Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplici se utkání v Mirovicích nepovedlo a odjela s debaklem

 
úterý, 19. dubna 2022, 10:44

Mirovice - Po domácím utkání s Vodňany vypadl z kaplické sestavy zraněný Vaniš, po sobotním utkání v Semicích se k němu přidal i Lesňák. Pondělní utkání v Mirovicích bylo pro Kaplické čtvrté jarní. V předchozích třech si na své konto připsali po jedné výhře, remíze a prohře.

Malé a nerovné hřiště hrálo do karet domácím. V úvodu byli hosté aktivní, ale z rohových kopů se do vážnějšího zakončení nedostali. Naopak domácí v osmé minutě po rohu vstřelili vedoucí branku. Centr na přední tyč poslal Jakub Převrátil, hosté na první tyči neuhlídali exligistu Matěje Štochla a Mirovičtí se ujali vedení – 1:0.

Ještě veseleji pro domácí bylo v minutě šestnácté. Po rychlé brejkové situaci do otevřené hostující obrany a přesné přihrávce spoluhráče skóroval do odkryté svatyně Spartaku zblízka Jan Císař – 2:0.

Nerovná hrací plocha kombinaci příliš nepřála. Jednoduchý přímočarý fotbal domácích tak slavil úspěch. Ve 21. minutě orazítkoval tyč Schneiderovy svatyně střelou z úhlu Císař. V pětadvacáté minutě se po zákroku na Daniela v pokutovém území hosté dožadovali odpískání pokutového kopu, ale jejich přání nebylo hlavním arbitrem vyslyšeno. O chvíli později po faulu na Divokého zahrával standardní situaci z levé strany Gutheis, jeho křížný pokus ale minul vzdálenější tyč.

Ve 29. minutě se naopak ze třetího gólu radovali Mirovičtí. Po nedůrazu v obranné fázi se do snadné koncovky dostal Tomáš Vondrák a nabídnutou možností nepohrdnul – 3:0. A když se „daří, tak se daří“ se vším všudy. Ve 36. minutě se domácí dostali do rychlého mnohonásobného přečíslení, z pravé strany přihrával před branku Vondrák, přihrávka našla vracejícího se Filipa Štěpánka, který byl prakticky trefen do kroku a míč tak nešťastně usměrnil do vlastní sítě – 4:0.

Pak se na druhé straně pokusil brankáře překvapit svým pokusem Štrbačka, ale oblouk směřující pod břevno si Čejdík pohlídal. Domácí gólman se pak vytáhl minutu před přestávku, kdy z pod břevna konečky prstů vytáhl přímý kop Gutheise.

Hned v první minutě druhého dějství mohli Kapličtí snížit. Gutheis pěknou přihrávkou našel na levé straně rozběhnutého Pastiera, jenž se dostal do vápna, křížný přízemní pokus se mezi tři tyče jen těsně nevešel.

V 54. minutě měli výhodu standardní situace domácí. Centr do vápna poslal Radek Převrátil, Matěj Štochl však hlavou branku Spartaku minul. Nedlouho poté se v dobré pozici ocitl stejný hráč, ale v tomto případě si počínal zbrkle a bránu soupeře minul.

V 59. minutě o sobě dali vědět hosté. Po Danielově přiťuknutí střílel po zemi k pravé tyči Gutheis, Čejdík byl ale na zemi včas a míč dokázal vyrazit.

Pátý gól se Mirovickým podařilo přidat v 61. minutě střetnutí. Matěj Štochl dostal před vápnem dostatek času a prostoru a na prudkou přízemní ránu k levé tyči byl Schneider krátký – 5:0.

Dvacet minut se podařilo soupeřova brankáře překonat i hostům, ale gól z toho nebyl. Na levé straně se individuálně protáhl do šestnáctky Gutheis, křížný pokus se otřel o břevno.

Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Jakub Převrátil, ale technický pokus minul vzdálenější pravou tyč. Poslední zaznamenání moment zápasu měli na svědomí v samotném závěru Spartakovci. Po faulu na pronikajícího Divokého se k přímému kopu postavil Gutheis, jeho technická střela však skončila těsně nad břevnem.

Utkání v dalekých Mirovicích se Kaplickým vůbec nepovedlo. Trenér Ginzel bude také doufat, že do domácího střetnutí s Novou Vsí se uzdraví některý z marodů.

SK Mirovice – TJ Spartak Kaplice 5:0 (4:0)

Branky: 8. a 61. M. Štochl, 16. Císař, 29. Vondrák, 36. F. Štěpánek (vlastní). ŽK 2:3 (R. Převrátil, Peterka – Štrbačka, F. Štěpánek, Divoký). Rozhodčí: Tůma – Kovařík, Pečenka. Diváků: 140.

Mirovice: Čejdík – Mařík, Ševr, Kocourek, Peterka, R. Převrátil, Císař, Vondrák, J. Štochl, J. Převrátil (81. Viták), M. Štochl (81. Jelínek).

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Aibl, Gondek (46. Svoboda), Kuchař, F. Štěpánek, Divoký, Smolen (46. Pál), Pastier, Daniel, Gutheis.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec