Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V dohrávce byl produktivnější Osek, Strakonice jen korigovaly

 
sobota, 23. dubna 2022, 10:56

Osek - Odložené okresní derby 19. kola krajského přeboru se hrálo v pátečním podvečeru za deštivého počasí. Osek hostil rivala ze Strakonic a o osudu střetnutí rozhodly dva góly domácích v prvním dějství.

První poločas se vyznačoval velkou bojovností z obou stran a v celku vyrovnané. Do první slibné šance se po centru Mášky dostal v 29. minutě Šourek, ale minul domácí branku.

Po půl hodině nejlepší hráč domácích Jakub Říský se opřel do střely ze střední vzdálenosti a vymetl šibenici – 1:0.

O sedm minut později jeho bratr David Říský vypustil z rohu vápna pumelici, kterou Lízal stačil vyrazit a na dorážku Jana Sigmunda už ale nestačil - 2:0.

Před koncem poločasu mohli hosté korigovat, Rozhoň našel ve vápně Žáčka, jehož střelu zlikvidoval zkušený Křížek.

Druhý poločas začal slibně pro Junior, když ve 48. minutě byl ve vyložené pozici Nosek, ale Křížek se nenechal prostřelit.

Oseckým zřejmě začaly docházet síly a iniciativu převzali hosté. Získali si mírnou převahu, kterou dokázali zužitkovat v 64. minutě. Chalupa zachytil rozehrávku, našel v šestnáctce volného Josefa Šourka, který se prosadil i ve třetím střetnutí po sobě a snížil na 2:1.

Ve zbývajících minutách se Strakoničtí snažili o vyrovnání, ale na pozorného Křížka a oseckou obranu již nevyzráli.

TJ Osek – FK Junior Strakonice 2:1 (2:0)

Góly: 31. J. Říský, 39. Sigmund - 65. Šourek. Rozhodčí: Němec - Ondřej, Pravda. Delegát: Skalák. ŽK: 1:2 (Němeček – Nosek, Linhart). Rohy: 6:4 Střely na branku: 5:8. Střely mimo branku: 4:3. Diváků: 280.

Osek: Křížek - Rybák, Němeček, Kubiš, Brabec - Krejčí, Šrámek, J. Říský, Sigmund (64. Hromíř) – Carda, D. Říský. Trenér Mráz.

Strakonice: Lízal – Zahrádka, Žáček, Rozhoň, Čapek – Doležal (80. Linhart), Míčka (46. Nosek) – Máška, Petráň, Chalupa – Šourek. Trenér Cimrhanzl.

 
 
Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle