Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov i díky hattricku Krále porazil Čtyři Dvory

 
úterý, 19. dubna 2022, 09:59

Chýnov - Chýnovský David Král svým výkonem a hattrickem sestřelil celek z předměstí Českých Budějovic, který přijel do Chýnova z pozice druhého celku tabulky hned za suverénní Hlubokou.

Samotný zápas přinesl v úvodu celkem vyrovnanou partii, i když domácí drželi míč častěji na svých kopačkách. Za zmínku stojí nebezpečná střela domácího Zadražila hned ze 2. minuty, která šla však těsně nad hostující branku. Skóre se ale měnilo již ve 3. minutě, kdy se po přihrávce Štillera krásně uvolnil v pokutovém území domácí Král a dostal chýnovský celek do vedení 1:0. A to ještě nikdo na stadiónu netušil, že to bude hlavně jeho zápas!

Domácí celek sice postihla již v 18. minutě nepříjemnost, kdy musela opět pro obnovené svalové zranění odstoupit ze hry opora celku středopolař Václav Hruška, ale jak se později ukázalo, mužstvo se na toto utkání výborně připravilo a jeho absence nebyla v tomto zápase až tolik znát.

Skóre se znovu měnilo v 21. minutě, kdy hlavní rozhodčí Jeřábek odpískal penaltu proti domácím za faul v pokutovém území a z ní se brankář hostů Hučík nemýlil - 1:1. O minutu později mohl dostat domácí opět do vedení Štiller, ale jeho střelu pod břevno vytáhl zázračně konečky prstů gólman a střelec branky Čtyř Dvorů na rohový kop.

Přesto se podařilo domácím ve 26. minutě dostat do vedení, když se pískal pokutový kop i na druhé straně za faul na Krále (na koho jiného), který s přehledem proměnil Mareš - 2:1.

Domácí byli na koni a svůj výborný výkon korunovali ve 33. minutě třetí brankou, když výborně hrající stoper Doubrava posadil trestný kop přesně na hlavu neudržitelného Krále a ten výstavní hlavičkou nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci - 3:1.

Ve 37. minutě se dostali ke slovu i hosté, když zahrávali ze dvaceti metrů trestný kop a střela Hofmanna jen těsně minula Průšovu branku. A ve 42. minutě se ještě dostal do sólového úniku rychlostně velmi dobře vybavený Král, ale poslední dotek míče mu nevyšel a brankář Hučík mu včasným vyběhnutím zabránil docílení hattricku ještě v prvním poločase.

Ve druhém poločase dobře naladění domácí převážně již kontrolovali hru, i když i hosté občas hrozili z rychlých brejků. Se všemi jejich pokusy si však chýnovská obrana poradila. V 60. minutě se dostal z úhlu do šance čtyřdvorský Hofmann, ale Průša si s jeho nebezpečným zakončením v pohodě poradil.

V 68. minutě se na druhé straně dostal do další šance Mareš, ale jeho střela šla těsně nad branku hostů. V 71. minutě centroval Král a domácímu Havlíkovi chyběl půlkrok, aby doklepl míč do zcela odkryté branky.

V 75. minutě se opřel ze třiceti metrů do míče hostující Řepa, ale i s jeho prudkým projektilem si pozorný Průša poradil.

Skóre se v Chýnově měnilo naposledy v 76. minutě, kdy se vydal na výlet po pravé straně důrazný Mareš a tentokrát svou dorážkou k bližší tyči již Král svůj hattrick zkompletoval - 4:1

Po té domácí viditelně ze svého výkonu ubrali, hosté již ale na zvrat neměli a tak se závěr zápasu víceméně jen dohrával. Domácí fandové pak svému mužstvu po zápase z tribuny za předvedený výkon poděkovali, což musel zkousnout i pětičlenný velmi hlasitý fanklub hostů se šálami Čtyř Dvorů, který byl ke konci utkání již velmi unaven. Určitě nejenom kvůli tomu, že vydržel celých devadesát minut svůj tým velmi hlasitě povzbuzovat, ale unaven byl i návštěvami v místním bistru.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "Jsme spokojeni, protože jsme se dnes prezentovali poctivým a obětavým výkonem a tentokrát jsme dokázali proměňovat i gólové šance. Vyvarovali jsme se chyb, jichž jsme se dopustili v prvním poločase před týdnem v Kovářově, kde nás to stálo body. A dnes musím také vyzdvihnout výkon útočníka Krále, který podal výborný výkon a byl určitě nejlepším hráčem na hrací ploše. Nyní se chceme přes týden dobře připravit na další těžký zápas, který sehrajeme v sobotu s dalším kvalitním mužstvem, a to na hřišti v Bernarticích."

Robert Čepička (trenér Čtyř Dvorů): "Domácímu celku gratuluji ke zcela zaslouženému vítězství, neboť chýnovští hráči byli agresívnější, bojovnější, pohyblivější, a to jak s míčem tak i bez míče, a šli s větší chutí za vítězstvím. Bohužel nás předčili ve všem. My se v současné době nacházíme v herní krizi a s koncovkou se hodně pereme již delší dobu."

FC Chýnov - SK Čtyři Dvory 4:1 (3:1)

Branky: 3., 33. a 76. Král, 26. Mareš (pen.) - 21. Hučík (pen.). Rozhodčí: Jeřábek, Petričák, Smola, delegát Eibl. ŽK 1:1 (Mareš - Váňa). Rohové kopy 8:4. Diváků: 110.

FC Chýnov: Průša – Doubrava, Rytíř, Mareš – Vl. Hruška, Václ. Huška, (18. O. Hladík), F. Zadražil, Petrů, (79. Pták), D. Havlík - Štiller, (64. Štrouf), Král. Trenér Petr Holota.

SK Čtyři Dvory: Hučík – Hajný, (62. Klimeš), Král, Vajo, (21. Písko), Matušek – Dubský, Váňa, (62. Šíma), Řepa, Čermák, (84. Rivera) – Hofmann, Pavlík. Trenér Robert Čepička.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama