Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko odvezl z Líšně bod, ale klidně mohly být tři

 
neděle, 24. dubna 2022, 10:09

Brno/Líšeň – FC MAS Táborsko se stává ve Fortuna: Národní lize králem remíz. Spolu s Ústím nad Labem jich má na kontě už devět. Teď si Jihočeši přidali do tabulky další venkovní bod za remízu s aspirantem baráže, týmem SK Líšeň, který působí na severovýchodním okraji statutárního města Brna.

Pro Táborsko je "plichta" cenná, ale nutně potřebovalo vyhrát a vyšvihnout se v tabulce o něco výše. K výhře na jihu Moravy nebylo daleko, v podstatě chybělo nějakých deset minut. Táborsko vedlo, jenže domácí díky utěšené ráně Černína osm minut před koncem srovnali na 1:1.

Táborsko hrálo v Bně opatrně, ze zabezpečené obrany, v první půli ale mělo i šanci - Krch. Po přestávce se hostům povedlo proměnit standardní situaci (rohový kop), kdy se hlavou trefil 21letý stoper Mezera - 0:1. Táborsku by tři body výrazně pomohly, ale nestalo se tak. Příště pojede bojovat ve středu 27. dubna do Prostějova, který doma patří k nejlepším týmům soutěže.

Hodnocení trenéra FCT Sergejse Golubevse: "Čekal nás další těžký zápas. V utkání jsme chtěli získat tři body a nebyli jsme od tohoto přání zase tak vzdáleni. Svému cíli jsme podřídili taktiku, hráli jsme z hlubokého bloku, spoléhali jsme se na brejky nebo na standardní situace. Jednu se nám podařilo proměnit. Je škoda, že jsme utkání nedotáhli do vítězného konce. Měli jsme řadu komplikací. Po půlhodině se zranil Provazník (problémy s kotníkem). Krch se posunul na levou stranu, což není jeho pozice. Na střídání jsme pak už měli jen mladíčky Šplíchala (16 let), Macha a Robakidzeho. Bylo složité je poslat na hřiště proti tak zkušenému týmu, jakým je Líšeň. Ukazuje se, že máme úzký kádr. Kdyby nás bylo 18, měli jsme na lavičce větší zkušenost, věřím, že jsme vyhráli. Dnes nám chyběl Tusjak, příště bude scházet vykartovaný Plachý. Zatím nevím, kdo ho na pravém beku nahradí. Chci svým hráčům moc poděkovat za statečný výkon v Líšni. Uvidíme, jakou cenu bude mít tento bod na konci soutěže."

SK Líšeň 2019 – FC MAS Táborsko 1:1 (0:0)

Branky: 81. Černín – 55. Mezera. Rozhodčí: Nehasil – Volf, Hádek. ŽK: 87. Černín – 88. Plachý, 90. Zadražil. Diváci: 519.

Líšeň: Veselý – Pašek, Otrísal, O. Ševčík (C), Lutonský – Černín – Ulbrich (76. Bednář), Šumbera (63. Minařík), Matocha, Machalík (80. Krška) – Zikl (80. Toutou Mpondo).

Táborsko: Zadražil – Plachý, Navrátil, Mezera, Kosek – Javorek, Holiš – Vozihnoj, Krch (88. Robakidze), Provazník (32. Liepa - 80. Mach) – Tijani.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková