdeněk Kuna. I Rudolfovu se dvakrát podařilo v první půli brankáře Beránka překonat, toho ale na brankové čáře v obou případech zastoupil obránce. Gól do šatny uklidnil českokrumlovské hráče natolik, že ve druhém poločase dovolili Rudolfovu zápas zdramatizovat. V 74. minutě hostům vyšla akce, na jejímž konci byl Štěpán Prokeš a Rudolfov prohrával už jen o gól. Žádné drama se ale nakonec nekonalo, protože Slavoj měl další vývoj utkání pod kontrolou a další komplikaci již nepřipustil.

Pro vývoj utkání Čimelice – Třeboň bylo nejdůležitějších devatenáct minut na přelomu prvního a druhého poločasu, kdy se odehrálo všechno nejdůležitější. Během toho časového úseku padly čtyři góly. Když už se zdálo, že obě mužstva půjdou do kabin za bezbrankového stavu, přišel pět minut před koncem půle nešťastný zásah třeboňského Jana Bartoše, který si dal vlastní gól. To ale nebylo za prvních pětačtyřicet minut vše. V poslední minutě první půle vrátil míč odražený od tyče do sítě hostující Cimerhanzl a srovnal na 1:1. Další góly na sebe nenechaly dlouho čekat. Povzbuzená Třeboň vstoupila do druhé půle velice aktivně a v 52. minutě se zásluhou Kubaty dostala do vedení. Když o sedm minut později Průcha střelou na vzdálenější tyč přidal třetí gól, bylo jasné, že Jiskra si z Čimelic odveze všechny tři body. Michal Rezek už pod to dal v 76. minutě jen razítko.

Na překvapení došlo v Prachaticích, kde dosud doma suverénní Tatran ztratil docela nečekaně dva body s béčkem Táborska. Utkání začalo očekávaným náporem Prachatic a Tatran šel také v 19. minutě gólem Jakuba Rauschera do vedení. Dalšího gólu v síti Táborska už se ale prachatičtí diváci nedočkali a naopak po hodině hry hosté vyrovnali na 1:1, když se trefil Marek Škrleta. Domácí se nakonec museli strachovat i o remízu, protože dvacet minut před koncem musel po druhé žluté kartě hřiště předčasně opustit Tomáš Pravda. Od chvíle, kdy obdržel první žlutou kartu, přitom uběhly jen čtyři minuty. Prachatice nakonec alespoň jeden bod udržely, body ale Tatran ztratil ve druhém utkání za sebou.

Bod do tabulky si shodně připsaly Strakonice a Týn nad Vltavou. První poločas byl na brankové situace chudý. Ani ten druhý moc vzruchu nenabízel a s přibývajícími minutami bylo zřejmé, že kdo dá první gól, ten nejspíš zápas vyhraje. V 71. minutě trefil domácí Rozhoň jen břevno, a když osm minut před koncem vltavotýnský Radim Štos skóroval, vypadalo to, že tři body si odvezou hosté z Týna. O dvě minuty později však hostující hráč zahrál v pokutovém území rukou a Martin Rozhoň zajistil proměněnou penaltou Strakonicím bod.

Jarní neporazitelnost si dál drží Jankov, v neděli vpodvečer ale poprvé na jaře doma nebodoval naplno. První možnost utkání měl Popelka, ale hosty na brankové čáře zachránil Brabec. Jinak to byl Osek, kdo byl v prvním poločase lepším, aktivnějším a fotbalovějším týmem. Do vedení se dostal po krásném Němečkově zakončení a další dvě až tři obrovské možnosti Osečtí fotbalisté zahodili.​ A když byl Jankovu ve 37. minutě po faulu na unikajícího Sigmunda vyloučen Hanzlík, vše hrálo týmu ze Strakonicka do not. Jenže po změně stran se ujali vlády nad zápasem Jankovští a v 55. minutě Voráčkem vyrovnali. Přestože hráli v oslabení, byli to zelenobílí, kdo stále tlačil na pilu, ale žádné jiné góly už v Precis aréně k vidění nebyly. „První poločas byl z naší strany takový mrtvý, kdežto soupeř prokázal svou kvalitu a my byli sakra rádi, že jsme prohrávali pouze o gól. Ve druhé části šel náš výkon nahoru. Kluci za druhý poločas zaslouží velkou pochvalu, že to i v deseti dotáhli k remíze,“ hodnotí utkání vedoucí týmu Jankova Petr Maxa.

Výsledky 22. kola krajského přeboru:


​​FK Protivín - FC ZVVZ Milevsko 1:3 (0:1)

Góly: 90. Petr (vlastní) – 58. Kortan (pen.), 61. Kortan, 19. Petr. Rozhodčí: Jevčák - Žemlička, Němec. Delegát: Eibl. ŽK: 1:2 (Štěpka – Dvořák, Kálal). Diváků: 150.


​FK Olešník - TJ Dražice 3:0 (1:0)

Góly: 19. Toth, 72. Szó (pen.), 79. Lafata. Rozhodčí: Nedvěd - Macko, Izugrafov. Delegát: Kučera. ŽK: 0:5 (Veselý, Novotný, Vačlena, Stuchlík, Hojdar). Diváků: 100.


​FK Slavoj Č. Krumlov - SK Rudolfov 2:1 (2:0)

Góly: 18. Vávra, 45. Kuna – 74. Prokeš. Rozhodčí: Vican - Boček, Cigáň. Delegát: Němeček. ŽK: 2:0 (Svoboda, Kuna). Diváků: 165.


​SK SIKO Čimelice - TJ Jiskra Třeboň 1:4 (1:1)

Góly: 40. Bartoš (vlastní) – 45. Cimerhanzl, 52. Kubata, 59. Průcha, 76. Rezek. Rozhodčí: Budil - Nerad, Pipek. Delegát: Urban. ŽK: 2:0 (Káš, Říha). Diváků: 72.


​FK Tatran Prachatice - FC MAS Táborsko B 1:1 (1:0)

Góly: 19. Jakub Rauscher – 60. Škrleta. Rozhodčí: Dunovský - Krčín, Votava. Delegát: Chlaň. ŽK: 2:1 (Pravda, M. Sedláček – Trantýr). ČK: 1:0 (70. Pravda). Diváků: 100.


FK Junior Strakonice - FK Olympie Týn/Vlt. 1:1 (0:0)

Góly: 84. Rozhoň (pen.) – 82. Štos. Rozhodčí: Votava Pavel - Izugrafov Svyatoslav, Leiš Filip. Delegát: Krauskopf Jiří. ŽK: 2:3 (Zelenka, Šourek – Maxa, Mravec, Houska). Diváků: 100.


​SK Jankov - TJ Osek 1:1 (0:1)

Góly: 55. Voráček – 10. Němeček. Rozhodčí: Přibyl Jan - Kaštánek Libor, Jevčák Martin. Delegát: Třeštík Petr. ŽK: 2:5. (Lošek, Benda – Krejčí, J. Říský, Sigmund, Rybák, Carda). ČK: 1:0 (37. Hanzlík). Diváků: 118.


Dohrávky 19. kola:


SK Rudolfov – TJ Blatná 3:0 (1:0)

Góly: 45. Prokeš, 50. Říha, 71. Sládek. Rozhodčí: Vican – Boček, Cigáň. Delegát: Hruška. ŽK: 2:1 (Říha, Pouzar – Šimůnek). Diváků: 150.


TJ Osek – FK Junior Strakonice 2:1 (2:0)

Góly: 31. J. Řiský, 39. Sigmund - 65. Šourek. Rozhodčí: Němec - Ondřej, Pravda. Delegát: Skalák. ŽK: 1:2 (Němeček – Linhart, Nosek). Diváků: 280.


 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama